Upał niemiłosierny wykończył niektóre róże, u nas było 38 kresek na plusie

Wieczorem liczyłam na burze, marzyłam o deszczu, jednak niestety nic takiego nie nastąpiło.Susza okropna nas ostatnio nawiedza

Kwiaty spieczone od żaru, no po prostu nieciekawie.Wczoraj pojechałam wieczorem w tę spiekotę, do późna podlewanie.
Muszę pochwalić różę Rosarium Uetersen, która najdłużej kwitła umilając mi widoki
Ostatnio będąc w Leroy M kupiłam sobie piękny, rozrośnięty już egzemplarz RU.Kwiaty są naprawdę ładne i długo kwitną.Jak ją mogłam zostawić w tej spiekocie?
Jestem niekonsekwentna, miałam już żadnych róż nie kupować. Raz na nie narzekam, innym razem podziwiam, niezrozumiała huśtawka nastrojów.
Wczoraj moja mamcia pokazała mi owoce jednych pomidorów.Ale one są śmieszne

, jeszcze takich nie mieliśmy.Kształt podłużny ,w kształcie gruszki czy coś podobnego.W tym roku nie podpisałam krzaczków.Nie wiem co naprawdę mi rośnie.Mam też trochę koktailówek do kanapek.
Koper to u mnie porażka, nie pojawił się wcale.Moja mamcia wciąż skarży się ,że pietruszkę po raz trzeci coś zjadło.Tylko słyszę jaka jest niezadowolona ze swoich warzyw.
Ewelinko witaj:) Miło, że wpadłaś.Tak ?ten brak czasu dotkliwie odczuwam.Tylko zajrzę na forum to inny obowiązek czeka.I tak w kółko.No ale cóż, jak ma się taką pasję ogrodniczą to trzeba to jakoś pogodzić, nie ma wyjścia.U mnie na szczęście coś się zaczyna.Szpachlowanie, a potem malowanie ścian.Od czegoś trzeba zacząć.Mam nadzieję, że potem już z górki.Już bym chciała tworzyć ogród mój malutki.Posadziłam już Rydala i kilka innych roślin.Nie mogłam się doczekać.
Dokupiłam 4 lawendy, ale na razie siedzą w doniczkach, najpierw zamówię ziemię.Ale to znów musi poczekać na swoją kolejkę
Lavender Ice tydzień temu
Justynka dziś jestem w szoku, tylko 18 stopni rano.Niestety, zero deszczu.W niedzielę ma być u nas znów 37 stopni.Lipiec jest bardzo upalny i bezdeszczowy. Róże w tempie expresowym przekwitają, nie zdążyłam się nimi nacieszyć.
Spieczone kwiaty Novalis
Aniu Maria Theresa właśnie jest gotowa do ścięcia kwiatów. Dobrze, że zdążyłam ją sfotografować w jej najlepszym wydaniu
Jalitah bardzo dobrze znosi upały, polecam...
Irenko Edenki mam trzy i mają już po kilka lat

Myślałam,że Eden u każdej z nas ładnie rośnie.
Czy Twoja rośnie na słonecznym stanowisku, czy lekko zacienionym? Ona uwielbia słońce
Lady of Schalott wciąż kwitnie
Małgosiu akurat złapałam je w kadr w dobrym czasie, ale teraz już większość ścięłam.Mam nadzieję, że następne kwitnienie będzie spokojniejsze i nie będzie upałów
Leonardo da Vinci wspaniała róża
Basiu tak te lilijki to azjatyckie.Dobrze, że wetknęłam wiosną etykietę od woreczka z liliami
To lilia azjatycka Pink, tylko one mnie nie zawiodły, bardzo ładnie kwitną.Nie pożółkły im pąki.
Kupiłam te cebule naprędce celem uratowania ich od zagłady.Leżały na półce sklepowej Biedrony wciśnięte pomiędzy dwoma regałami.W woreczku kiełkowały, no jak ich można było nie uratować?
I chyba mi się odwdzięczyły:)
Leonardo w innym kadrze
Soniu masz całkowitą rację.Upały wykańczają róże i byliny się męczą.Latam z sekatorem w miarę możliwości
Schody powstają, dziś jadę wybrać próbnik możliwego koloru.W kółko coś wybieram i to muszą być szybkie decyzje.
Wakacje krótkie, ale bardzo potrzebne.Trzeba oderwać się od tego zgiełku i po prostu poczytać książkę.Nie pamiętam chwili ,kiedy mogłam to uczynić, a bardzo lubię czytać.
Sweet Juliet z ostróżkami
Dorotko Emily Bronte pewnie u mnie zawita jak tylko pojawi się w polskich szkółkach.Ciekawe kto ją pierwszy sprowadzi? Kwitnie cały czas? Takie egzemplarze są u mnie pożądane

Masz ją od samego Austina? Z Batsheby jestem bardzo zadowolona.Takiego upakowanego kwiatu dawno nie widziałam.No na bogato ma tych płatków.No i ten kolorek ma niesamowity, Jak tęcza się mieni.No cudna jest:)
Celebrating Life
Olu na Edenkę warto poczekać, dać jej papu i spokojnie, mam nadzieję, że pokaże się z dobrej strony.Słonko kocha i potrafi się odwdzięczyć
Hot Chocolate w upalny dzień...
Iwonko rozhulały się tego lata róże, mało je przycięłam ,dość oszczędnie.Teraz za to mam więcej cięcia.Wczoraj trzy wory powstały.Hot Chocolate bardzo szybko zawiązuje nowe pąki.Moja po raz drugi już zakwitła, no szalona bestia.A o jakiej jeszcze róży myślisz?
pierwszy liliowiec
Lions Rose zdominowany przez ostróżki

Miłego i mniej upalnego dnia