Kota 3 dni woziliśmy do kliniki, był właściwie cały czas na lekach przeciwbólowych więc mam nadzieję, że go nie męczył się gdy walczyliśmy o niego...
clem3, każda strata jest dotkliwa. Ja uwielbiam zwierzęta więc to zabolało bardzo...
Tego ogrodu w tym polu to właściwie jeszcze nie widać

Evii91, już za tydzień będziemy mieli ponownie 2 koty, mam nadzieję, że się polubią - choć to zawsze ryzyko. A to masz dachowce?
Każdy ma inne priorytety - widocznie dla sąsiadów ogród nie ma żadnego znaczenia. Gdybym nie chciał ogrodu to kupiłbym mieszkanie

Ja staram się dzieci rodzeństwa nauczyć, że coś obrywać mogą ale albo pod nadzorem, albo muszą się spytać czy mogą. I to nawet działa, przybiegają pytać się czy coś mogą, ja im najpierw mówię co to w ogóle jest żeby wiedziały co chcą zerwać, i z reguły nie obrywają wszystkiego jak szarańcza

Anielanna, z założenia mam przed sobą jeszcze kilkadziesiąt lat życia - te kilka lat czekania nie wydają się jakimś wielkim wyczynem, przecież i tak czas płynie, bez względu na to co zrobimy. Więc ja wysiewam rośliny nawet jeśli przyjdzie mi czekać kilka lat na ich kwitnienie

Wątek załóż - ogrodnicy lubią oglądać innych poczynania

Pęcherznica rzeczywiście dorasta do dużych rozmiarów ponieważ niecięta może mieć ponad 3 metry - mi to absolutnie nie przeszkadza, wręcz jest to zaleta

43 to już stara liczba

Też planuje jesienią posadzić kilka drzewek owocowych

Wczoraj byłem na działce, niestety sarny trochę przystrzygły moje rośliny

W ogrodzie rodziców pojawiły się małe żabki, które wyszły z mojego oczka wodnego:

Kijanek od dawna nie było widać ale widocznie trochę ich przeżyło.
Moja kolekcja roślin cebulowych trochę się odbudowała, i rośliny wyglądają coraz lepiej:

Na tym zdjęciu widać Amarine belladiva oraz sprekelię urodziwą. Sprekelia już 3 rok rośnie w tej donicy, nie przesadzam jej, nie wymieniam jej ziemi - i rośnie bardzo dobrze, wiosna miała 2 spore kwiaty. To jest kępka wyhodowana z jednej cebuli.
A tutaj budząca się do życia urginia morska:

Oczywiście pojawiają się już jesienne akcenty na ogrodzie, np. owocostany obrazków włoskich:

Bardzo spodobał mi się tegoroczny zakup czyli wietlica japońska 'Metallicum':

Oczywiście kolor liści nie bardzo zgadza mi się z odmianą ale i tak są ładne. Tylko młode liście mają taki kolor, później zielenieją.
Nieprzerwanie od wiosny kwitną dalie:

I na koniec jeszcze ketmia syryjska: