ok! dziewczyny

to nie taka łatwa sprawa jakby się wydawało i z tą szkołą i z lapkiem....

wczoraj siedziałam nad geometrią .której notabene nie lubię .kto wymyśla taki program szkolny jest moim osobistym wrogiem!

Mamrot nie jest tępy ,tylko czasami w przypadku prac typowo manualnych wymaga pomocy.Wiecie nie dość ,że leworęczna (podobno leworęczni to wybitnie zdolni

) to ma problemy np. z rysowaniem szczegółów i z przyrządami kreślarskimi ,no ale dajemy rade .Druga rzecz ,że czasami mnie bezczelnie wykorzystuje ,no ale które dziecko tego nie robi?nie macie pojęcia co ja przeżywałam jak miała w szkole pismo techniczne !!!a przekroje jakiś idiotycznych maszyn czy innych dupereli? ...masakra za moich czasów chłopcy robili karmniki na technice a dziewczynki sałatki i było dobrze teraz wszyscy robią to samo i w efekcie nikt nic nie umie ....bo wszystko jest na odpier....byleby odpękać.
Lapka moje dziecko potrzebuje na okrągło (małpa jedna ,nie dba o potrzeby mamusi

) ale wybaczam i biorę na przeczekanie ....wkońcu się znudzi
co do moich roślinek....nowości są

ale i są straty
na początek pokażę Wam moje amarylisy,a właściwie jeden taki ewenement pokazywałam Wam na początku jak był kupiony ,miał na jednym pędzie 5 kwiatów ,potem wyrósł drugi jeszcze większy niż poprzednik i miał ...6 teraz patrze i wyrasta z tej samej cebuli trzeci pęd (na razie nierozwinięty więc nie wiem ile będzie miał ...)

fotki oczywiście nie oddaja wielkości "trąbek" ,bo muszę wam powiedzieć ,że byłam dumna z piękności moich amarylisów.Jeden już przekwitł zupełni i ma tylko liście a ten drugi z trzecim pędem ma liście długości 80cm. Nie wiem co to za mutant ale mam podejrzenia ,że chyba pod czernobylem go pędzili

licznik Gaigera by mi sie przydał ...napromieniowany czy jak?
różowa azalka przekwitła ,ale biała coraz piękniejsza

nabyłam parę nowych roślinek

cissus jakisik ,ma tylko o wiele większe liście niż ten co ja mam (dwie doniczki romboidalnego i szczepki które dostałam od szwagierki australijskiego)znaczy inny typ

fitonia ,też inna niż te moje ,bo ma baaardzo duże liście ,moje mają około centymetra długośći ,chyba miniaturki ,a ta srebrna tak na oko z 5cm.

no i pachypodium ? staciło kila liści ale reszta się trzyma
przejrze resztę i jak coś nowego o czym zapomniałam to zaraz wstawię