Maryniu, spacer po ścieżynach Twojego ogrodu to niesamowita przyjemność.
Dochowałaś się naprawdę ogromu rozmaitych roślinek , które swoimi kwiatuszkami zdobią i cieszą.
Mało jest wśród nas osób, które tak pięknie potrafią zaprezentować na zdjęciach swoich roślinnych pupili, a już poniższa fotografia to istny majstersztyk!
Perełkowa róża.
Igala Dziękuję za miłe odwiedziny i komplementy! Chętnie odpowiem na Twoje pytanie ale zupełnie nie wiem o jakie zdjęcie Ci chodzi bo niebieskiego gąszczu jakoś sobie u siebie nie kojarzę ...
Lucynko dziękuję za miły dla mnie komentarz wszak i ładnych ogrodów i ciekawych zdjęć na Fo nie brakuje Ale każde wyróżnienie cieszy!
U mnie popadało spokojnie wieczorem i wczesnym rankiem, wreszcie jest czym oddychać! Zaraz wybieram się na działkę za mokro z pewnością nie będzie...Nie byłam 2 dni zapewne nowe kwitnienia liliowców zastanę...
anabuko1 Dzisiaj się ochłodziło ale mimo to zapraszam w moje cieniste zakątki..
Maryniu, odurzona zapachem lilii, daruję Ci aromat gnojówki!
Ale z Ciebie szczęściara! Ani ślimaka, ani komarów? Czyżby odgórnie odkomarzali? U mnie jest straszna ilość, nic nie pomaga, jedynie silny wiatr rozwiewa te tabuny krwiopijców!
Cudne cieniste zakątki
marta64 dziękuję za wizytę i pochwałę moich cienistych...
Szczęściara ogrodowa ze mnie - tak!! Doceniam ogrodowe szczęście bo jak czytam co tam komu źle się w ogrodach dzieje..to takiego wniosku doszłam! A utyskiwań różnych nie brakuje...Wiem co to karczowniki,nornice,ślimaki,sarny a nawet dziki w ogrodzie bo ich obecności i szkód doznałam przez lata wielu... O mszycach,mrówkach i komarach nie wspomnę!Komary pojawiły się znienacka i dały nam przez 2 dni popalić!Zaopatrzyłam się nawet w antykomarowe środki,użyliśmy zaledwie kilka razy bo nie było takiej potrzeby... Najbardziej atakowały Wnuczkę i Synową i nawet wróciły komary wtedy,kiedy One były ...Coś w tym jest,że komary nie wszystkich lubią... Z tego co wiem, opryski nie były przewidziane w tej części miasta...Kupiłam nawet środek na oprysk ale dotychczas nie wykorzystany bo nie było takiej potrzeby...
Fotosik się naprawił i chyba już można wkleić zdjęcia...
Maryniu, zapotrzebowanie na piękno dzięki Twoim fotografiom zaspokoiłam w stu procentach. Pięknie dziękuję.
Szczególnie podobają mi się zdjęcia cienistych zakątków. Jakże fantastycznie potrafisz wyeksponować ciekawe elementy swego ogródeczka!
Słoneczne rabaty też pięknie ukwiecone i równie pięknie pokazane!
Deszczyk podlał, działeczka kwitnie, niech więc cieszy Cię nieustająco i daje impulsy do dalszego jej fotografowania.
Lucynko dzięki Ci za każde ciepłe słowo i Twoje wyrażone uznanie dla mojego fotografowania Jeżeli choć jednej osobie sprawię przyjemność z oglądania to dla mnie oczywista satysfakcja!
A deszczyk jak się okazało, na działkę nie dotarł i dziarsko podlewam co najbardziej wymagające podopieczne.
Dzisiaj ma być chłodek, wnet wybieram się na działkę bo od wczorajszego popołudnia zajęłam się cięciem krzewów w cienistym zakątku ,żeby nabrał przejrzystości i przestronności ...
Maryniu Twoje papużki wyglądają jak moje, więc nie wiem czemu nie pachną tak mocno jak moje , to jest śliczna różyczka, ona ma dwa kolory? https://www.fotosik.pl/zdjecie/e4591e7657164441 , zdjęcia śliczne jak zawsze, a Ciebie po tym lustrzanym odbiciu próbuję sobie wyobrazić, masz krótkie bląd włosy?
Iwonko Droga nie jestem blondynką cokolwiek by to miało znaczyć... Mam kolor naturalny! W moim wieku już nie toleruję farbowańców ... Kiedyś także stosowałam farby w odcieniach rudości i brązów ,,,bo to barwy mojej natury
A róża tak, bywa z rumieńcem to Aquarell. Dziękuję za pochwały dla mnie! i dobrego dnia życzę
Witaj . Muszę pochwalić Twoją cudowną i kolorową działkę ale i talent do robienia zdjęć . Cieniste rabaty pięknie wyglądają . Zapach lilii mogę sobie tylko wyobrazić bo masz ich całe mnóstwo . Ach no i te piękne liliowce, słowem wszystko co lubię . Pozdrawiam .
Maryniu, cudowne lato masz na działeczce! Łany pięknych liliowców,
i tyle różności na Twoim RODOS uchwyconych w obiektyw! Różyczki wręcz eteryczne i napakowane bukiety! Nawet mlecz jest piękny, a cynia w towarzystwie wilczomlecza
Lilie balkonowe cudne!