Na starym po nowemu. 5.
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na starym po nowemu. 5.
Beatko czy to floks? https://www.fotosik.pl/zdjecie/5f8471fb58a71a05 , pięknie wyglada 

O Beatko,
mam taki sam powojnik. Też właśnie pięknie kwitnie. Próbowałaś kiedyś rozmnożyć powojnik? Ciekawe, czy to proste zadanie.
mam taki sam powojnik. Też właśnie pięknie kwitnie. Próbowałaś kiedyś rozmnożyć powojnik? Ciekawe, czy to proste zadanie.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu - anabuko1 - no to w takim razie ja też jestem ciekawa jaką Ty masz tę rutewkę. Ja mam białą, różową i fioletową. Ale każda jest innego też pokroju. Najwyższa, bo ponad trzy metry ma ta fioletowa, już się nie mogę doczekać jej kwitnienia.
W sumie to jedna też jest dla mnie jeszcze zagadką bo dostałam ją od Jadzi Jakuch w ubiegłym roku. Więc też czekam
Iwinko0042 - to gipsówka Rosea. Bardzo lubię tę niziutką roślinkę.
Paulinko - nawet się nie zabieram za takie rzeczy by rozmnożyć powojniki. Może się to udaje ale ja nawet nie próbuję. Zostawiam to fachowcom. Powojniki mam kupione przez internet w jednej szkółce i jestem bardzo zadowolona.
A ten Ville de Lyon już tu jeden był, więc nawet nie wiem jaki jest stary więc od razu dokupiłam młodszy model, bo bardzo mi odpowiada i kolor i kwiat.
No i mamy piękny, słoneczny, kolorowy czerwiec
Elmshorn

Moje ulubione szałwie

Pierwsze lilie

Alinka

Przywiał je wiatr od sąsiadki

Na piwoniach jest robota od rana do wieczora

Czarny bez Eve

Tawuła nippońska

I wreszcie mam ostrózkę, już trzeci sezon jest u mnie - oj, ciężko o nią było u mnie, by się zadomowiła

Friendship i Ambiance

Ambiance

Miniaturowa Mr Bluebird

Nadal NN

Żywokost i jego różowe kwiatuszki

Queen of Sweden

Busz paprociowy

Pęcherznica Luteus

Piwonie

Czarnuszka

Elfe w tym roku pachnie obłędnie, nawet z daleka

Kolkwicja i wiciokrzew zaostrzony

W sumie to jedna też jest dla mnie jeszcze zagadką bo dostałam ją od Jadzi Jakuch w ubiegłym roku. Więc też czekam

Iwinko0042 - to gipsówka Rosea. Bardzo lubię tę niziutką roślinkę.
Paulinko - nawet się nie zabieram za takie rzeczy by rozmnożyć powojniki. Może się to udaje ale ja nawet nie próbuję. Zostawiam to fachowcom. Powojniki mam kupione przez internet w jednej szkółce i jestem bardzo zadowolona.
A ten Ville de Lyon już tu jeden był, więc nawet nie wiem jaki jest stary więc od razu dokupiłam młodszy model, bo bardzo mi odpowiada i kolor i kwiat.
No i mamy piękny, słoneczny, kolorowy czerwiec

Elmshorn

Moje ulubione szałwie

Pierwsze lilie

Alinka

Przywiał je wiatr od sąsiadki

Na piwoniach jest robota od rana do wieczora

Czarny bez Eve

Tawuła nippońska

I wreszcie mam ostrózkę, już trzeci sezon jest u mnie - oj, ciężko o nią było u mnie, by się zadomowiła

Friendship i Ambiance

Ambiance

Miniaturowa Mr Bluebird

Nadal NN

Żywokost i jego różowe kwiatuszki

Queen of Sweden

Busz paprociowy

Pęcherznica Luteus

Piwonie

Czarnuszka

Elfe w tym roku pachnie obłędnie, nawet z daleka

Kolkwicja i wiciokrzew zaostrzony

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko dawno u Ciebie nie byłam wybacz gdzieś mi zginęłaś w tłumie forumowym
Miałaś super wycieczkę,ja też taką mam w planach podobno najlepiej jechać na dzień dziecka bo wtedy najwięcej kwitnień, ale w tym roku wszystko później to pewnie i tam opóźnienia są, śliczna fotorelacja
Ależ róż już kwitnie u Ciebie i same pięknotki Queen of Sweden jest urocza
i Elff jaka olbrzymka ,ile pąków
bardzo lubię tą różę.
A za Piwoniami to po prostu przepadam
Lili nie posiadam, więc podziwiam u Ciebie. Pozdrawiam cieplutko 

Miałaś super wycieczkę,ja też taką mam w planach podobno najlepiej jechać na dzień dziecka bo wtedy najwięcej kwitnień, ale w tym roku wszystko później to pewnie i tam opóźnienia są, śliczna fotorelacja

Ależ róż już kwitnie u Ciebie i same pięknotki Queen of Sweden jest urocza

A za Piwoniami to po prostu przepadam

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
U ła
tawuła i pęcherznica kwitną i u mnie ale lilie i róże jeszcze nie, dzisiejszy wieczór jest na północy zimny
Cudne piwonie 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Beatko!
Miałam to szczęście parę lat temu odwiedzić Wrocław przy okazji przemiłego spotkania forumowego. Niestety nie zaliczyliśmy Wojsławic, ale samo miasto i Panoramę tak i również byłam niż zachwycona
Ogród nie odczuł Twojej nieobecności i nieskazitelny wspaniale kwitnie...róże, piwonie i inne zachwycają
Pozdrawiam i życzę dobrego tygodnia
Miałam to szczęście parę lat temu odwiedzić Wrocław przy okazji przemiłego spotkania forumowego. Niestety nie zaliczyliśmy Wojsławic, ale samo miasto i Panoramę tak i również byłam niż zachwycona

Ogród nie odczuł Twojej nieobecności i nieskazitelny wspaniale kwitnie...róże, piwonie i inne zachwycają

Pozdrawiam i życzę dobrego tygodnia

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Śliczne piwonie.
Elfe wyjatkowo okazale wygląda.Przyciaga wzrok.
Busz z paprociowy fajniutko i ładnie się prezentuje.

Elfe wyjatkowo okazale wygląda.Przyciaga wzrok.

Busz z paprociowy fajniutko i ładnie się prezentuje.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ale cudna ta Elfe. Kiedyś o niekj marzyłam. Dwa razy próbowałam i dwa razy padła. Nie pasowało jej po prostu. Ale dla mnie jest to róża najwspanialsza z najwspanialszych.
Czy ta bylina to na pewno żywokost, Beatko? Ja niedawno rozmawiałam o nim u naszej Marty/koziorożec i u niej jest niebieski. A twój to mi przypomina raczej ostrogowca, też zresztą miła roślinka.
A zresztą może się mylę.
Czy ta bylina to na pewno żywokost, Beatko? Ja niedawno rozmawiałam o nim u naszej Marty/koziorożec i u niej jest niebieski. A twój to mi przypomina raczej ostrogowca, też zresztą miła roślinka.
A zresztą może się mylę.

- iwona0042
Ależ piękna biała piwonia, przypomniałaś mi, że muszę ją zabrać ze starej działki, ale boję sie troche tam chodzić, bo moje dziki tam mieszkaja, cała rodzinka, jednak i tak pójde, bo muszę zaznaczyć która to moja biała piękność 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
O takiej Elfe marzę
Z każdym rokiem moja jest większa, ale jeszcze daleko jej do Twojej. Ma sporo pąków, ale jeszcze nie kwitnie. Pieknie masz ukwiecony ogród i tyle już kwiatów kwitnie, nawet lilie
Rutewka jest taka delikatna, jak różowa chmurka. Bardzo je lubie i też już mam
Pokazy świetlne przedstawiasz wspaniale, mam wrażenie jakbym sama brała w nich udział
Miłego tygodnia

Pokazy świetlne przedstawiasz wspaniale, mam wrażenie jakbym sama brała w nich udział

Miłego tygodnia

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu, lilie to u mnie przypadek...
Się ich zebrało troszkę, i to nie wiadomo kiedy
Wojsławice polecam, zdjęcia tego nie oddają jak tam jest super. Tylko do południa się tam pojaw bo potem tłok na parkingach, że ho ho.
Obie te róże darzę wielkim sentymentem, i Elfe i Queen of Sweden - są rewelacyjne.
Olu - zapewne róże już i u Ciebie zakwitły. Ja czekam jeszcze tylko na jedną, na Papageno. Reszta wszystko już w kwiecie.
Te piwonie sądużo ładniejsze w rzeczywistości niż na tych zdjęciach, kwiaty mają olbrzymie.
Cieszę się, że po dłuższej przerwie zakwitnie u mnie jukka. Troszkę musiałam nad tym pracować, bo jej się jakoś ostatnio nie chciało.
Marysiu - ja bardzo ubolewam, że święta wypadły w tym roku tak późno bo nie miałam możliwości popracowania solidnego w ogrodzie wtedy kiedy on tego wymagał chyba najwięcej. Więc tymbardziej takiego mojego krótkiego wypadu to chyba w ogole nie odczuł.
Ja natomiast wróciłam ze wspaniałymi wspomnieniami i wreszcie ze słoneczną pogodą.
Bardzo miłych chwil życzę
Aniu - anabuko1 - no Elfe mój wzrok to przyciąga na pewno. Posadziłam ją w towarzystwie powojnika Błękitny Anioł - więc dałam obu ślicznościom wyzwanie by dotrzymywały sobie kroku.
I co, znalazłaś w swojej okolicy jakieś giełdy staroci, o których pisałam u Ciebie?
Iwonko0042 - no to chyba może być niebezpiecznie na Twojej starej działeczce. Na prawdę tak sobie ten Twój dawny ogródek te dziki przyspobiły? Aż strach się bać.
Za niedługo będzie można przesadzać piwonie, może się uda przeprowadzić Ci to bezkolizyjnie z tymi dzikami. Masz wyzwanie

Iwonko1 - moja Elfe ma piąty roczek, aczkolwiek była już raz mocno cięta i to do samej ziemi.
Na te chmurki Rutewki jeszcze czekam, - te jeszcze nie kwitną. Oj - śliczne są, masz rację.
To wielkie przedsięwzięcie takie mini ogródki na głównym Rynku. Światło robi wielką robotę wieczorami w ogrodzie. Fajne są takie prezentacje. Nie raz można się zainspiriować.
Wzajemnie - przemiłych chwil życzę
Wandziu - jak kupowałam Elfe to poprosiłam o taką różę, z której będę bardzo zadowolona. Bez namysłu do koszyka sprzedawca dał mi właśnię ją. Kupowałam kota w worku.... ale w solidnej szkółce. Jest cudna, to fakt.
Tak, to na pewno jest żywokost, tylko inny niż ten o niebieskich kwiatach. Ostrogowiec jest nieco z tyłu po prawej stronie, ale na pierwszym planie jest śliczny chyba All Gold. Jadzia mnie poprawi jakby co, bo zna nazwę.
Ten żywopkost świetnie się prezentuje na rabacie wśród innych bylin

Elfe kwitnie od nóg po czubek głowy

Wiciokrzew zaostrzony

Chantal Merieux

Wojsławice polecam, zdjęcia tego nie oddają jak tam jest super. Tylko do południa się tam pojaw bo potem tłok na parkingach, że ho ho.
Obie te róże darzę wielkim sentymentem, i Elfe i Queen of Sweden - są rewelacyjne.
Olu - zapewne róże już i u Ciebie zakwitły. Ja czekam jeszcze tylko na jedną, na Papageno. Reszta wszystko już w kwiecie.
Te piwonie sądużo ładniejsze w rzeczywistości niż na tych zdjęciach, kwiaty mają olbrzymie.
Cieszę się, że po dłuższej przerwie zakwitnie u mnie jukka. Troszkę musiałam nad tym pracować, bo jej się jakoś ostatnio nie chciało.
Marysiu - ja bardzo ubolewam, że święta wypadły w tym roku tak późno bo nie miałam możliwości popracowania solidnego w ogrodzie wtedy kiedy on tego wymagał chyba najwięcej. Więc tymbardziej takiego mojego krótkiego wypadu to chyba w ogole nie odczuł.
Ja natomiast wróciłam ze wspaniałymi wspomnieniami i wreszcie ze słoneczną pogodą.
Bardzo miłych chwil życzę

Aniu - anabuko1 - no Elfe mój wzrok to przyciąga na pewno. Posadziłam ją w towarzystwie powojnika Błękitny Anioł - więc dałam obu ślicznościom wyzwanie by dotrzymywały sobie kroku.
I co, znalazłaś w swojej okolicy jakieś giełdy staroci, o których pisałam u Ciebie?
Iwonko0042 - no to chyba może być niebezpiecznie na Twojej starej działeczce. Na prawdę tak sobie ten Twój dawny ogródek te dziki przyspobiły? Aż strach się bać.
Za niedługo będzie można przesadzać piwonie, może się uda przeprowadzić Ci to bezkolizyjnie z tymi dzikami. Masz wyzwanie

Iwonko1 - moja Elfe ma piąty roczek, aczkolwiek była już raz mocno cięta i to do samej ziemi.
Na te chmurki Rutewki jeszcze czekam, - te jeszcze nie kwitną. Oj - śliczne są, masz rację.
To wielkie przedsięwzięcie takie mini ogródki na głównym Rynku. Światło robi wielką robotę wieczorami w ogrodzie. Fajne są takie prezentacje. Nie raz można się zainspiriować.
Wzajemnie - przemiłych chwil życzę

Wandziu - jak kupowałam Elfe to poprosiłam o taką różę, z której będę bardzo zadowolona. Bez namysłu do koszyka sprzedawca dał mi właśnię ją. Kupowałam kota w worku.... ale w solidnej szkółce. Jest cudna, to fakt.
Tak, to na pewno jest żywokost, tylko inny niż ten o niebieskich kwiatach. Ostrogowiec jest nieco z tyłu po prawej stronie, ale na pierwszym planie jest śliczny chyba All Gold. Jadzia mnie poprawi jakby co, bo zna nazwę.
Ten żywopkost świetnie się prezentuje na rabacie wśród innych bylin

Elfe kwitnie od nóg po czubek głowy

Wiciokrzew zaostrzony

Chantal Merieux

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja byłam jeszcze 9 go czerwca w Wojsławicach , na Święto Piwonii. Ale zapach , odurzający . pokażę kilka zdjęć 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Czarujesz mnie Beatko tą Elfe
Jednak sporo rozmnożyłam białych róż, poza tym zagęściło mi się na rabatkach ...wyrzucać nie lubię, a dawno nie robiłam spotkania ogrodowego żeby coś przetrzebić
Będzie jeszcze kawałek gruntu do zagospodarowania, ale czekam jak gleba wróci do swojego stanu sprzed wykopów.
Mój żywokost wyrósł na duży i zasłania kilka roślin, ale boję się przesadzać bo jeszcze się obrazi
Odrobiny chłodu i miłego weekendu!

Mój żywokost wyrósł na duży i zasłania kilka roślin, ale boję się przesadzać bo jeszcze się obrazi

Odrobiny chłodu i miłego weekendu!

- iwona0042
A no fakt, nie chodzę tam po południu i wieczorem, w dzień kiedy Zenia śpi jest całkiem bezpiecznie, tak myślę, bo nawet nie reaguje na to, że ja tam chodzę, no cóż, gdzieś musiała się schronić żeby wychować dzieci, a u nas ma dach nad głową i bezpieczny teren 

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Beatko, ale zachwycające Twoje ogrodowe ślicznoty
Elfe daje czadu... i nogi ma całkiem zgrabne i pięknie okwitnięte, chociaż w niespodziewanym kolorku

Elfe daje czadu... i nogi ma całkiem zgrabne i pięknie okwitnięte, chociaż w niespodziewanym kolorku

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468