Wando u mnie faktycznie dużo storczyków zaczyna kwitnąć, ale niestety mam spore straty w pąkach, zazdroszczę Ci więc, że u Ciebie do kwitnienia jeszcze ok miesiąca. Wtedy już będą lepsze warunki i większość pąków się otwiera.Wanda pisze:Witaj Agness. U ciebie już kolorowo i wiosennie. Pierwszego mam identycznego, ma pęd ok. 25 cm, ale na kwitnienie poczekam pewnie jeszcze z miesiąc.
Moja kwitnąca kolekcja
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ojej jaki gigant! a kwiaty też ma ogromne?! musi być kwiatuszkom baaardzo dobrze u Ciebie skoro tak rosną niesamowicie. a jeśli chodzi o pączki to tak sie pocieszam że skoro u mnie na białym tej jeden pączek po kupieniu go rósł sobie powoli i potem pęknie się rozwinął to znaczy że warunki w moim pokoju są dobre?!
bo pozostałe zmarzły i szybko odpadły, z tym jednym długo nic się nie działo, aż zaczęłam zauważać że się zmienia. najpierw myślałam że idzie ku uschnięciu ale okazało się że on powoli sobie dojrzewał ;-)
a ten biało-czerwony niesamowity....

a ten biało-czerwony niesamowity....
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jejku, ten "patriotyczny" jest przepiękny
a różowy podobny do mojego "pierworodnego"
Gratuluję kwitnień 8)

Gratuluję kwitnień 8)
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- AGNESS
Dziewczyny wielkie dzięki za odwiedziny, cieszę się że podobają Wam się moje kwiatki
Kiepsko jest z tymi pąkami, bo wiele opada, ale na szczęście część pozostaje, na pocieszenie, by cieszyć nas swoją urodą. Otwierają się pąki na dwóch kolejnych Phal jutro już można będzie zrobić zdjęcia, więc pokażę jak wyglądają 

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ooo, ale Ci dobrze, piękności, na takiego bordo z białym też poluję... 

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- AGNESS
Agitko, Teresko, Agii, Gabi bardzo Wam dziękuję
cieszę się ,że podobają się Wam moje storczyki, mam nadzieję, że będą pięknie kwitły, bo niestety część pąków straciłam, aż serducho się ściska
Kasiu, niestety mój maluszek wylądował dziś w śmieciach
z dnia na dzień zżółkł i poodpadały wszystkie listki. Musiał być jakiś zainfekowany, dlatego stracił wszystkie korzonki i stożek wzrostu i niestety nic się nie dało zrobić
Poszło to bardzo szybko.

Kasiu, niestety mój maluszek wylądował dziś w śmieciach

niestety bywa i tak, najgorsze jest to że MNÓSTWO nadziei w nie wkładamy
mojemu też niewiele brakowało do podzielenia takiego losu. liście tak szybko żółkły i odpadały że byłam w szoku. aż się zdziwiłam że został ten jeden. i na pewno długo będę czekać aż dojdzie do siebie, wątpie czy wiosną ruszy...