Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

:wit Martusiu

White Cap jest urocza i widzę,ze bardzo obficie kwitnie ;:138 Dużo nowości Ci zakwitło, same pięknotki, zapachy na pewno są niesamowite, ale najładniej pachną stare odmiany, prawda Martusiu? Szkoda,że już kończy się sezon Piwoniowy, znowu trzeba czekać cały rok, dobrze,że robimy zdjęcia które można podziwiać kiedy się chce. Pozdrawiam i życzę umiarkowanej pogody ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne piwonie Martusiu, co jedna to piękniejsza, masz ich niesamowitą ilość, jesteś królową piwoni ;:138 ;:196 , truskaweczkami się poczęstuję, pożeczkami również, bo moje jeszcze dojrzewają :wit
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś w tytule twojego wątku powinno być ostrzeżenie "grozi nowymi chciejstwami - wchodzisz na własną odpowiedzialność" :;230
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudownie...pachnąco i kolorowo u Ciebie jak zwykle Martusiu! ;:138 ;:138 ;:138
Miłego świętowania! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto taki areał piwoniowy jaki posiadasz, to można podziwiać :) Mnie mimo wszystko zachwycają chyba jeszcze bardziej Twoje azaliowe zakątki przepiękne ;:oj
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ŁoŁ, Łoł ;:oj ;:oj ;:oj w aparacie nie widać było dokładnie cudownych piwonii, dałaś czadu. Coral Sunset urokliwa, może moja zakwitnie za rok większą ilością kwiatów, tego sezonu pokazała piękno jednym kwiatem, zakochałam się w tej odmianie.
Pogoda nadal okropna, nic nie podlało, wszystko za szybko przekwita.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wow ale piwoniowy pokaz. Czy z pokazywanych piwonii są nowości?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam Was wszystkich odwiedzających mój ogród, miło ,że jesteście ,ja coś robię przerwy ,raz że jestem zmęczona upałami ,a po drugie ,że w bardzo dużo ogrodach nie widzę zdjęć ,nie wiem gdzie i do kogo się z tym problemem zwrócić ,pomidorki wszystkie wsadzone i rosną jak szalone bo uwielbiają ciepełko ,żeby tylko grad nie przyszedł ,pierwsze były przypięte do patyczków ,teraz już wiążę je na sznurach do drutów,bo zasuwają do góry,ogród kwitnie szalenie chociaż ja go nic nie podlewam bo po prostu nie dam rady takiego dużego ogrodu podlać ,musi sobie radzić ,podlewam tylko co drugi dzień pomidory i przedogródek ,bo jest wystawiony na pełne słońce ,a w przedogródku 100 róż ,zapach nieziemski .

Aniu,gdzie ja królowa ,daleko mi do takiego awansu ;:306 ,roślina o którą pytasz to rutewka ,później zakwitła bo trochę w cieniu rośnie ,zaraz zakwitną żółte rutewki,ptaszków mam więcej wyglądają z kwiatuszków ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,upał zelżał na troszkę i znowu wielkie upały ,od jutra ma znowu być chłodniej ,zobaczymy co da nam los ,piwonii jeszcze dużo pokażę ,ja w ogrodzie nic nie robię ,czy chodzi Ci o miseczkę w której są owoce ,jeżeli tak to jest to wytwór od Kasi z Wadowic ,bukiety z piwonii są ciągle w moim pokoju ,a dzisiaj są róże , no i muszę ci powiedzieć ,ze Soplice się znalazły wczoraj ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Krysiu,,White Cap to moja największa faworytka ,zapachy sa cudowne ,jak rano otworzę drzwi to głęboko oddycham ,bo w przedogródku jest około 100 róż ,tyle było ,ale jak jodła się przewróciła to parę się zniszczyło,stare odmiany bardzo pachną ale niektóre nowe też ,a sa i takie co nie pachną ale są cudne ,pogody umiarkowanej chyba dalej nie ma ,ale jest męcząca ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,piwonii mam bardzo dużo ,ale królową to ja nie jestem tylko kopciuszkiem :uszy :uszy ,na paterze są czereśnie ,porzeczek jeszcze i u mnie nie ma ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,zawsze wchodzi się tam gdzie się lubi wejść i zawsze wiąże się to z nowymi zachciankami ,myślisz ,że ja tak nie mam ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Maryniu,dziękuję ,lubię te zapachy i kolory i dlatego tak mam , :uszy ,pozdrawiam ;:168

Mariuszu,każda chwila w ogrodzie jest piękna i inna ,roślinki zakwitają po kolei i urok tych kwiatów odbiera się indywidualnie ,ale fajnie,że dla każdego jest coś pięknego,pozdrawiam :wit

Dorota,u mnie też gorąc niesamowity ,rośliny zaczynają więdnąć a ja mogę podlewać tylko pomidorki i przedogródek ,więcej nie zdążę i nie będę stała w tym upale ,albo wieczorem bo mnie komary i gzy zjedzą i tak jestem pogryziona a nie chcę więcej ,pozdrawiam ;:168

Joasiu,z tych piwonii co teraz pokazałam chyba nie było nowości ,ale będą ,pozdrawiam :wit :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Martusiu, fotosik chyba płata figle, bo co i rusz ktoś narzeka na brak zdjęć. Ja dzisiaj dużo widzę tylko do połowy, chociaż u Ciebie otwierają się wszystkie :heja
Piwonie piękne, przy takiej ilości. to rzeczywiście kwitną bardzo długo ;:63 Moje trzy już dawno przekwitły ;:306 Tak się nie broń przed tą królową, coś w tym jest ;:138
Miłego weekendu ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu to czekam na piwonie... Tak chodziło o miseczkę serwetkową od Kasi....chciałabym tam jeszcze pojechać ;:215
Trochę upał zelżał, ale podlanie to żadne było ...jedynie doliściowe, a gleba twarda że nic nie da się posadzić czy wyrwać chwast. O ogórkach pisałam u siebie :uszy
A ja kupiłam w szkółce parę sztuk w doniczce i posadziłam w tunelu bo miałam wolne miejsce. Rosną już dwa tygodnie i przypominają mi raczej cukinie, ale mają zbyt miękkie liście ...nie kwitną...jakieś dziwne ;:oj
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dla mnie królowa ;:108
Ciekawa jestem jakie moje rutewki beda. Jeszcze na nie czekam. ;:173
Lubię i ja te ptaszkowe ozdoby. :)
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Coś fotosik szwankuje, mam to samo co Ty Martusiu...
Powiedz mi czym nawozisz swoje pomidorki?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam dzisiaj mogę podać zdjecia ,czy będą widoczne ,nie wiem ,wczoraj nic nie mogłam przesłać ,więc zapraszam na pachnący spacerek wśród pięknych piwonii i róż .
Obrazek

Top Brass
Obrazek

Edulis Superba
Obrazek

Obrazek

Yellov Crown
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chocolate Soldier
Obrazek

Coral Supreme
Obrazek

Obrazek

Fansy Nansy
Obrazek

Obrazek

Gaybone June
Obrazek

Boule de Neige
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Za moment odpiszę ;:168 ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko widzę ,że zdjęcia dalej przynajmniej u mnie się nie otwierają ,może to jakoś wszystko powróci,upał u mnie ogromny ,a ja teraz zajęta jestem wiązaniem pomidorków ,zasilaniem i podlewaniem ,ślicznie rosną ,żeby tylko grad nie przyszedł ,bardzo się go boję ,z ogrodem nic nie robię bo czasu mi brakuje ,albo mi gorąco ,albo mi się już nic nie chce ,pozdrawiam ;:168 ;:168

Marysiu,piwonie właśnie pokazałam ,ale to nie wszystkie ,wczoraj nic nie mogłam przesłać ,miseczka serwetkowa i mnie się bardzo podoba i każdy kto ją zobaczy jest nią zachwycony ,zawsze używam ją do owoców bo cudnie w niej wyglądają ,może jak przyjedziesz to przejedziemy się do Wadowic ,w końcu to bardzo blisko ode mnie ,,u mnie wczoraj pokropiło i tyle żeśmy deszczu widzieli ,dzisiaj nic ,ja dzisiaj podlewałam pomidorki muszę to robić co drugi dzień,ogóreczki wysiane rosną ,a te co znalazłam jeszcze nie ,może zostawię na rok następny,gorąco u mnie dalej ,a po niedzieli to ma nam dopiero dogrzać ,praktycznie dopiec ,pozdrawiam ;:196

Aniu,dziękuję ,jesteś niemożliwa :uszy :uszy ,może Twoja rutewka jeszcze w tym roku nie zakwitnie ,bo moje już praktycznie przekwitają ,a teraz będzie kwitła żółta ,ptaszkowe ozdoby też lubię ,pozdrawiam ;:168

Basiu,u mnie dalej fotosik szwankuje ,ale dzisiaj chociaż zdjęcia dały się nanieść ,wczoraj nic ,była cisza ,do pomidorków do cylindrów na dno wrzucam nawóz gołębi ,potem ziemię wierzchnią zmieszaną z workową i dolomitem do tego wsadzam sadzonki pomidorków i potem raz w tygodniu,zasilam Magiczną siłą do pomidorków ,odrobinkę do każdego cylindra sypię przy podlewaniu i dużo leję wody ,kiedyś to rozpuszczałam w konewce i podlewałam ,ale już nie chce mi sie dźwigać tej 10 litrowej konewki ,bo mam 200 szt pomidorowych cylindrów ,wiec ręce mi wiszą do kostek ;:306 tak jak teraz wymyśliłam też dobrze ,a nie udźwigam się ,pomidorki rosną jak na drożdżach i czytam ,ze i drożdże dodają ,może i ja spróbuję ,kiszonkę z pokrzyw też mam gotową ,ale jeszcze nią nie zasilałam ,może pojutrze ,bo co drugi dzień podlewam ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Niestety mamy weekend bez zdjęć, chyba szef Fotosika zabrał narzędzia i pojechał odpoczywać :;230
Martusiu wrócę po weekendzie. Pozdrawiam ;:196
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”