Ogródek Gosi 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek Gosi 17

Post »

Gosiu piękne irysy, szkoda że ta uroda tak krótko trwa albo że nie powtarzają kwitnienia :D
Wiosna i lato ma to do siebie, że ogród zajmuje nam dużo czasu i szkoda dnia na siedzenie przed ekranem komputera...no to będzie czas w długie jesienne i zimowe wieczory ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Geniu, już po iryskach. Ale i tak jestem zadowolona z kwitnienia, bo miałam już ich sporo. ;:196 Dzięki Tobie :D

Aniu, irysy najczęściej dostawałam, także od Geni, ale sporo kupiłam od naszej Moniki Alanii.
Powojnik to Omoshiro. Rewelacyjny, bezproblemowy powojnik

Marysiu Mufko, ja też chciałabym,żeby irysy dłużej kwitły, tak samo jak piwonie. Mimo, że te drugie u mnie słabo kwitną, bardzo je lubię

Iwonko, zawsze możesz spróbować, kupić na wyprzedaży, wtedy roślinki nie żal.

Marysiu, nawet nie mam pojęcia dlaczego kiedyś miałam więcej czasu na forum. Teraz jakbym wszystko wolniej robiła, jakbym znowu miała więcej zajęć. Nie wiem o co chodzi. Naprawdę liczę na to, że zimą będzie więcej czasu.

Jak juz pisałam Marysi jakoś trudno znaleźć mi czas na forum. Nie potrafię oglądac i pisać na telefonie, a w pracy nie mam czasu czasem nawet na herbatę, a co dopiero na internet. Dlatego coraz rzadziej tu zaglądam. Nie mam pojęcia kiedy odwiedzę wszystkie zaprzyjaźnione ogródki.
Miło mi, że mimo wszytko pamiętacie o mnie ;:196
Na razie chyba najbardziej aktualne zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu , nie potrafię odróżnić tej piwoni ,musi chyba podrosnąć . Moje pomidory wyglądają nad podziw dobrze , są grubiutkie i już kwitną a sadziłam cienizny .Nie mogę napatrzeć się na irysy bo co jeden to ładniejszy , ale moje ulubione to różowe .Mogloby się trochę ochłodzić . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Małgosiu Naparstnice białe Ci się wysiewają tak jak inne?, u mnie co roku jest tylko jedna biała, reszta wysiewa się jak szalona
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ścieżka w tej chwili wygląda jak marzenie. Wszystko takie dorodne, soczyście zielone i te naparstnice ;:oj Są takie dystyngowane ;:63
Falbanki na iryskach i co za tym idzie całe irysy masz prześliczne. Zarówno w kolorze, jak i w formie. Zrobiło się nareszcie kolorowo i buszowato, czyli tak jak lubię.
Pozdrawiam ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Gosiu, podziwiam Twoje irysy za ich urodę ;:138 ;:138 oraz naparstnice za ich zdyscyplinowanie. ;:63 ;:63 Stoją na baczność i cudnie się prezentują. ;:215 Moje jak stare baby pochylone do przodu i to niezależnie od tego, gdzie rosną. ;:222 Zapewne zaczynają upodobniać się do mnie alboco. ;:306
Twój-Mój rdest oraz czyściec wełnisty kwitną ;:303 , a sprezentowana szałwia też ma się świetnie i za chwilę rozwinie pąki. :tan
Okazuje się, że zmiana pracy wcale nie przysporzyła Ci czasu i ciągle jesteś przepracowana. ;:174 Niech więc zdarzy się cud, byś mogła wreszcie odpocząć. Pozdrawiam. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak miło, że mimo, że ja tak rzadko zaglądam do Was, Wy o mnie pamiętacie. ;:196

Elu, pomidory nareszcie ruszyły. Chyba jednak je sparzyłam, ale dziwne, bo trzymałam je wcześniej na tarasie, gdzie słońce też zaglądało.
Irysy mną zawładnęły. Ale już nie kupuję nowych. Mam tak wszystko gęsto posadzone, że zaczynam myśleć o pozbyciu się kilku roślin, tylko na razie nie wiem jakich :roll:
Możę jutro uda mi się zrobić zdjęcie samych liści piwonii. Porównamy

Iwonko, naparstnice białe też się wysiewają. Ale kolory też mi się mieszają. Mam kremowe kwiaty, mimo, że ich wczesniej nie miałam. Oczywiście tych różowych jest najwięcej

Iwonko1, chyba z tą buszowatością przesadziłam. Jest tak ciasno, że nie mam gdzie postawić nogi,żeby dostać się na tył rabaty
Coraz częściej myślę, czego by się pozbyć, żeby troszeczkę rozluźnić, ale co wyrzucić?
Nie mam pojęcia, chcę mieć wszystko.

Lucynko, cieszę się, że roślinki się przyjęły. Muszę koniecznie Cię odwiedzić i sprawdzić jak sobie radzą :D
Moje naparstnice rosną różnie. Jedne stoją prosto, inne pokładają się. Za to ostróżki wszystkie leżą.
Nie mam pojęcia od czego to zależy.
Nie mam pojęcia dlaczego mam mniej czasu na forum niż kiedyś. Może dlatego, że mając więcej czasu znalazłam inne zajęcia?

Ostatnio trochę się działo. Cały czas płakałam mojemu m. że chcę się pozbyć morelki. Była chora. Bardzo ładnie kwitła, ale nie miała owoców i miała masę suchych gałęzi. Miałam plan, żeby w jej miejsce posadzić moje marzenie Derenia Kousa.
No i w poniedziałek mój m. nagle postanowił zająć się morelą.

Obrazek

Obrazek

M. zachował się jak słoń w składzie porcelany, bo wokól prawie wszystko zostało spustoszone, ale i tak się cieszę, że się za to zabrał. Pozostał jeszcze do wykopania korzeń, ale z tym czekamy na chłodniejsze dni. Może w tym tygodniu?

Poza tym wszystko kwitnie jak szalone.
Ale na razie starsze zdjęcia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu nie uwierzysz, ale zazdroszczę Ci tych naparstnic. U mnie jak jednego roku zniknęły to jakoś nie chcą wrócić. :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, ale nie masz nasion, czy nasiona się nie wschodzą?
Jeśli potrzebujesz sadzonek to pisz.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu piękny ogród.
Piękne piwonie i naparstnice. ;:173
dobrze,ze mąż wziął się za ta morelka.
chyba ja muszę popłakać mężowi na jedna jabłonka.Ma chyba z 10 lat i nie owocuje.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też się cieszę, że morelka wyleciała. Tylko teraz tam tak pusto ;:306
Mobilizuj swojego
Nie ma co trzymać takie jabłonki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu przy okazji zakupów na FO poprosiłam o kilka sadzonek więc liczę na to że wrócą. Nie wiem dlaczego jednego roku zginęły bo zimy są lekkie i wymarznąć nie powinny. Mam nadzieję że tego lata jeszcze zakwitną i że się rozsieją ;:215 Dziękuję za chęć podzielenia się ze mną ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Gosiu pięknie ogród się prezentuje, widzę nowe miejsce będzie, bo drzewko usunięte :) i pomysł na nowe nasadzenie już jest. Piękne iryski i naparstnice, masz ogromną kolekcję irysów, ale na nowe na pewno jakieś miejsce się znajdzie hihi :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, jakby co to pisz.

Mariusz, raczej już nowych nie wcisnę.
W tej chwili to wyrzucam rośliny z rabat, a nie dosadzam.

U mnie nareszcie popadało, a raczej nawet zlało. Cieszę się bardzo, bo dzisiaj sypnęłam nawóz na trawę, więc na pewno porządnie się rozłoży. Całe szczęście, wszelkie większe żywioły nas omijają. Jutro dzień wolny, ale muszę poświęcić go na zakupy, bo zazwyczaj w tygodniu nie mam czasu. W sobotę goście, więc też raczej nie popracuję w ogrodzie.
Najgorsze, że moje liliowce zaatakowała paciornica liliowcowa. Na razie kilka pąków musiałam już zniszczyć, ale nie wiem co będzie dalej. W tym roku już za późno na walkę, ale w przyszłym jak tylko zaczną się kształtować pąki muszę kupić Diazinon i rozsypać wokół roślin.

Przez brak czasu nie pokazałam tylu zdjęć. Zimą będzie co pokazywać
Na razie szalejące róże

Bonica
Obrazek

nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cesar

Obrazek

Pastella

Obrazek

Obrazek

Acropolis

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, piękny, różnorodny masz ogród. Widzę, że lubisz naparstnice i masz ich naprawdę sporo. Ja niedawno odkryłam te rośliny i już wiem, że będę miała je co roku. Bardzo piękna kamienna ścieżka! Wpadła mi w oko kompozycja z niebieskich i białych kwiatów, bardzo elegancka i chłodna w te upalne ostatnio dni.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”