Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Aniu, na pewno uda Ci się podejść i czerwoną zimującą chryzantemę.
Niestety chryzantema Margo u mnie nie zimuje, jest śliczna ale u mnie jako jednoroczna.
Też masz niezłą kolekcję chryzantem, ;:303 ;:167
Ja też bardzo lubię berberysy, wszelkie. A kolców po prostu w nich nie widzę, tzn staram się ich nie widzieć. ;:172
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie jest u Ciebie Aniu, z chryzantem na razie się wyleczyłam gdy po wczesnej wiośnie zeszłego roku połowa mi wyginęła. Jezioro Białe bardzo ładne, otoczenie domu przyciąga wzrok :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu odpoczęłaś i od razu zabrałaś się do pracy, ;:180 przetwory apetyczne. ;:152
Puchate nasienniki powojników i kłosy traw śliczne w słońcu. Marcinki nadal niezawodne. ;:oj
Chryzantemy cudnie kwitną, ;:215 moja jedyna w gruncie ma zmrożone liście, ale próbuje rozwijać kwiaty.
Miłych chwil z rodziną i słońca aby cieszyć się ogrodem. ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Na cały weekend miała córcię i synia. i teściową Także trochę innego zajęcia było ale był to bardzo piękny, rodzinny czas. Łącznie z męża urodzinami. :wink:
A jemu to zrobiliśmy totalna niespodziankę kulinarną i z przyjazdem dzieci. Nc a nic nie wiedział. Ale o dobrego męża trzeba dbać. ;:108
ale i obżarstwa weekendowe spore. Chyba przez tydzień tego nie zgubię., co na weekend sobie pozwoliłam. Ale co tam, mąż mów ,że z oponkami też mu się podobam. A to najważniejsze. :)

Alicjo125
Jest pięknie na Białym. Ale w sezonie tak dzikie tłumy i hałasy.
ale jak chcesz jeszcze ?? to mogę podać ci telefon na noclegi .
Ja chryzantemy kupowałam i na wiosnę i w lecie i na jesieni na ryneczku, takie kopane z kwiatami.
I sadziłam też takie z donic zabrane w grudniu z grobów mojej rodziny. Także wyboru jest dużo.
plocczanka -Lucynko Bardzo ci dziękuję za te miłe słowa.
Jeszcze nie wszędzie mi się podoba. Ale staram się i zmieniam.
Ile się dało, to przerobiłam owocków czy warzyw w słoiki. Bo potem wszystko się przydaje. wszystko swoje smakuje.
Ale i dzieci też lubią. to trzeba mieć co im dać.
Oj jeszcze mamy piękną jesień. Ale ponoć to ostanie jej takie ciepłe dni. Przed nami długa., ponura zima.
leszczyna Dziękuję. z berberysami to dopiero zaczynam. A takich ognistych kolorów na jesieni. To mi brakuje w moim ogrodzie.
marpa -Maryniu Ja mam taką chryzantemkę co też rozkwita w sierpniu. teraz już przekwitła. Ale inne stopniowo od lata do tej pory rozkwitają .a na jesieni to bardzo cieszą takie kolorki. ;:108
chryzantemy też cieszą. Jeszcze kilka mi się chce. oj che.

eukomisy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Trojeść bulwiasta
Obrazek
z nasionkami
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Locutus -LOKI Ano widzisz, moje trzykrotki wirginijskie kwitły aż do przymrozków. Chyba przesadzenie im posłużyło.
Trójsklepek mam dwie. Żółta pierwszy rok.A ta fioletowata już kilka lat ma. Ale ta rozkwita dopiero we wrześniu.
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko.
Iwonko0042 Taki to był weekend, że w kuchni więcej byłam. Ale cieszę się ,że to był rodzinny, wspaniały czas relaksu.. ;:167
Fajnie,że masz grzybki i je przerabiasz. U mnie grzybków jak na lekarstwo, sucho.
Oj dziękuję bardzo za te dobre życzenia dla męża. Takich wspólnych chwil i z dziećmi razem to jakoś już mało mamy. Porozjeżdżało to się po Polsce i po świecie. takie to czasy. :D
Maska Ja też uwielbiam chryzantemy. A zwłaszcza, że po przymrozkach jest mniej kolorów. a to rośliny wytrzymałe niż niskie temperatury. To jeszcze nam umilają ten mijający się sezon.
Bardzo dziękuję za życzenia dla męża.
O tak taki czas, jak odwiedzają nas dzieci, to taki radosny, miły i cenny. Ale już się wszystko rozjechało.
Beaby -Beatko No będę polować, na 2 czerwone różne chryzantemki.
Moja Margo dobre zimuje .Już kilka lat i bez okrycia. chryzantem mam kilka.Ale na jeszcze kilka mam chęć.
Z berberysami, to praktycznie dopiero zaczynam. A kolce...nie będę ich zaczepiała. Grunt,że ładne roślinki.
Bufo-bufo -Olu Och szkoda, że twoje chryzanteki ci nie przezimowały. Ja się nie podaję. I będę dalej z nimi próbować i sadzić.
J.Białe jest ładne. Ale trochę, ba dużo za dużo, za głośne w sezonie.
cyma2704-Soniu Takie to zycie. Jedego dnia odpoczywamy. A drugiego ryramy.Ale ,żeby coś mieć, to trzeba popracować. i to w każdej dziedzinie.
Dziękuję bardzo za pochwałę moich roślinek. Traw mam ciągły niedosyt. ;:108
Błogi rodzinny weekend był wspaniały. Ale dobiegł końca. I już szare, normalne życie.

hortensja dębolistana
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
I liście dębu
Obrazek
agrestu
Obrazek
Jutro zamierzam popołudniu trochę mieczyków wykopać. bo przez weekend zobaczyłam, że jeszcze nie wszystkie wykopałam.
I zacząć wykopywać dalie. Może po trochu coś mi się uda.
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Dni coraz krótsze. I ciepłe...ale czy to ostanie taki ?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, śliczne, jesienne chryzantemy ;:215 A ten kolorek... ;:224 U mnie tylko białe, wysokie, żółte i różowe, ale i te cieszą.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

A liście lecą z drzew... ;:131 Ale jest pięknie żal , :( że te przymrozki nam się wcześnie przytrafiły.U mnie marcinki już przekwitają nie będzie nawet czego fotografować...
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne masz marcinki, a na nich motylki, Aniu! ;:138 ;:138
U mnie w tym roku motyli było jak na lekarstwo, ;:131 a teraz ich w ogóle nie widać. ;:174
Pięknie się wybarwiła dębowa chryzantema! ;:215
Jesień jeszcze ma nam słonkiem czas umilić ;:3 ;:3 , cieszmy się więc, póki jest ciepło. ;:3

Najlepsze życzenia dla małżonka. ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak Aniu, ja też już mało widzę dzieci, razem, jeżeli już to na święta i to nie zawsze, porozjeżdżane po świecie są to wiem jak to jest, częściej to tylko przez internet się widujemy ;:108 , piękna Twoja dębolistna, znaczy w tej fazie jest cudna ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wam za odwiedziny. . ;:196
Odpowiem trochę później ;:108
Jest pogoda muszę wykopać dalie i pozgrabiac liście..Pousuwac suche badyle z pomidorów ...
Rybki nakamic....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Urokliwe te zdjęcia :D Faktycznie teraz mnóstwo pracy i do tego jeszcze dodatkowo grabienie lisci.
Cudownie że pogoda jest taka piękna i mozna dużo zrobic w ogrodzie i na cmentarzu. Ja nie wykopuje kann i mieczyków; te ostatnie ładnie mi urosły w tym sezonie po zimie. Teraz jeszcze suszenie i segregowanie nasion.
Dużo energii życzę! :D
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, piękne jesienne kolory zarówno kwiatów i liści. ;:215
Wspaniale dogadza nam ostatnio październikowa pogoda ;:3 ;:3 i aż żal, że wkrótce ma się zmienić na gorszą. ;:174
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Aniu oj dawno mnie nie było u ciebie ogród jeszcze piękniejszy niż był pozdrawiam
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ObrazekObrazek
Czy ten ciemiernik będzie kwitł ??

Obrazek
Dorotko witaj. Miło mi że zajrzalas do mnie . ;:196
Tak chryzantemki są śliczne. ..mam kilka.
I jeszcze dwie dostałam od Jadzi-JAKUCH ;:196
Kocham te roślinki najpóźniej kwitnące. Dzięki nom jesień jest bardziej kolorowa. :D
marpa-Maryniu
Ok lecą ,lecą liście z drzew. Jeszcze trochę i będzie goło. :(
Te przymrozki są zawsze zawczesnie. Mi załatwił wszystkie dalie. :twisted:
Lucynko Jeszcze jest ciepło i słonecznie to bzyczki się uwijają na nielicznych kwiatach. Głównie na marcinkach. ;:108
Dziękuję za życzenia dla męża. ;:196
Tak hortensja debolistna jesienią jest kolorowa i wyjątkowa. ;:167
Iwonko I u mnie tez tak jest widzeniami dzieci. .. coraz mniej .Ale też przez Internet gadamy i widzimy.
Tak hortensja debolistna jest śliczna. ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko dzisiaj co miałam zrobić ,zrobiłam.
I liście też wygrabiłam. Dalie wykopane.. teraz muszą podeschnąć ,jak i mieczyki. A potem do piwnicy.
Eukomisy jeszcze dobrze się trzymają. .to ich nie wykopywałam jeszcze. Tak jak i ismeny.
2 róże przesadzone, kilka jeżyn też przesadzone.
Suche badylki (z pomidorów i przycietych jeżyn i co tam jeszcze mi w ręce wpadło )spalone. Cześć na kompostownik wyniesione.

Igus
Bardzo dziękuję. Jesień potrafi być urokliwa . I tak liście lecą i co kilka dni jest gimnastyka z grabiami . :D
Mieczyki zawsze wykopuje. Szkoda byłoby je stracić. A cann nie mam. A one co nie wymarza ?
Nasiona też trochę zbieram. Ale czasu na segregacje nie mam.
Lucynko Trzeba się cieszyć tymi kolorami jesieni. . Zaraz nam znikną.
Dziękuję I pozdrawiam cieplutko ;:196
eukomis-Halinko witaj . I dziękuję co za te pozytywne słowa pod adresem mojego ogrodu. ;:196

Poszłam do lasku swojego po szyszki . Bo na końcu działki jeszcze kawałek jest naszego lasku.
I zamiast szyszek to znalazłam

Obrazek
Tyle przyniosłam
Obrazek
Takiej to dobrze. .pancia pracuje a pupilka w słońcu leniuchuje ;:173
Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aniu,wraz z jesienią piękne kolory zawitały do Dębowego ;:oj U mnie chyba było chłodniej, bo zrobiło się bardziej szaro i ponuro. Jak to wszystko podświetli się słońcem, to robi się złociście i ogniście.
Ten obrzeżony berberys bardzo mi się podoba, chociaż ogólnie za nimi nie przepadam, ale ten jest ładny. A jak jeszcze będzie rósł w kulkę to będzie uroczy.
Wizytę dzieci masz już za sobą, a ja właśnie czekam na syna. Jeszcze nie potwierdził, że przyjedzie na pewno, ale mam nadzieję, że tak, bo nie widzieliśmy się od stycznia.
I jak? Udało Ci się wykopać dalie?
Pozdrawiam ;:196

Ooooo, właśnie przeczytałam, że udało Ci się wszystko zrobić. Gratuluję wykonania planu ;:196
Kanie są przepyszne, mniam ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”