duju-Justynko Marcinki dodaja duzo koloru i radości w jesiennym ogrodzie
I ja uwielbiamy fasolkę szparagową.To jets siana jako 3.Pierwsza normalnie. 2- po rzodkiewce.3 - ta - po groszku i bobie.
Ech ta zimnica . brr.
Aniu11 witaj Kochana . Dziękuję za miłe słowa.
I u mnie zimnica.W dzień , w słoneczku jeszcze było fajnie.ale potem br...
I tez jeszcze nie zebra łam wszystkich warzyw z warzywnika.
Wcześniej susza,,, niedawno trochę deszczu ros liny odżyły i nawet zaczęły rosną a tu już przymrozki.Zostały mi pory, selery, pietruszka i buraczki..
Tak mieczyki mam wykopane.Tykwy w tym roku obrodziły.
A cukinie też mam zebrane.Ta zółto -zielona to jakaś ozdobna , chyba.
Locutus-LOKI a ty jak zawsze miły i sympatyczny i z komplementacjami.Dziękuję bardzo
Trzykrotkie wirginijskie mam 2 .białą i niebieską.I obie przesadziłam w nowe miejsce./w bliższe miejsce w drodze do stawu.I tam inna ziemia.I więcej miejsca.I kwitną mi w tym roku od lata do tej pory.
jonatanka-Asiu Dziękuję ci za miłe słowa.
Tak wszystkie papryczki ostre i warzywka pokazywane są moje własne i z gruntu.Foliaczka, czy szklarni jeszcze nie mam.
Alicjo125W tym roku warzywka zostały posadzone w nowym miejscu.I rosły i obrodziły dużo lepiej.Pomimo suchego sezonu. A ziemniaczki mam po raz pierwszy.Ale już wiem,ze ponownie w przyszłym roku je posadzę.

Jeszcze motylki wychodzą do kwiatuszków , jeszcze są, jeszcze nimi się cieszymy..
plocczanka-Lucynko Och jak fajnie,Ze i ty miałaś słonko.Ja miałam i chmurki i słonko i zimno.
Cóż trzeba się zaaklimatyzować do innych temperatur.
Dziękuję. warzywka w tym roku na nowym miejscu i im lepiej i mi radośniej , bo mam ich więcej i ładniejsze.
cieszą jeszcze wszystkie kwitnienia.
JAKUCH-Jadziu O tak , nowe miejsce służy warzywkom dużo lepiej.I dobrze, bo to mnie cieszy.I aż się chce pracować przy nich.Ziemniaczki tez cieszą i smakują lepiej.no i nabrałam ochoty na ponownie ich sadzenie w przyszłym sezonie.
Oj i u mnie te przymrozki -2 zapowiadają.ale i w powietrzu było czuć mrozkowate podmuchy.Oj szkoda pięknej kolorowej jesieni.
Też obawiam się o dalie. . i inne, Czy skończą sie kolorki w ogrodzie ??
Magical Candle

Dziś na noc zabrałam fuksje do domu .. zapowiadają przymrozki, ech...

Hortensja Polar Bear

Bobo