Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

plocczanka-Lucynko O tak.Nawet zapomniałam,że ją posadziłam. Ta zimowała w doniczce ( też zabrana z grobów mojej rodziny ) w chłodnej piwnicy sąsiada :D ale w tym roku też jeszcze jakieś czerwone na groby kupię..albo... ;:218
Tak, jeszcze jakiś pojedyncze małe kwiatuszki i na biały i na fioletowym floksie się za nalazły. :D
Oj fajnie jeszcze ciepełko may.ale ponoć to ostanie takie cudne dni. ;:108

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu człowiek jakoś nie ma umiaru i ciągle mu się wydaje, że da radę ;:306 Ze mną tak jest, a wierz mi że w pewnym momencie z każdym rokiem sił mniej i wszystko wolniej indzie. Co roku przyrzekam sobie ograniczę zmniejszę....ale gdzie tam ;:306 Moje pelargonie tez były chowane i wyszły ale tym razem już wniosę na zimę i dopiero wiosną wystawię, a uzbierałam niezłą kolekcję (jak na moje możliwości). Muszę Ci kiedyś moją białą posłać ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, w tym roku też spróbuję przezimować chryzantemy zabrane do domu. ;:108 Może i mnie się ta sztuka powiedzie.... ;:218
Miłej słonecznej niedzieli! ;:3 ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09

Post »

:wit Aniu
Na praktycznie każdym zdjęciu jest więcej kwiatków niż u mnie teraz na nowozakupionej działce ;:223 Nic to, na wiosnę ją podkwiecę.
We włodawiem rodzonam i nawet popracowałam tam trochę jako nauczyciel ale pózniej "przebranżowiłam się", bo laski do szkoły wojskowej zaczęli przyjmować i tak trafiłam do Bydgoszczy gdzie tkwię już prawie 15 lat Obrazek Kiedy to minęło??
Ale do rodzinego miasta wracam kiedy tylko mogę i pomagam mamie na jej działkowych włościach. Tak myślę, że emerytować się także tam będę ;:224
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uf,,, dzisiaj pól dnia pichciłam,,a pol dnia sprzątałam w domu.
Dawno takiego porządkowania nie byli.I trzeba było już to zrobić. :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Maska -Marysiu I ja to znam..Człowiek myśli,że zawsze jest niezaliczany..a tu już tez albo wolniej coś robię . albo wieczorek ledwo łże,,albo na drugi dzień basta-I nic a nic.
A mój mąż coś pod nosem ćwierka, starzejemy się , starzejemy ;:306
Ja niby też ograniczam się się..Ale co mogę to zaraz lecę na nowy areał i cos tam sadzę.Ale naprawdę niewiele.Bo fu dusze marne.I ślimaczym tempem to idzie.Ale to nic.Wcale mnie to nie martwi.A wręcz cieszy ta zielona, duza przestrzeń.
Uwielbiam ją i te spacery i tą cisze., naturę... ;:167
Ja też też lada dzień , ( bo znowu przymrozki zapowiadają ) pelargonie do domku zabiorę.
A wiesz ,że białej pelargonii, żadnej nie mam.Mam w sumie 3.I mam nadzieję,że przeżyją zimę i coś uda się naszczepić.
plocczanka-Lucynko Warto , warto zabierać swoje chryzantemy i potem dawać do ogrodu.Żałuję,że wcześniej tego nie robiłam. ;:196
Dziękuje i tobie ży6cze miłej dobrej niedzieli.
KatiushaOj to blisko byłaś..a teraz też Polska wschodnia.A Bydgoszcz podobna piękna..moja koleżanką tak m.owi, bo już tam była.A ja nigdy.Jakoś tak się nie udało.
Oj życie nam ucieka, co roku.a z perspektywy ,,widzimy ile i jakie to rocznice mamy ;:306
Fajnie,że jeszcze przyjeżdżasz w swoje strony i to ,że masz mamę..Ja już kilkanaście lat jak nie mam rodziców. a i rodzina maluteńka tylko my dzieci, teściowa i siostra tez z mniejsza rodzina. . :(
Fajnie,chyba ,że myślisz na przyszłość wrócić w swoje rodzinne strony .Nasz wsch.od jest taki naturalny,spokojny, czysty, piękny ;:167
Pozdrawiam cieplutko ;:196

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Kochana coś tam upichciła :) Ja dziś wyjechałam na groby, a po południu też pichciłam zachciało mi się takiej jesiennej zupy z warzywami dawno nie jadłam. Zdjęcia przecudne i te chryzantemy cudo. Życzę słoneczka ;:196 Pozdrawiam.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit . Wspaniałą i kolorową masz jesień Aniu ;:215 . Bardzo podobają mi się dekoracje z dyniek i białych dodatków . Pogoda nas ostatnio rozpieszcza i można się rozmarzyć ;:173 . Szkoda, że niebawem się to zmieni. Cudnie uchwyciłaś owady na fotkach , no i te różne szczegóły. Masz oko ;:215 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu125 Ja ju z groby mam oporządzone.Wczoraj najpierw zrobiłam leczo.Bo i w słoiczek musiałam zawekowac , dla mojej córci studentki do Warszawki.Tym razem koleżanka jej sublokatorka przyjechała i zabrała coś tam.
Potem tortellini z mięskiem , do dzisiejszego rosołu. :D
Obrazek
A dzisiaj jeszcze własny makron robiłam.Tortellini trochę zamroziłam.
No i szarlotka tez jest. Jeszcze synia mam na urlopie,To trzeba trochę dogodzić polskim jedzenie.bo w Holadnii to takich wiadomo,że nie ma.
Chryzantemki teraz królują.Dlatego warto je mieć. ;:108
Och słoneczko i ciepełko jeszcze mam. Dziękuję. ;:196
Jesień mamy wciąż cudną, ciepła.Dyniek w tym roku mam duzo.I dekoracji z nimi też.
Jeszcze ciepełko, owady buszują . po nie licznych kwiatach.Warto je je uwiecznić. ;:173

ewelkacha88-Ewelinko cieszę sie ,że zajrzałaś do mnie ;:196
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Normalnie żre mi ta obca biedronka moja jabłuszka.
a jeszcze słyszałam, że one gryza. ech tępić je jak nic.Bo one nasz niszą. :evil:
Obrazek
Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, nawet w kuchni działasz jak mały samochodzik. ;:303 ;:303 Jak Ty to wszystko ogarniasz? :shock: Masz niespożyte siły. ;:138 ;:138
A w ogrodzie jesiennie, ale pięknie jeszcze! ;:215
Buziaki. ;:cm ;:cm
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Biedronki chińskie wielokropki są paskudne, ostatnim tygodniem tak się pchały do domku.
Ależ narobiłaś smaka tymi pysznymi tortellinii, wyglądają wybornie ;:215
Masz rację warto mieć chryzantemy w ogrodzie, czy wszystkie masz zimujące.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Aniu kuchareczka z Ciebie pierwsza klasa dla każdego coś dobrego podziwiam Cie że to tak fajnie ogarniasz. Leczo też uwielbiam w tym roku nie robiłam do słoików jakoś przeleciało nie było czasu. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

ANIU apetycznie u Ciebie i kolorowo.U mnie leje deszcz. ;:145

pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu marcinki jeszcze tak ładnie kwitną. ;:oj Moje już ścięte, przekwitły. ;:174 Biała chryzantema cudna, moja taka podmarzła, ale donicowa nadal cieszy.
Pieczesz, gotujesz, sadzisz i jeszcze masz czas przepięknie pokazywać ogród. Wielki szacunek za organizowanie wszystkiego. ;:180
Już dziś zimno do nas dotarło. ;:174
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chryzantema Margo i Yellow tea
Obrazek
Obrazek
plocczanka-Lucynko Oj mój samochodzik juz ma też wolniejsze obroty ;:128
Ale energii jeszcze nie brakuje.

Ogrody już pustoszeją, kolorki jeszcze są dzięki chryzantemkom i marcinkom.
Dzisiaj eukomisy i galtonie już wykopałam.
korzo_m-Dorotko; Alu125 Dziękuję ;:196
Och te azjatyckie biedronki :twisted: I u mnie się pchają do domku.Ale nie tak strasznie jak w ubiegłym roku
Są bardzo inwazyjne i potrafią nasze polskie schrupać a szkoda bo nasze łagodne.
Kiedyś kupowaliśmy takie tortellini .Ale swoje( chociaz ja robię większe) ą lepsze.Ba dużo lepsze.Farszu więcej i smak swój.
Trochę zawsze jeszcze zamrażam i mam na szybki obiad kiedyś tam.
Leczo czasami robię i do słoików.ale tak ze 2.I jest na następny tydzień, jak nie ma czasu na gotowanie.Tak często robię i z podłoże.
Chryzantemy mam w większości zimujące.a w tym roku jest 4 nowe.Zobaczymy jak zniosą zimę.
wiekszośc mam zabieranych z po Wszystkich świętych po większych mrozach z grobów mojej rodziny.
w tym roku tez będę polować na jakieś ciekawe.A potem do ogrodu.A jak przezimują. zobaczymy na drugi rok.
Danutko z Dziękuję ;:196 U mnie sucho.
Deszcz już nie pamiętam kiedy padał.
cyma2704-soniu Już nie wszystkie marcinki kwitną. Ale parę tak, ostanie kolorki, ech..
W zimie więcej pichcę, i lubię różne dania gotować , czy tez piec.W lecie wiadomo mniej czasu na kulinarne sprawy.
Oj pewnie zimno do mnie jutro dotrze.Chociaż dzisiaj już było chłodniej niż wczoraj.
Ech kończy się ciepełko, kończy się nam sezon. :roll:

Obrazek
Trojeść bulwiasta w nasionkach
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Aniu te puszyste nasienniki to z czego, są śliczne i zdjęcie zrobione profesjonalnie
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”