Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 11

Post »

U mnie przymrozek zaszalał :roll: ... ale ma i dobrą stronę bo przyśpieszył wykopanie karp zmarzniętych dalii i aksamitek ..Na ich miejscu zadołowałam donice z tulipanami :tan Ja się nimi już bądź co bądź nacieszyłam a prace jesienne na rabatach poszły chcąc nie chcąc do przodu ...
Jakieś róże,marcinki,gaura,i niewiele ponadto się oparły... ;:131 Nic to!!! :uszy

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Jaki ciekawy ten marcinek na pierwszym zdjęciu. ;:oj
Jednak jeszcze kwitną u Ciebie różne marcinki. :D
U nas dziś padał deszcz i znowu nie pojechałam na działkę.

Życzę dużo ;:3
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko jesteś szczęśliwa, możesz jeszcze cieszyć oczy pięknymi rabatkami.
Jaki oryginalny jest ten marcinek https://images89.fotosik.pl/262/1a0a1a68e321fe81med.jpg dobrze, że napisałaś co zacz, bo bym długo się zastanawiała.
Ostatnie dni są ciężkie, huśtawka pogodową okropna, samopoczucie gorsze, idą cieplejsze dni, czekam na piękną jesień.
Rozumiem Waszą troskę o gołąbki, nawet nie wiesz jak ja się wczoraj ucieszyłam gdy dostałam trzy worki z gołębim dobrobytem :heja :heja
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Wstyd się przyznać, ale choć dzisiaj był piękny słoneczny i dość ciepły dzień, mnie się nie chciało pojechać (bo nawet nie pójść na nogach) na działkę. Nic mi się nie chciało. Absolutny leń mnie opanował i nic na to poradzić nie potrafiłam, przeciwnie: poddałam się bez oporu. ;:158

Iwonko0042 - załatwione. ;:108 Kiedy chcesz, teraz czy wiosną?

Maryniu - mnie cieszy brak mrozu, bo moje letnie kwiaty muszą jeszcze posiedzieć na rabatach. Czekam na M, by mi podziabał wcześniej wyrwane czy wykopane rośliny i wrzucił do kompostownika. Ja nie umiem machać siekierą ( wersja dla małżonka), więc ktoś musi to zrobić.
Pewnie jutro będę musiała na działkę pojechać, bo to wstyd tak leniuchować w domu, podczas gdy działka do zimy nieprzygotowana. ;:306

Danusiu - Tobie deszcz przeszkadza, a mnie jakiś robal, który cuchnie leniem. ;:224
Masz rację, że ten marcinek jest ciekawy, bo urodą to on nie grzeszy. ;:185

Dorotko - oryginalny powiadasz... Pewnie tak, ;:131 bo jakiś szczególnie piękny to on nie jest. Ten marcinek.
Gołębie złotko dobre złotko, a ja minionej jesieni przeszarżowałam z nawożeniem i w tym roku wszystko mi strasznie mocno w górę zasuwało, a niektóre rośliny poszły w liście, nie wydając ani jednego kwiatka. M.in. część kosmosów. ;:145

Jako że dzisiaj leń zatrzymał mnie w domu, to pokażę Wam, co jeszcze w poniedziałek kwitło na działce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek ;:113

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No to dałaś całą serią ...po oczach Lucynko ;:138 ;:215
Ja też dzisiaj nie byłam na działce bo padał deszcz do południa i było zimno. Może jutro dam radę bo w domu nuda mnie żre a do roboty lenia mam :oops: :? !
Dobrej nocy! ;:167

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Cudne kwitnienia; radosne kolory; jak latem :) Moje kosmosy też wybujały na ponad 2 m mimo że ich nie dokarmiałam. Mam nadzieje że sie wysieją same w przyszłym sezonie. A u ciebie się wysiewają?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Lucynko dotarłam w końcu i do Twojego wątku ;:196 nieźle pędzisz, od wiosny nie dość że nowa część, to jeszcze całe mnóstwo stron ;:oj Tylko wypatrywać części 12 ;:108
Czyli nie tylko mnie urosły kosmosy-potwory :;230 Moje może nie były aż tak ogromne (góra 1,5m), ale za to bardzo potężne, łodygi grubaśne, liście soczyście zielone... Chyba się tak upasły na zeszłorocznym poplonie ;:224
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko -leniuszku witaj. :wit
Kwiatków u Ciebie moc.U mnie niestety ostatnie.
U mnie też było parę kosmosów ogromnych. :evil:

Miłego dnia życzę. ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Plany są po to, żeby je zmieniać, dlatego spędziłam dzień daleko od działki, ale za to nastrój sobie poprawiłam i będę spokojnie spała.
Na dworze nieciekawie: chmury i deszcze. Jednak podobno zmierza ku nam ciepełko, więc trzeba się cieszyć.

Maryniu - co miałam, to dałam. ;:7 Obawiam się, że będzie coraz mniej do pokazania, ale jesień też ma swój urok. ;:131 Oczywiście pod warunkiem, że słonko nie chowa się za chmurami. ;:108

Iguniu - tak było, a jak jest... może jutro zobaczę. ;:218
Kosmosy się u mnie sieją wszędzie, nawet między płytkami, dużo siewek wyrzucam. Na szczęście nie wszystkie w choinki urosły. ;:303

Natalko - cieszy mnie Twoja obecność. Bardzo. ;:138 ;:196
Ciekawe, co spowodowało takie rozpasanie kosmosów w tym roku. ;:219 Obok tych wielkoludów bowiem wyrosły takie o normalnym wzroście i kwitły też normalnie. ;:333

Danusiu - witaj, pracusiu! ;:180
Nie byłam na działce od poniedziałku, tak więc nie wiem, co tam jeszcze kwitnie. Mam nadzieję, że przynajmniej dalie i gazanie, ewentualnie jeszcze rudbekie. ;:218 Może jutro zobaczę....

A w mieście jesienne obrazki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale ładne jesienne kolory :) fajnie że sobie pozwoliłaś odpocząć i naładować akumulatory ;:167 na czekającą cię ciężką prace w nadchodzące ładne dni; przynajmniej tak obiecują; oby się sprawdziło :D ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jesień jest piękna tylko po co te przymrozki były.
Dużo pięknych radosnych kwitnien u ciebie Lycynko widzę. ;:333
Dalijki śliczne. U mnie tylko wspomnienie.
Kobea cudna. Rozchodniki ;:167
I te śliczne jak róże kapustki. ;:215
Dobrego dnia ;:3
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękna jesień widziana z góry ;:63 czasem trzeba odpocząć i od grzebania w ziemi, w końcu to nie ma być kara, tylko przyjemność ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Lucynko.Nie taki znowu pracusiu bo też nie byłam.Dziś też nie pojechałam.Rano było pochmurno,zimno i wietrznie ,poszłam więcdo miasta.Jak wróciłam około 10 to było za póżno na autobus nie zdążyłam.Oczywiście teraz świeci słońce i wieje. :evil:

Dużo zdrówka . ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nareszcie wzięłam się w garść i pogoniłam lenia. ;:134
Uporządkowałam grządki warzywne, a nawet skopałam, zostawiając ziemię w ostrej skibie do wiosny.
Pomogłam też M przy budowie, a dokładnie przy dźwiganiu ciężarów. Czuję, że mam kręgosłup, ale to dobrze, przynajmniej wiem, że jeszcze żyję. :tan
Przymrozków rzeczywiście nie było, wszystkie ciepłoluby mają się dobrze i nawet kwitną, ciesząc moje serducho. ;:303

Iguniu - już dzisiaj porządnie sobie popracowałam. Ciepło było, świeciło słoneczko. Od razu lepiej się poczułam i jestem zmotywowana do dalszej roboty. ;:33

Aniu - moją działkę, na szczęście, przymrozki ominęły, dzięki czemu jeszcze trochę kolorków na rabatach widnieje. ;:333
Dziękuję za ciepłe słowa pod adresem moich kwiatuszków. ;:180 Pozdrawiam cieplutko. ;:196

Natalko - bardzo mnie podniosły na duchu Twoje słowa, ;:196 a jeszcze bardziej pożegnanie lenia.

Danusiu - a ja dzisiaj zmobilizowałam się, bo żal mi było M, którego czekało dźwiganie ciężkich elementów do budowania gołębnika. ;:108 Przy okazji uporządkowałam grządki po warzywach, a nawet szpadlem pomachałam sobie dla rozrywki. ;:306
Zdrówko przytulam. Zawsze się przydaje. Dziękuję i odwzajemniam. ;:167 ;:196

A na rabatach ciągle jeszcze kwitną cieploluby, choć coraz mniejszą ilością kwiecia.
Dalie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To się nazywa mieć szczęście :) słabe przymrozki i wszystkie kwiaty cudnie kwitną :!: Aż radość oglądać!
Mam nadzieje,że nie przedobrzyłaś z tymi ciężarami i kręgosłup ok? Jak taka ładna aura to chce się żyć i działać w ogrodzie,prawda? Pięknego i ;:3 weekendu ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”