Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, zanosi się na to, że w tym roku ta chryzantema od razu będzie różowa.
Ha, ha, pigwy u Ciebie nie widziałam - ;:oj Ma takie ładne owoce! ;:215
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, to ty masz zielone łapki a do tego serce złote ;:168
"moje floksy czekają na Ciebie nawet te odmianowe" - pamiętałem i dlatego od sąsiadki wziąłem floksa by rabata była większa :)
Ostrogowca nie znałem, obejrzałem w necie i ... już mi się podoba :;230
Perowskia też obejrzałem i ... wytnę jedną jagodę kamczacką na dodatkową rabatę kwiatową ;:306
Pozdrawiam cię Jadziu serdecznie ;:168
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Dobrze, że do Ciebie zawitałam, bo przypomniałaś, że czas wykopać mieczyki, zrobiłam to w sobotę, i dobrze, bo dzisiaj wieje, leje i słońce na zmianę. ;:7
Jesienne róże ładnie jeszcze wyglądają. Jesienią jest co robić w ogrodzie, a mnie jakoś ostatnio lenistwo ogarnęło, jakoś mi się nie chce. ;:185 ;:185 ;:185
Trzeba sadzić tulipany, które leżą i czekają.
Dale u Ciebie śliczne, marcinki i chryzantemy też już pokazują swoje kolorki. A ta aksamitka fantastic - myślałam, że to aster.
;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzisiejszy dzień spędziłam na leniuchowaniu i to w dosłownym tego słowa znaczeniu .Moja głowa nie nadawała się do niczego ,wiec wolałam to przeleżeć, żeby nie chodzić przy ścianach jak lunatyk ;:222 Co z człeka może zrobić pogoda ,a wiało calutki dzień okropnie drzewa kłaniały się do ziemi ;:222 Teraz dalej wieje, jednak już trochę mniej i ciekawe ile doniczek mi powywracało ,albo wywiało na rabaty, czy wręcz za ogródek.Głowa dalej nie bardzo ;:222 mam tylko nadzieje ,ze jutro będzie lepiej .

Obrazek

Obrazek

IRENKO nasionka tej aksamitki dostałam od Iwonki1 i Beatki mam jeszcze oranżową tylko zapomniałam jej wysiać. One są wysokie, ale bardzo dekoracyjne, teraz mam jeszcze kremową ,ale nie z tego gatunku też ma śliczny kwiat .Róże z pewnością przez ten dzisiejszy wiatr pogubiły płatki i na ziemi będzie leżał jutro kolorowy dywan ;:222 Moje tulipany już w koszyczkach czekają na miejsca docelowe

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU nie przesadzaj jakie tam złote :oops: ;:167 normalne ,ale lubię się dzielić, bo to zawsze wychodzi na dobre,
bo gdyby np moja jakaś roślinka wypadła zawsze mogę się uśmiechnąć do ofiarodawcy :)

Obrazek

Obrazek

BEATKO ona u mnie juz jest różowa nie miała w tym roku takich fanaberii jak w ubiegłym co zdarzyło się po raz pierwszy od kiedy ja mam.Pigwowce rosną na podwórku to od sąsiada ale tak fajnie pozowały ,że musiałam im cyknąć fotkę :)

Obrazek

Obrazek

IWONKO ile lat mam Ostrogowca i dziurawca nigdy mi się nie wysiewał a w tym roku zatrzęsienie siewek i tego i tego.Cóż chyba taki rok i nawet w tym roku Fruczaki nie gustowały w ostrogowcu jak w poprzednich latach .Nie wiem czy u mnie zdąży zakwitnąć ten uparty Jacuś dlatego raczej się z nim pożegnam, bo już nie mam do niego nerwów, a ma taki cudny kwiat za to Ferncliff nadrabia stracony czas ;:167

Obrazek

Obrazek

ANIU większość moich chryzantem w pąkach teraz mają coraz mniej słońca i trudno im się rozwinać.Mam nadzieję ,ze jeszcze październik uraczy nas piękna pogodą

Obrazek

dalia od Beatki [Beaby]

Obrazek

Obrazek

życzę wszystkim kolorowych snów

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Jadziu :wit , no tak, to ja mam taki busz przez to, że nie umiem wywalić żadnej wysiewającej się samej rośliny, ciągle mi szkoda, bo jak się zasiała i chce rosnąć to niech sobie rośnie ;:306 , a potem jest jak jest, róż jeszcze trochę Ci kwitnie i inne kwitnienia jeszcze są, oby październik był złoty jak na październik przystało, to jeszcze pocieszymy się kolorami tej jesieni ;:196
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu, dobrze, ze przyroda od czasu do czasu za nas decyduje kiedy trzeba odpocząć inaczej robiłybyśmy na okrągło, bez wytchnienia.
Szkoda tylko, że okupujemy to nieprzyjemnymi dolegliwościami.
Mam nadzieję, ze to tylko chwilowa przypadłość a nie początek grypy, która u nasz szaleje. Poradnie pełne od rana do wieczora.
Kuruj się kochana ;:196 i oszczędzaj zdrowie, to najcenniejsze co posiadamy.
Ogród żyje swoim tempem, nie masz się czym martwić widać, że jest w dobrej kondycji co widać na załączonych zdjęciach, kilka dni wytrzyma bez nadzoru.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Złota jesień trwa i dobrze. Upały się skończyły i można w końcu nacieszyć się pieknem ogrodu. A ogród masz cudowny, przepiękne deszczowe fotki też lubię focić po deszczu gdy krople zdobią kwiaty jak diamenty :wink:
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Piękne ta Silesia i ketmia płd. A co to jest w tle po prawej stronie takie wysokie blue-lawendowe, rutewka?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/83306a1ccb86c985
Mam nadzieje że dzisiaj miałaś ;:3 i mniej wiatru. No i lepszą formę po odpoczynku wczorajszym. Te fronty niżowe to mnie też dokuczają bo jestem niskociśnieniowa. U mnie wczoraj fruwały doniczki... wiatr był bardzo silny; fajnie że dzisiaj było tak cudownie słonecznie i spokojnie. Oby jak najdłużej!
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Poleniuchować też dobra rzecz.. ;:173
Wciąz zachwycam się twoimi rózami i daliami. ;:180 ;:180
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj trochę lepsza pogoda ,bo już tak nie wiało, to i ja również czuję się lepiej, więc musiałam trochę poszaleć w ogródku .Roboty od groma i powoli trzeba zanosić cebulowe do zimowej przechowalni bo co mają zawilgnąć ,a tam doschną Sekatory ostro pracowały jak duży tak i mały.Korona LO ścięta dokładnie na jeżyka, a zapomniałam zrobić fotkę lila koralikom jak cudownie zawiesiły sie na Pięknotce ;:167 ;:167 Jeszcze nigdy tak bogato nie obrodziły, a mam ją dzięki naszej Elusi ;:167 ;:167

Obrazek

Obrazek

ANIU wolałabym nie leniuchować ,ale mus to mus ;:174 Dobrze ,ze dzisiaj trochę lepsza pogoda, to musiałam nadrobić to co wczoraj miałam zaplanowane

Obrazek

Obrazek

IGUŚ to blue lawendowe to Perowskia łobodolistna ,ale już jej w tym miejscu nie ma musiałam ja posadzić w inne miejsce . Tam nie bedzie nikomu podkradać jedzenia i przeszkadzać. Dopiero tak po południu zaczęło znów trochę wiać ale ujdzie nawet 3 krople spadły z nieba i to wszystko.Też jestem niskociśnieniowcem i taka pogoda mnie dobija zaraz kołuje mi sie w głowie ;:174 jednak w ogródku nie specjalnie mi poprzewracało, jedynie donica z Black Jackiem leżała na ziemi. no i długaśne różane łodygi się poplątały, czyli żadnej szkody nie ma.

Obrazek

Obrazek

EWCIA niech ta Złota jesień trwa aż do lutego :wink: nic na to nie powiem Nie cierpię zimy i tego ubierania, ślizgawicy brrrrrr.Jak dzisiaj oglądałam w TV ile w Montanie spadło śniegu to aż mnie zmroziło chwilo trwaj jak najdłużej

Obrazek

Obrazek

DAYSY to była tylko jednodniowa przypadłość a dzisiaj jest o wiele lepiej i niech tak zostanie .Grypa to nie była i oby nie doszła do mnie chociaż wnuk już na antybiotykach, a najpierw 2 tygodnie Amelka i jej mama .Stara gwardia jakoś się trzyma :wink: ;:196 Dzisiaj poszalałam za dzisiaj i za wczoraj prace idą do przodu i to dobry znak

Obrazek

Obrazek

IWONKO kiedyś też tak robiłam że wszystkiego było mi szkoda ,ale nie umiem się patrzyć jak inne rośliny na tym cierpią szczególnie róże one potrzebują oddechu i miejsca i nie ma już zmiłuj sie .Zawsze jest się czym dzielić bo nadmiary idą do potrzebujących a jeśli nie to do kosza BIO

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Cream Abundance wyprodukowała dużo kwiatów Jadziu ;:138 ;:138 i choć na koniec sezonu ale pokazała na co ją stać :D chyba się wystraszyła, że wyleci z ogrodu, moja mniej ma kwiatów bo tylko trzy, ale liście które wypuściła w sierpniu, po wcześniejszym oskubaniu z porażonych są ładne, aczkolwiek dalej się zastanawiam co z nią zrobić, bo lichota straszna :roll: Pięknie kolorowo Jadziu masz jeszcze w ogrodzie, niech tak będzie jak najdużej. Dzisiaj u mnie pięknie ciepło było od rana do teraz,bo nadciągają ciemne chmury i ciśnienie spada bo głowa mnie zaczęła boleć jak Ciebie przy wiatrach. Pozdrawiam ciepło, miłych chwil w październikowym ogrodzie ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Pięknie kwitną Twoje asterki.
Urzekła mnie żółta róża i dalia w podobnej tonacji :D
Pogody nam nie służą, ani samopoczuciu ani pracy.
Zdrówka życzę ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pada ,pada i niech pada ten delikatny deszczyk .Trochę sie ochłodziło i tam ma być do przyszłego czwartku, a potem znów ma nastać prawdziwa Złota Polska Jesień. Ciekawe czym im się sprawdzi ta pogodynka

Obrazek

Obrazek

AGUSIU ja przedwczoraj ,a Ty dzisiaj narzekasz na głowę takie skoki ciśnień nie wpływają na nas dobrze ;:222 Jednak ogrodnicy to twardzi ludzie i żadna pogoda nas nie pokona Niech tylko wyjdzie słonko to znów poszalejemy Tobie również sporo zdróweczka bo potrzebne szczególnie jesienią gdy grypsko szaleje ;:196

Obrazek

Obrazek

KRYSIU kochanie, dlaczego Cream abundance tak cudnie nie kwitła w sezonie i nie pokazała takich cudnych kwiatów.Kurcze to chimeryczna róża ,ale widocznie obawiała się szpadla i popatrz jak pomogło .Jednak liście calutkie w plamach ;:222 Zaraz obetnę ją na jeża i niech myśli co zrobić wiosną czy kwitnąć takimi kwiatami czy pożegnać się z miejscówką :;230 Pogoda taka sama jak u Ciebie teraz pada ,ale delikatnie a Garden of Roses pokazała takie cudne pąki ;:167 ;:167 jeszcze jej nie widziałam w takich kolorach nie umiałam od tych pąków oderwać oczu takie cudne

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

życzę wszystkim miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Oj tak deszcz przynajmniej u mnie bardzo potrzebny :) Faktycznie Garden of Roses ma cudne pąki i to tak póżno jeszcze;fajna niespodzianka :) A jak wysoka jest szałwia Amistad? Ładna jest.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IGO niestety szałwia Amistad nie zimuje w gruncie to jej wada .Jednak dla takiego kwiatu i koloru opłaca sie poświęcić i zrobić sadzonki ,albo wykopać na zimę i wsadzić w donicę i przechować w chłodnym pomieszczeniu .Podobno znosi temperaturę do -5 jednak nie ryzykuję. Wysokość zależna od właściciela, bo również można ją prowadzić nisko .Ja jednak wolę ,żeby górowała na rabacie jako dwórka wśród królowych każdej do usług :)

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”