Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Piękny urodzaj ;:138 ja tez sie zastanawiam nad ziemniaczkami podobno dobrze ziemie spulchniają, ale zobaczymy ile miejsca będzie. Ten motyl cudo ;:138 Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, dziękuję za ;:3 Świeciło cały dzień. ;:196
Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich warzywnych zbiorów. ;:111 ;:111 ;:111
A kwiaty ciągle zdobią ogród ;:138 i niech tak będzie jak najdłużej, byś w przerwach między zbieraniem darów natury mogła nacieszyć oczka kolorowymi kwitnieniami. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Super zbiory Aniu i jeszcze tyle ziemniaków ;:333 .Jednak na warzywa przydał sie teren .U nas na dzisiejszą noc juz zapowiadają -1 a ja jeszcze wody nie zakręciłam ;:202 trochę sie obawiam o pelargonie, które zostały jeszcze w ogródku, liczę jednak na to ,ze ogródek mam osłonięty to nie będzie tragicznie, ale kto wie.Jeśli zważy dalie to juz praktycznie trzeba będzie je wykopać oby nie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Obrazek

Obrazek
duju-Justynko Marcinki dodaja duzo koloru i radości w jesiennym ogrodzie ;:173
I ja uwielbiamy fasolkę szparagową.To jets siana jako 3.Pierwsza normalnie. 2- po rzodkiewce.3 - ta - po groszku i bobie.
Ech ta zimnica . brr.
Aniu11 witaj Kochana . Dziękuję za miłe słowa. ;:196
I u mnie zimnica.W dzień , w słoneczku jeszcze było fajnie.ale potem br...
I tez jeszcze nie zebra łam wszystkich warzyw z warzywnika.
Wcześniej susza,,, niedawno trochę deszczu ros liny odżyły i nawet zaczęły rosną a tu już przymrozki.Zostały mi pory, selery, pietruszka i buraczki.. :roll:
Tak mieczyki mam wykopane.Tykwy w tym roku obrodziły.
A cukinie też mam zebrane.Ta zółto -zielona to jakaś ozdobna , chyba. :)
Locutus-LOKI a ty jak zawsze miły i sympatyczny i z komplementacjami.Dziękuję bardzo :D
Trzykrotkie wirginijskie mam 2 .białą i niebieską.I obie przesadziłam w nowe miejsce./w bliższe miejsce w drodze do stawu.I tam inna ziemia.I więcej miejsca.I kwitną mi w tym roku od lata do tej pory.
jonatanka-Asiu Dziękuję ci za miłe słowa. ;:196
Tak wszystkie papryczki ostre i warzywka pokazywane są moje własne i z gruntu.Foliaczka, czy szklarni jeszcze nie mam. :roll:

Obrazek
Alicjo125W tym roku warzywka zostały posadzone w nowym miejscu.I rosły i obrodziły dużo lepiej.Pomimo suchego sezonu. A ziemniaczki mam po raz pierwszy.Ale już wiem,ze ponownie w przyszłym roku je posadzę. ;:108
Jeszcze motylki wychodzą do kwiatuszków , jeszcze są, jeszcze nimi się cieszymy.. ;:333
plocczanka-Lucynko Och jak fajnie,Ze i ty miałaś słonko.Ja miałam i chmurki i słonko i zimno.
Cóż trzeba się zaaklimatyzować do innych temperatur.
Dziękuję. warzywka w tym roku na nowym miejscu i im lepiej i mi radośniej , bo mam ich więcej i ładniejsze.
cieszą jeszcze wszystkie kwitnienia. ;:108
JAKUCH-Jadziu O tak , nowe miejsce służy warzywkom dużo lepiej.I dobrze, bo to mnie cieszy.I aż się chce pracować przy nich.Ziemniaczki tez cieszą i smakują lepiej.no i nabrałam ochoty na ponownie ich sadzenie w przyszłym sezonie. ;:108
Oj i u mnie te przymrozki -2 zapowiadają.ale i w powietrzu było czuć mrozkowate podmuchy.Oj szkoda pięknej kolorowej jesieni. :roll:
Też obawiam się o dalie. . i inne, Czy skończą sie kolorki w ogrodzie ??

Magical Candle
Obrazek
Dziś na noc zabrałam fuksje do domu .. zapowiadają przymrozki, ech... ;:222
Obrazek
Obrazek
Hortensja Polar Bear
Obrazek
Bobo
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie wygląda ogród w jesiennej odsłonie. Tyle kolorów wszędzie. I dalie, budleje, hortensje w wielu kolorach, marcinki i jesienne zbiory dyni, papryki - mnóstwo kolorów. Aniu warzywnik masz całkiem spory. Mnóstwo warzyw, ale jest uciecha przy zbiorach.
Jak tam temperatura dzisiaj rano. U nas przymrozek -3 stopnie.
Słoneczka życzę. ;:3
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Aniu Twój jesienny ogród mieni się ślicznymi barwami ;:138 ;:138 Hortensje i Marcinki ;:167
I te pyszności z ogródka mniam, widać jak dużo miłości i pracy wkładasz w swoją działeczkę ;:138
Czy u Ciebie też był przymrozek, bo u mnie -4 rankiem i zniszczył roślinki, dobrze,że wieczorem przezornie schowałam do domu pelargonie, które chcę przetrzymać do wiosny :) czytam że Ty też schowałaś, dobrze bo by było żal, jak chce się jakąś roślinkę przechować do następnego sezonu, pozdrawiam Aniu ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie,,, niestety przymrozek był i u mnie ;:222 U mnie podawałi - 2.ale ile było nie wiem, bo rano bieg,,,Ale szaro było
I ściął trochę roślin. Niestety . :evil:
Wczoraj obcykałam co się dało w ogrodzie.I dzięki temu mam jeszcze ładniejsze zdjęcia. roślin
A tymczasem zdjecia jeszcze przed dzisiejszym przymrozkiem ;:108
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
irpam-Irenko ; Krychna-Kryniu Ogród do dzisiaj jeszcze była bardzo bogaty.I w sumie jeszcze jest.
Tylko coleuski wypadły.Ale szczepki sobie nowe zrobiłam . :) Cześć pelargonek też zabrałam .I coś tam jeszcze .
Ale dalie się zważyły. :evil: Marcinki ładnie dalej żyją.One tak nie boją się przymrozków.
Tak warzywnik w tym roku dostał nowe miejsce.Jest większy .Co służy lepiej warzywkom bo lepiej i ładnie obrodziły.
I papryczki ostre też. ;:108 Dziś słoneczko u mnie było cały dzień.
A hosty wczoraj jeszcze ładnie się trzymały.Dziś część trochę klapła.Ale jeszcze nie jest źle z nimi.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Dyńki były na noc przykryte i żyją dalej :)

Obrazek
Obrazek

Zaraz idę zobaczyć jak tam u was ;:108
a potem pokaże zdjęcia z porannego przymrokowego poranka.Bo kilka cyknęłam ;:108
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Coraz to zimniej brakować będzie tych pięknych kolorków oby do wiosny. :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu to nam przymrozek zrobił, będziemy powoli musiały zakończyć sezon. Ogrom prac porządkowych przed nami.
Dobrze, ze zdjęcia będą przypominały kolorowe widoki z ogrodu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Warzywniak masz całkiem spory i na pewno zabiera Ci on sporo czasu, ale za to smak własnych warzyw jest bezcenny. Takie zebrane w jedno miejsce zbiory są niezwykle dekoracyjne. Zresztą kto, jak nie Ty, potrafiłby je tak pięknie wyeksponować ;:63 ?
Całe szczęście, że jeszcze zdążyłaś utrwalić przed przymrozkami, piękno jesiennego ogrodu. Nawet lekko zważone mrozem hosty, dalej prezentują się całkiem ładnie. Niestety już musimy się przygotować do jesiennych i zimowych dni.
Pierogi ze szpinakiem są pyszne ;:108 Do swoich dodaję jeszcze niebieskiego sera pleśniowego, albo gorgonzolę i tez jest smacznie. Jeśli lubisz takie smaki, to polecam.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie również przymrozek praktycznie wykończył rosliny, ale nie w całości, jednak na razie niczego nie ścinałam, bo od środy znów temperatura w dzień i nocą na plusie .Fajne Aniu ,że zdążyłaś ze wszystkim na czas włącznie z fotkami ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

No niestety zima zbliża się wielkimi krokami.Aniu na stoliku to gruszki czy jabłka w takim kolorze?Pięknie jeszcze kwitną u Ciebie byliny. ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu125 Dokładnie tak .Kolorki będą nam się przesiewały, zmniejszały ąż do też szaro-burości ;:133
korzo_m-Dorotko Zawsze uważam,że te przymrozki śa za wcześnie.yle roślin jeszcze kwitło, tyle dali pięknych było...
Ale tak mamy wspominkowe zdjęcia ;:173
O tak wykopywania i sprzątania jeszcze trochę przed nami jest .. przede mną sporo. ;:169
Iwonko1 Warzywnik faktycznie spory już jest.Trochę pracy jest.Ale on mnie bardzo cieszy.I te własne warzywka.
Umm pyszniutkie.Na drugi rok też tak samo planuje ich sporo. :)
Hosty niektóre sa w gorszym stanie.
Wczoraj obcykałam cały ogród i wszystkie roślinki. ;:306 Bo wiesz przymrozki nadawali .. To chyba na kilka dni mi wystarczy :D
O ja bardzo lubię ser pleśniowy .I nastopnym razem na pewno spróbuję dodać do farszu do pierogów ze szpinakiem , a jeszcze następnym gorgonzolę.Dziękuję bardzo za te podpowiedzi. ;:196
JAKUCH-Jadziu U mnie przymrozek ściął troszkę rośli.Zwłaszcza dalie.Ajć, szkoda, szkoda ;:145
ale tak to jest zawsze on przychodzi za wcześnie i zawsze dalie padają jego łupem.Ale i tak w tym roku duzo mnie pocieszyły.Kwitły pięknie.Wiem,że temperatura jeszcze ma byc wyższa..Ale i trochę sprzątania i wykopywania będzie.
A potem nasz odpoczynek. Będzie czas na inne rzeczy, jak dekupaż i może jeszcze coś ;:173
Oj wczoraj to cały ogród obfociłam ;:109 .I dobrze,że była niedziela.Bo tak pewnie w warzywniku bym siedziała.Bo pory, selery, pietruszka i coś tam jeszcze zostały .A le żyją. Jutro trochę wykopię.
Danusiu z Dziękuje ;:196
Na stoliku to jakaś gruszo- jabłko., niby taki smak.Trochę dziwny.Ale ok.A Grusza azjatycka.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
na noc dyńki zostały nakryte i zyją
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Wczoraj fuksje na wieczór zabrałam do domku.I dobre, bo byłoby po niej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Ale olbrzymie kwiaty mam zimowit :) Zdjęcia cudne, jak zwykle. U mnie bakłażany są pod przykryciem bo jeszcze sie łudze że może coś urosną. Mój sezon jest krótszy o 1 miesiąc niż normalnie bo cały maj lało i wszystko sadziłam i siałam dopiero w czerwcu. A teraz przez te przymrozki musiałam wszystko zbierac, troche to za wcześnie;jednak brak tego miesiąca widać w owocach.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś Dziękuję. ;:196 Ja wczoraj jaki był to bakłażan zerwałam.I dobrze, bo krzaczek dziś padł.
Fajnie,że ty masz pod osłoną. dłużej Bedzie.I masz racje , jeszcze urośnie.
Oj dziwny ten sezon była. maj deszczowy.Ja posadziłam wszystko przed zlewami.
A potem gorące i suche lato.Ja trochę podlewałam.Oj naganiałam sie z tym wężem i konewkami. :roll:
ale warto było,. ;:108

Wczoraj
Obrazek
Obrazek
Dzisiaj rano
Obrazek
Wczoraj
Obrazek
Dzisiaj rano
Obrazek
Obrazek
Wczporaj