Ogród w powijakach + mamusine hektary :P

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w powijakach + mamusine hektary :P

Post »

:wit ALOHA!

Witajcie w piękny, mokry, mglisty, zimny wtoreczek Obrazek Taka wspaniała pogoda nie odpuszcza i trwa dzielnie już drugi tydzień ;:306

Lucynko - w takim razie pozostaje mi tylko "ruszyć na siew"!Obrazek

Iguś - energii małam dużo, tylko przerw w deszczu mało Obrazek

Martuś - Witaj! ;:167 Dziękuję za wiedzę o sianiu ;:333 Pogoda tragiczna, ale ja jestem uparta ;:209

Ewelinko - Fajna praca, ale głównie siedząca, czyli grozba hemoroidów jest poważna :;230 Kaski są pilotów śmigłowców i mysliwców. Zdobyczne Obrazek

Kasiu - Z jednej strony chciałabym mieć już wszystko wyrośnięte i bujne, ale z drugiej strony te zakupy są takie wciagajace Obrazek Wiosną najbardziej przeraża mnie wyszarpywanie pniaków po tujach i kopanie szamba Obrazek Reszta będzie przyjemnością Obrazek

Wandziu - Witaj! ;:167 Mam wrażliwość selektywną. Roślinki, zwierzaczka, robaczka pożałuję i troską obejmę. Terrorysta albo złoczyńca jakiś ewentualny? Wycelować i pif-paf! Nawet by mi brewka nie pykła ;:306 Piwoniami zaraziłam się od mamy. Hortensje - ależ oczywiście! Mam tą wielką i dosadziłam już trzy inne ;:306 Po usunięciu zbędnych pniaków będę sadzić dalej Obrazek

Agniesiu - Miło mi ;:167 Tak, wszyscy mówią, że Staś to skóra z mamusi zdjęta Obrazek Najazdy i buszowanie po forumowych ogrodach powiadasz? Obrazek Kuszące Obrazek

Marysiu - Zakupy to moja słabość ;:131 Szczególnie takie roślinne internetowe Obrazek Oj delikatny jest mój Lariusz. Szczególnie gastrycznie chyba :roll:

Weekend za nami. Wiało, lało... Nie uwierzę już żadnym prognozom wciskającym mi, że słońce na horyzoncie się narysuje!Obrazek W niedzielę w szaleńczym tempie działaliśmy z małżem na działeczce, bo było małe okno pogodowe ( bez perwersji oczywiście, chmury wisiały, ale nie kapało) On biegał z grabiami, ja z łopatą i taczką Obrazek Jakby ktoś nas poobserwował to popukałby się w czoło :;230 Kończyliśmy po cienku z latarką, ale i tak dziś jeszcze muszę podjechać i pogrzebać. Może jakieś focie?

Tymczasem uchwycone w biegu.

Wymemłana róża listopadowa :;230 :

Obrazek

Ciekawe, jest to, że wbrew wszelkim radom o przesadzaniu róż, przeniosłam ją taką niknącą spod świerczka ( czemu tam była upchnięta - nie wiem). Jak się otrznąsnęła, to nawet zakwitła :tan

I krzaczek, który małż w szale wycinania zgolił w sierpniu do zera, a on uparty odbił i wyglądał tak w niedzielę. Powiecie mi - co to?Obrazek

Obrazek

Pozytywnie jest to, że deszcz zmusił mnie i Stasia do zakończenia projektu o kryptonimie "Układ Słoneczny" Obrazek

Obrazek

3majcie kciuki, aby dziś na działce mnie nie zmoczyło Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

"Układ Słoneczny" super :D
Trzymam ;:215 aby ci zaświeciło ;:3 i abys zrobiła to co planujesz .
U mnie odwrotnie nie pada ale ja mam totalnego lenia i wykonuje tylko małe pracki jako "hygieniczna gimnastyczkę" i zaraz właśnie lecę...hhhaaa a raczej przydał by sie jakis spychacz co by mnie tam zepchnął do ogrodu ;:306 takie mam chęci wielkie :)
Tobie tez proponuje jakąś kopare do wykopania pnia i dołu bo sami to się wykończycie i to juz na sam początek sezonu... bo to strasznie ciężka praca i wykańczająca. Chyba że twoi chłopcy z plutonu ci wylądują, na pomoc :D
A energię lepiej zachować na sezon bo pracy czeka was moc!
Ja na sciąganie trawy tez zaprosiłam koparę we wrześniu i to było to... chociaz i tak narobiłam się potem w przygotowaniu poletka bo musiałam rozdrabniać te glinę potem siałam poplon itd.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu może to forsycja?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Idziesz na FO jak burza! ;:63 ;:63 ;:215 Tak trzymaj! Świeży powiew tutaj bardzo wskazany! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Kasiu ja pierwszym roku robiłam tak samo jak ty z latarką i do 2 lub 3 w nocy potem do domku mycie a rano o 8 na działkę. Trzymam kciuki za ładną pogodę i ;:3 niech będzie jak najdłużej. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Kasiu, to super, że przynajmniej za kołnierz Ci się nie lało w czasie sadzenia ;:108 Mam za sobą szaleństwo sadzenia do latarki, teraz już "straszę" tylko latem w poszukiwaniu ślimaków.
W sprawie krzewu przychylam się do zdania Marysi.
Pozdrawiam Katarzynowo ;:196
Obrazek
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Dorja
500p
500p
Od: 23 wrz 2014, o 08:45

Post »

Ja tu tak po cichu poczytałam, przyszłam z rewizytą :). Uwielbiam początki! I będę śledzić poczynania. Fajnie zdjęcia, intryguje mnie mamusiny ogród.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Super wyszedł Układ słoneczny to najprawdziwsze planety ;:215 ;:303 ;:303 Różyczka sie przymila do Ciebie i mruga zaczepnie oczkiem :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Kasiu układ słoneczny wyszedł super... a ten skoszony krzaczor :) to dwie możliwości albo to forsycja, albo krzewuszka... jedno i drugie to żelazne krzewy... jak zakwitną to będzie pewne. Forsycja i jej kwitnienie to wskaźnik do wiosennego cięcia róż... ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Kasiu, krzewina wygląda mi na krzewuszkę cudowną.
Układ Słoneczny robi wrażenie! Czy planety są styropianowe? Matki dzieci już tak mają, że od czasu do czasu muszą się wykazać w pracach ręcznych - ja właśnie skończyłam robić wilka z otwieranym brzuchem, w którym ma się zmieścić kilka niefrasobliwych koźlątek :wink: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu tak sobie pomyślałam o Twoim salonie...będzie problem bo każdy salon odzwierciedla zainteresowania gospodarzy...Ty już go masz urządzony a tu dojdzie jeszcze drugie hobby! Ogrodnictwo to nie tylko ogród w sezonie to od stycznia do kwietnia...maja parapety i każde wolne widne miejsce zastawione pojemniczkami z siewkami...jesteś na to gotowa ;:306 :wit
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

Czołem !Obrazek

Przed manewrami weekendowymi znów zbieram energię na działanie Obrazek

Iguś - Jest mała nadzieja na pogodę w weekend, bo tymczasem ciągle Obrazek, albo mgła, albo chmury szorują brzuchami po ziemi ;:223 Moje rodzinne wschodnie kresy miały słoneczko. Już 10 lat w Bydgoszczy, a cały czas mam wrażenie, że się do Anglii przeprowadziłam pogodowo Obrazek. Niestety koparki nie zaproszę, bo ścieżka dochodząca do działki jest taka wąska, że rowerem trzeba uważać ;:185 Chłopców z plutonu też nie zaproszę, bo go nie mam :;230 Kiedyś w polskiej jednostce miałam Obrazek Przeprowadzić się pomogli ( DOBROWOLNIE), razem ściany malowaliśmy w czasie wolnym. Do tej pory z wieloma mamy kontakt i się odwiedzamy (ja i małż, bo razem na jednej kompanii kiedyś służyliśmy) Echhh..

Marysiu - skoro tak, to wiem co zrobię z kwiatkami :;230

Obrazek

Maryniu - ;:167 ;:168 Będę wiała, jak umiem najlepiej !Obrazek Wybacz żarcik ;:333 ;:168

Alicjo - trzymaj kciuki za pogodę jak najmocniej, bo pupiata cały czas i depresyjna Obrazek Często w sierpniu nocowaliśmy ( jak Staś był z Larrym u mojej mamy), co by robotę nadgonić, i wieczorem ognisko ze ściętych wcześniej drewniaków robiliśmy ...w starym odziedziczonym grillu, Obrazek bo takich prawilnych ognisk na ziemi nie można robić na kompleksie Obrazek

Martuś - Mam nadzieję, że polowań na ślimaki uniknę, ale pewnie pojawią się, jak coś zacznie rosnąć Obrazek Dziękuję za piękną imieninową różę Obrazek

Kasieńko - witaj! ;:168 ;:167 Rozgość się!

Jadziu - wujek Gugle pomógł, oglądaliśmy zdjęcia planet na stronie NASA Obrazek

Ewuniu - Trzeba więc czekać do wiosny. Ale, jak one "żelazne", to już je lubię Obrazek Tylko kwiatków krzewuszki nie będę konsumować Obrazek

Kasieńko - czyli mamy 50/50. Zobaczymy, co krzaczek wiosną z siebie wypluje Obrazek Tak, to styropianowe kulki. Miałaś nieco upiorne zadanie Obrazek A tu niektóre z tegorocznych projektów Obrazek Przed lub po dopisaniu treści przez Stasia:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak widać, to istne szaleństwo, no i styl powtarzalny, bo rozmyślanie, jak ma wyglądać kolejny plakat jest ponad me siły..

Marysiu - na szczęście mieszkam ma IV piętrze w czteropiętrowym bloku, a moja sąsiadka z naprzeciwka nie ma nic przeciw doniczkom, donicom, zastawionemu parapetowi na półpiętrze Obrazek A klatka ciepła. Resztę upchnę w moim 44 -metrowym mieszkaniu Obrazek

No dobra. Każdy ma jakieś piękne wspominkowe zdjęcia. Nie posiadam, więc brutalną rzeczywistość powstającej działki Wam pokażę Obrazek

Domek w części mieszkalnej i taras zamienił się w magazyn:

Obrazek
Obrazek

W składziku bajzelek ( a tak ładnie posprzątałam onegdaj..) i beka na szambo:

Obrazek

TU na razie JEST ŚCIERNISKO,
ALE BĘDZIE SAN FRANCISCO!!! ( Poprzednia właścicielka wstawiała na dole..wiaderko ) Ja wolałam latać ze szpadlem i papierem Obrazek

Obrazek

Zakupiłam także porcelanę:

Obrazek

W nowoposadzonych zieleninach zdarzyły się kłosiki i kolorki Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A reszta do jutra liśćmi przykryta:

Obrazek
Obrazek

Martwię się o nowe hortensje. Pączki puściły... Mam to ściąć przed owinięciem agrowłókniną?

Obrazek
Obrazek

A tak wygląda mój spacerek z działki do domu. Smuteczek..:

Obrazek
Obrazek

Do niedługo Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, czego to ludzie nie wymyślą! ;:oj Plakaty, galaktyki, cuda nie widy! :roll:
Jednakowoż muszę przyznać Synusiowi i jego mamuśce medal za zdolności, pomysłowość i pracowitość. ;:77 ;:77
Porządeczek na zimę u mnie zawsze jest zakłócony, no bo przecież gdzieś trzeba poupychać wszystko to, co ewentualnie mogłoby zainteresować potencjalnego złodzieja. ;:7
A Twoja działeczka całkiem przyzwoicie się prezentuje zdobna kupkami kolorowych liści i wysokimi iglakami. ;:138
Czytam, że słoneczka Ci brakuje, to niech choć jutro Ci świat ozłoci. ;:3 ;:3 W niedzielę też i każdego innego dnia.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Bardzo fajne te kolaże syna; zrobione z sensem tematycznym i graficznym ;:333 Ale blisko masz na działke, to super!
Ja hortensji nie tnę tylko owijam kilkakrotnie jak przyjdą mrozy lub kaptury. A jeżeli chcesz ocalić to może tak jak robia niektórz;obudowac ją steropianem plus agro, na mrozy.
Fajny pomysł na ten flower-sandwich :D ;:333
;:3 i dużo energii na jutrzejsze działkowanie :D
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

No u mnie w domku też inaczej niż w sezonie. Obecnie czekają w nim kartony, które posłużą do okrycia róż na zimę.
A ta hortensja do okrycia , to ogrodowa jest, tak? Okryj ją bez cięcia. Ale to dopiero jak pogoda się ustali z minusowymi temperaturami przez kilka kolejnych dni. U nas na razie się nie zapowiada.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”