Cześć wszystkim!
Przepraszam za brak aktywności ale problem z serwerem i znikającymi zdjęciami zdemotywował mnie do prowadzenia wątku. Fajnie że jakieś zainteresowanie jest. Zaraz wrzucę zdjęcia jakiś ?ważniejszych? zmian w ogrodzie.
Pergola stanęła. Dokupiłem kwitnąca już wisterie, nie umiałem się powstrzymać

W sumie jest ich sztuk 3, po każda na słupek. Zdaję sobie sprawę że to szalony pomysł ale nie miałem co z nimi zrobić
Pod nimi latem będą uzupełniać kwitnienie perovskie.
Bardzo podobał mi się żywopłot z kann który posadziłem przy jednej ze ściany altany.

Pas dalii, pięknie to wyglądało ale wylądują chyba w innym miejscu w tym roku.

Tubergia dla Lidki :p Bardzo podobał mi się kontrast połączenia tunbergii i czarnej surfinii.
Przód domu zyskał dwie trzmieliny na pniu, w doniczce to te miniaturowe surfinie. Piękne są, chyba zostaną na kolejny rok.
Warzywnik wyglądał nawet przyzwoicie w lecie, trochę zostanie zmieniony w tym roku.
Wiosna powstała rabata azaliowo-rododendronowa z magnolią na środku, zdjęcia tej wiosny jak większość zakwitnie.
Posadziłem jeszcze jedna magnolie, spore drzewko. Mam nadzieje że za kilka lat będzie ozdobą przy wjeździe do domu
Przy altanie posadziłem trzy sztuki hortensji ogrodowej, wisterie spod łuku wymieniłem na róże New Dawn które zdążył wykopać mi pies
Pod dębem posadziłem 5 anabelek, bluszcz i tulipany wyznaczające okrąg rabaty. Niestety sadzonki hortensji były malutkie więc nie wyglądało to ładnie.
Wybaczcie za bałagan na zdjęciach. Za dużo planów miałem, zamiast coś zacząć i skończyć to biegałem po całym ogrodzie. Skończyło się to chaosem i zaniedbaniem. W tym roku postaram się zrobić odwrotnie. Człowiek uczy się na błędach
Zobaczymy jak to będzie wszystko wyglądać w tym roku.
Na koniec olbrzym którego dostałem pod opiekę.
Dziękuję wszystkim za przeglądanie i postowanie. Poprawię się w tym roku z prowadzeniem wątku