Ogródek-moje początki cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek-moje początki cz.2

Post »

:wit Asiu! Piękny ten aster z dodatkowo ozdobionym środeczkiem. ;:303
Róża, którą otrzymałaś z okazji swojego święta matczynego jest niesamowita. Jej kształtne czerwoniutkie płatki są jakby obrzeżone bielutką wstążeczką. ;:215
Z szarłatem uważaj, by Ci się nie rozpanoszył po całym ogródku, bo będziesz go miała zawsze i wszędzie. ;:224 To bardzo ładna, ale też mocno ekspansywna roślinka - sieje się niemożebnie, a jej nasiona są chyba nieśmiertelne. ;:306
Bardzo ładnie zakwitły Ci kosmosy, nawet te rurkowe. ;:333 Moje rurkowe ciągle w fazie olbrzymich koprów. ;:222
Rudbekie i u mnie mają swobodę zajmowania wybranych przez siebie miejsc, czasami tylko, bardzo rzadko pojedynczym egzemplarzom mówię: pani tu nie chcę. ;:7
Piękny ten Twój ogródeczek. ;:138 ;:138
Dobrego weekendu, Asiu. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Nazwy róży nie znam, wygląda ładnie ;:167 Rozchodniki bardzo lubię, mam dwie odmiany...a dokładnie kilka kęp. Moje jeszcze nie kwitną. Asiu, nawet nie wiedziałam że rudbekie mogą mieć takie kolory. Mam tylko jeden kolor. Biadolę nad rudbekią z pełnymi kwiatami. Nie zebrałam nasion, kwitła tylko w jednym sezonie. Nigdy więcej się nie pokazała. A była taka ładna :wink:
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu anabuko1 :wit Tak, ta jeżówka z odmian "fioletowych" ma krótkie płatki. Gdzieś miałam zapisane, jak się nazywa. Jak odszukam to Ci napiszę :) Na jeżówkach widać juz jesień...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wandziu :wit witaj !
Bardzo mi miło, że mnie odwiedziłaś ;:168 Dziękuję za miłe słowa... Mój ogródek ciągle się "tworzy". Ojjj, wiele mi brakuje do pięknych ogrodów forumowiczów. Ale staram się, uczę, wymieniam poglądy i jakoś to idzie do przodu.
Pozdrawiam Cie serdecznie i też odwiedzę Twój ogród, pewnie w ten weekend :wit

Obrazek

chyba to Golden Showers - dostałam w prezencie ;:131

Obrazek

Obrazek

Proferos Kownas - cudna róża , polecam :)

Obrazek

Obrazek

Lucynko :wit
Szarłata boję się, ale on taki "nietuzinkowy" :;230 . Trzymam, zobaczę w przyszłym sezonie ...
Tak, kosmosy są w tym roku niemozliwe. Krzaczory ładne ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucynko, zakupiłam kolejnego wiciokrzewa ;:167 ;:167

Obrazek

Anna11 :wit
Jestem zdziwiona, że rudbekia nie chciała się zadomowić w Twoim ogródku. Wydawałoby sie, że ona WSZĘDZIE rośnie. Dla mnie to też z kategorii dobrego chwaściora. U mnie rozsiewa się gdzie chce i łazi w rózne zakątki. Czasami bardzo fajnie "maluje" mi ogród...
Rozchodniki też lubię, mam 2 odmiany , teraz dokupiłam jeden, niestety nieopisany . Cos mi się zdaje, że będzie podobny do tych, co już u mnie są.. Nic, będzie ich po prostu więcej ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Serdecznie Wszystkich pozdrawiam i miłego weekendu ;:3

Obrazek
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Asiu :wit
Piękne te róże, dalijki .rozchodniki nabieraja rumienców.
Czuć w powietrzu i tu i ówdzie jesień. Ale póki co cieszmy się latem ;:108
Śliczne lilie, jeżówki. Zwłaszcza ta 2 mi się teraz spodobała.

no i piękne, dostojne mieczyki ubogacają nasze ogrody. ;:108
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, owszem inne jeżówki się rozsiewają...ta akurat nie. Wstawię foto w wątku, nazwy nie znam...odmiana chyba mało spotykana.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne kolejne jeżówki.A zawłaszcza ta pomarańczowa. :)
Kosmosy ciekawie , fajnie uchwyciłaś. ;:63
Róże, mieczyki, dalie..wszystko pięknie wciąż kwitnie i cieszy. ;:215
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1 Aniu :wit
Jeżówka, która Ci się spodobała jest na prawdę fajna. Kolor mało spotykany, jakby ognisty (?) Niestety nazwy nie znam, kupiłam ją w sklepie ogrodniczym, ale tam nie wysilili się na podpisy odmian i roslinki sprzedawali tylko pod nazwą "jeżówka"
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anna11 Aniu :wit
Aniu w weekend zajrzę do Ciebie i obejrzę Twoją jeżówkę , ciekawa jestem co to za odmiana o której piszesz ?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do zobaczenia w weekend :wit słoneczka życzę ;:3

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Śliczne późne lato u Ciebie ;:215 . Dalia o różowych kwiatach przepiękna ;:oj . Moje tego roku to takie biedule, że nawet im fotek nie robię :oops: . Niestety nie przyłożyłam się do opieki nad nimi i tak mi się odwdzięczają :oops: . Ach i róże ;:131 . One spędzają mi sen z powiek bo takie piękne ale równocześnie kapryśne. Powtarzam sobie, że nie będę ich gromadziła ale czasem znowu chcę zaszaleć i zamówić kolejne ;:224 .Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tym razem zachwycam się licznymi asterkami.Ja ich w tym roku nie posiałam i nie mam.
Piękne róże, floksy, aksamitki ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Asiu, Twoje szarłaty są inne niż te, które się u mnie sieją. Znacznie niższe i mają piękny pełny kwiat. ;:333 Warto zaryzykować, wszak zawsze można nadmiar wyrwać i wyrzucić. ;:108
Nowy wiciokrzew bardzo ładny, chyba podobny do mojego, nie znam niestety nazwy odmianowej, dostałam go wraz z informacją, że to wiciokrzew podolski.
Pięknie kwitną Twoje dalie, śliczne jeżówki, różyczki, ;:138 ;:138 ;:138 a kosmosy rurkowe u mnie wyrosły jak choinki i dopiero dzisiaj zauważyłam pierwsze pączki na samym czubeczku. Może nareszcie pokażą się z tej bardziej kolorowej strony. ;:218
Twoje tak cudnie ukwiecone! ;:215
Dobrego słonecznego weekendu życzę. ;:196 ;:3 ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko :wit
Dalie u mnie nie wszystkie się pokazały...chyba zmarzły, zgniły (?) sama nie wiem. W sumiem mam tylko 2sztuczki. Mało ale dobre i to :wink:
Róże kapryśne są, wiem coś o tym , nie rosna jakbym chciała i marzyła sobie ;:173 ale jak TY, przyciagają mnie i chciałabym mieć ich wiele, każdą odmianę :;230
Może coś na jesieni dokupię, ale na razie nic mi po głowie nie chodzi... ;:218
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ta róża nie wiem jak się nazywa, kupiona w balocie jako wielkokwiatowa. Mąż sam zasadził, wybrał miejsce i teraz nazywa się "róża meża" :lol: Dumny jest z niej, że kwitnie, że pachnie i że taka ładna, że się przyjęła i , że rozrasta. Super.
Fakt uroku na żywo jej nie brakuje, kolor jakby porcelanowy, ecru . Pięknie pachnie iliczę,że przezimuje i bedzie z nami na długo. Dziwne też, że tak rośnie, bo zasadził eM przy sośnie... chyba to nie jest najlepsze miejsce dla róży ?

Obrazek

Obrazek

Aniu Anna11 :wit
Byłam u Ciebie w ogródku, ale nie znalazłam jeżówki, o której wspomniałaś u mnie ... może nakieruj mnie na to zdjęcie.

Jeżówek w tym sezonie dokupiłam, mało 3 szt. Zdjecia nie robię, są małe zielone i nic na razie nie widać. Ogólnie ten sezon jeżówkowy wypadł chyba średnio. W zeszłym lepiej mi rosły i kwitły. Chyba było za sucho...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu anabuko1 :wit
Asterków też praktycznie nie mam , ten jeden ze zdjęcia, czekam jeszcze "Marcinków" ale nie kwitną, chociaż już są w dołkach startowych :;230 :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucynko :wit
Szarłaty skasowałam ;:185 ...przestraszyłam się, że opanują mi ogród, a u mnie ziemia idealna ! ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli życzę :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu :wit dobrze że skleroza nie boli, tylko trzeba się nachodzić :;230 przekręciłam nazwę, chodziło mi o Rudbekie. Mają pełne kwiaty, a może to coś innego? Liście były podobne do innych Rudbekii.
Jeżówki też mam, dwie odmiany...najpopularniejsze, kolor biały i różowy. Więcej nie posadzę, brakuje miejsca na te rośliny.

Patrzę z zachwytem na kolor Twoich Dalii, wyglądają na niską odmianę? Dużo fajnych roślin u Ciebie kwitnie ;:333
Na zdjęcia jeżówek poczekam do nowego sezonu...lubię oglądać jak rosną u kogoś na rabacie ;:167
Narzekasz na suszę , też narzekam...najgorzej wyglądają dwie hortensje, zaczynają usychać.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Biało-czerwona różyczka cudo prawdziwe. ;:138 ;:138 ;:138 Barwy narodowe kocham nad życie nawet w ogrodzie. ;:167 ;:167
Mieczyków zazdroszczę wszystkim, Tobie Asiu również, ale jednocześnie trzymam kciuki, by dalej pięknie kwitły, ;:215 dzięki czemu mogę je sobie pooglądać. ;:219 U mnie nie chcą być ładne. ;:185 Trudno. ;:108

Pozdrawiam cieplutko. ;:196 ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu ale u ciebie pięknych kwitnien mnóstwo ;:215
Mueczyki piękne, róże też. Cudne dalie i liliowce ;:167
Awatar użytkownika
iwwa