Pewnie, że warto pokazywać zdjęcia
Co prawda ja zaglądam bardzo rzadko, ostatnio nie mam czasu na nic, ale jednak zaglądam
I siedzę już kilkunastu minut i zachwycam sie zdjęciami
Co zresztą poniekąd powoduje lekki dół, bo u mnie za bardzo nie ma co fotografować. W tym roku jestem bardzo niezadowolona z ogrodowania.
Rośliny są wymęczone, przesuszone, a Twoje wyglądają jakby co chwila padał deszcz i jednocześnie cały czas świeciło słońce.
Gosiu ; ja do narzekających malkontentów siebie nie zaliczam... Samochwalcą też siebie nie nazwę ale co prawda to prawda...Moje rośliny nie tylko /jak piszesz/ "wyglądają" ale rzeczywiście mają się dobrze... Nie doglądane codziennie w czasie upałów bo nie mam takich możliwości radzą sobie same ... Z nawożeniem też nie szaleję wręcz są miejsca, gdzie jeszcze nie zdążyłam w tym sezonie z choćby odrobiną nawozu dotrzeć...Żenada.. Ale już za późno i dopiero w przyszłym sezonie mam zamiar naprawić ten błąd... Nie wyobrażam sobie, żebym w ogrodzie nie miała czego fotografować.. Miło, że znalazłaś chwilę czasu dla mnie!
Jak zwykle niezła rzesza mobilizuje mnie do zapodania kilku obrazków..Niech się wątek kręci ...
Witaj . Ależ kolorowy jest Twój ogród o tej porze i te cudowne artystyczne zdjęcia . Pięknie pokazujesz na zdjęciach każdy detal . Oglądanie takich zdjęć to sama przyjemność. Pozdrawiam .
A ja jeszcze zajrzałam do Twoich pierwszych wpisów.
Od samego początku wątek kolorowy!! Kaaaaażdy
Roślinki dosłownie przecudne. Ogród urzeka.
Fakt, jeszcze trochę i lato nam minie. A u Ciebie tyle słońca na fotografiach!
Wśród rozmaitości kwiecia,
widzę też u Ciebie hortensje.
Zapytam, czy hortensje nadal u Ciebie pięknie kwitną?
Wrzuć trochę fotek hortensji.
Pozdrawiam!
Mnogość kwitnien I wspaniałych roślin wielka. To lubię
Śliczne hortki ,róże, dalie.
Bardzo ciekawe aksamitki.
Na drugi rok muszę jakieś ciekawe sobie kupic.
Drewno suuper.
No i piękne zdjęcia
.
Maryniu jak zwykle pięknie pokazujesz rośliny.
Wróciłaś do aksamitek, a ja po pożarciu ich przez ślimaki w trzecim roku ogródkowania, nie mogę się do nich przekonać.
Popadało nam właśnie solidnie.
Pochłodniało, więc miłych chwil na działce życzę.
A zimowity jak co roku o tej porze się pokazały choć jeszcze nie wszystkie...Te co miały więcej wody i słońca wystartowały już.Dziękuję za wizytę!
Emi22 mój wątek i każdy post kolorowe bo ja częściej obrazkami komunikuję się z odwiedzającymi ... i w nich wiele osób znajduje coś dla siebie nie czytają a oglądają , wychodzą i ...wracają. Czasem garstka stałych zaprzyjaźnionych coś napisze ,nierzadko ku mojemu zadowoleniu pochwali Tym milej mi gościć i powitać u siebie nowego Gościa!
Hortensje bukietowe nadal kwitną, jedynie Anabelle z lekka zrudziała i przekwitają ogrodówki.
Dziękuję za odwiedziny i komplementy , zapraszam do dalszych miłych odwiedzin!
anabuko1 za pochwały dziękuję! Nie mogę się domyślić o co chodzi???
anabuko1 pisze:Drewno suuper.
Aksamitki są także miłym fotograficznym wyzwaniem...
Soniu za uznanie dla moich pokazówek roślinnych!
Aksamitki mnie urzekły w tym sezonie ,kupując na ryneczku jakieś sadzonki zamiast drobnej reszty z wpłaconej gotówki pani zaproponowała mi pęk sadzonek aksamitek ...Tak to się zaczęło! Ślimaki nawet ich się nie czepiają bo niewiele ich u mnie a jak się pokażą to idą w ruch niebieskie granulki i spokój na jakiś czas...Dzisiaj po deszczu z pewnością przypełzną z okolicy bo 2 sąsiadujące z moją działki są tylko koszone ale nikt nigdy ze ślimakami oprócz mnie nie walczy..Kiedyś było więcej tych ślimaków ostatnio gdzieś się przeniosły i pokazują się od czasu do czasu...Profilaktyka też mnie nie zawodzi, niektóre wrażliwe miejsca u siebie kontroluję na bieżąco szczególnie po deszczu ...
Popadało w nocy zdrowo ,temperatura spadła do 17 st.C. a mnie złapało lumbago
i z działki nici...
Za bardzo,bardzo liczne wejścia do wątku jestem zobowiązana trzeba wstawić fotki bo wam się to po prostu należy!
Orom piękności.
Z przyjemnościa i to wielka obejrzałam roślinne, kwiatowe piękności.
I śliczne dalie, i hortensje, i aksamitki i hibiskusy.Hosty, wiciokrzewy.
A powojnik bylinowy jest cudny.Musze go sobie kupić.
I zimowity nawet.
no i kociulka jest uroczy.
anabuko1 u mnie tak jak i u Ciebie piękności nie brakuje! Na razie ja z efektów mojego wieloletniego roślinnego zbieractwa nie rezygnuję i tkwię w nim po uszy! Ty jesteś na dobrej drodze! To taki nieszkodliwy ogrodowy fioł...
Miło,że wpadłaś! Soniu dziękuję! takie duety różniste powstają u mnie samoistnie a ja je tylko akceptuję i wyłuskuję obiektywem ku swojej radości... Nie dopasowuję ich do siebie a one same siebie do pary wyszukują!
Sprawność moja powoli wraca do normy choć nie jest jeszcze 100%...pogoda i deszczowa aura nie sprzyja mi także... Mam nadzieję, że uda mi się dzisiaj zwizytować moje włości
bo już kilka dni nie byłam..
W ogrodzie już jesień...
W tym roku u mnie jabłek jak na lekarstwo...rok temu gałęzie uginały się od ilości owoców
ale skromne róże dopisują
Piękne zestawienia roślin.
I róże i dalie wciąż podziwiam.
Ale i słoneczniki i rudbekie takie słoneczne.Ter6az dużo ocieplają naszej ogrody.
Zwiewne trawki najdą tyle elegancji.Powojniki
I oryginalny , fajniutki ogrodowy stróż
Witaj, Maryniu.
Długo mnie nie było, ale za to teraz mogłam nacieszyć oczy większą ilością pięknych zdjęć i tylko przykro mi się zrobiło na wieść o Twojej dolegliwości ale ucieszyła mnie późniejsza informacja o tym, że powoli wracasz do formy.
Mimo że do Twojego ogrodu też już jesień puka, to jednak ciągle jeszcze widać piękne letnie klimaty. Niech taki stan trwa jak najdłużej.
Zdrówka.