Na starym po nowemu. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na starym po nowemu. 5.

Post »

Beatko czy to floks? https://www.fotosik.pl/zdjecie/5f8471fb58a71a05 , pięknie wyglada ;:215
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O Beatko,

mam taki sam powojnik. Też właśnie pięknie kwitnie. Próbowałaś kiedyś rozmnożyć powojnik? Ciekawe, czy to proste zadanie.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Aniu - anabuko1 - no to w takim razie ja też jestem ciekawa jaką Ty masz tę rutewkę. Ja mam białą, różową i fioletową. Ale każda jest innego też pokroju. Najwyższa, bo ponad trzy metry ma ta fioletowa, już się nie mogę doczekać jej kwitnienia.
W sumie to jedna też jest dla mnie jeszcze zagadką bo dostałam ją od Jadzi Jakuch w ubiegłym roku. Więc też czekam ;:108

Iwinko0042 - to gipsówka Rosea. Bardzo lubię tę niziutką roślinkę.

Paulinko - nawet się nie zabieram za takie rzeczy by rozmnożyć powojniki. Może się to udaje ale ja nawet nie próbuję. Zostawiam to fachowcom. Powojniki mam kupione przez internet w jednej szkółce i jestem bardzo zadowolona.
A ten Ville de Lyon już tu jeden był, więc nawet nie wiem jaki jest stary więc od razu dokupiłam młodszy model, bo bardzo mi odpowiada i kolor i kwiat.

No i mamy piękny, słoneczny, kolorowy czerwiec ;:215

Elmshorn
Obrazek

Moje ulubione szałwie
Obrazek

Pierwsze lilie
Obrazek

Obrazek

Alinka
Obrazek

Przywiał je wiatr od sąsiadki
Obrazek

Na piwoniach jest robota od rana do wieczora
Obrazek

Czarny bez Eve
Obrazek

Tawuła nippońska
Obrazek

I wreszcie mam ostrózkę, już trzeci sezon jest u mnie - oj, ciężko o nią było u mnie, by się zadomowiła
Obrazek

Friendship i Ambiance
Obrazek

Ambiance
Obrazek

Miniaturowa Mr Bluebird
Obrazek

Nadal NN
Obrazek

Żywokost i jego różowe kwiatuszki
Obrazek

Queen of Sweden
Obrazek

Busz paprociowy
Obrazek

Pęcherznica Luteus
Obrazek

Piwonie
Obrazek

Obrazek

Czarnuszka
Obrazek

Elfe w tym roku pachnie obłędnie, nawet z daleka
Obrazek

Kolkwicja i wiciokrzew zaostrzony
Obrazek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko dawno u Ciebie nie byłam wybacz gdzieś mi zginęłaś w tłumie forumowym ;:180
Miałaś super wycieczkę,ja też taką mam w planach podobno najlepiej jechać na dzień dziecka bo wtedy najwięcej kwitnień, ale w tym roku wszystko później to pewnie i tam opóźnienia są, śliczna fotorelacja ;:180

Ależ róż już kwitnie u Ciebie i same pięknotki Queen of Sweden jest urocza ;:167 i Elff jaka olbrzymka ,ile pąków ;:138 bardzo lubię tą różę.
A za Piwoniami to po prostu przepadam ;:215 Lili nie posiadam, więc podziwiam u Ciebie. Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

U ła :) tawuła i pęcherznica kwitną i u mnie ale lilie i róże jeszcze nie, dzisiejszy wieczór jest na północy zimny ;:204 Cudne piwonie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Beatko!
Miałam to szczęście parę lat temu odwiedzić Wrocław przy okazji przemiłego spotkania forumowego. Niestety nie zaliczyliśmy Wojsławic, ale samo miasto i Panoramę tak i również byłam niż zachwycona :D
Ogród nie odczuł Twojej nieobecności i nieskazitelny wspaniale kwitnie...róże, piwonie i inne zachwycają ;:167
Pozdrawiam i życzę dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Śliczne piwonie. ;:215
Elfe wyjatkowo okazale wygląda.Przyciaga wzrok. ;:108 ;:108
Busz z paprociowy fajniutko i ładnie się prezentuje. ;:333
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ale cudna ta Elfe. Kiedyś o niekj marzyłam. Dwa razy próbowałam i dwa razy padła. Nie pasowało jej po prostu. Ale dla mnie jest to róża najwspanialsza z najwspanialszych.
Czy ta bylina to na pewno żywokost, Beatko? Ja niedawno rozmawiałam o nim u naszej Marty/koziorożec i u niej jest niebieski. A twój to mi przypomina raczej ostrogowca, też zresztą miła roślinka.
A zresztą może się mylę. :wink:
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ależ piękna biała piwonia, przypomniałaś mi, że muszę ją zabrać ze starej działki, ale boję sie troche tam chodzić, bo moje dziki tam mieszkaja, cała rodzinka, jednak i tak pójde, bo muszę zaznaczyć która to moja biała piękność ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

O takiej Elfe marzę ;:oj Z każdym rokiem moja jest większa, ale jeszcze daleko jej do Twojej. Ma sporo pąków, ale jeszcze nie kwitnie. Pieknie masz ukwiecony ogród i tyle już kwiatów kwitnie, nawet lilie ;:oj Rutewka jest taka delikatna, jak różowa chmurka. Bardzo je lubie i też już mam :tan
Pokazy świetlne przedstawiasz wspaniale, mam wrażenie jakbym sama brała w nich udział :heja
Miłego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Krysiu, lilie to u mnie przypadek... ;:306 Się ich zebrało troszkę, i to nie wiadomo kiedy ;:306
Wojsławice polecam, zdjęcia tego nie oddają jak tam jest super. Tylko do południa się tam pojaw bo potem tłok na parkingach, że ho ho.
Obie te róże darzę wielkim sentymentem, i Elfe i Queen of Sweden - są rewelacyjne.

Olu - zapewne róże już i u Ciebie zakwitły. Ja czekam jeszcze tylko na jedną, na Papageno. Reszta wszystko już w kwiecie.
Te piwonie sądużo ładniejsze w rzeczywistości niż na tych zdjęciach, kwiaty mają olbrzymie.
Cieszę się, że po dłuższej przerwie zakwitnie u mnie jukka. Troszkę musiałam nad tym pracować, bo jej się jakoś ostatnio nie chciało.

Marysiu - ja bardzo ubolewam, że święta wypadły w tym roku tak późno bo nie miałam możliwości popracowania solidnego w ogrodzie wtedy kiedy on tego wymagał chyba najwięcej. Więc tymbardziej takiego mojego krótkiego wypadu to chyba w ogole nie odczuł.
Ja natomiast wróciłam ze wspaniałymi wspomnieniami i wreszcie ze słoneczną pogodą.
Bardzo miłych chwil życzę ;:168

Aniu - anabuko1 - no Elfe mój wzrok to przyciąga na pewno. Posadziłam ją w towarzystwie powojnika Błękitny Anioł - więc dałam obu ślicznościom wyzwanie by dotrzymywały sobie kroku.
I co, znalazłaś w swojej okolicy jakieś giełdy staroci, o których pisałam u Ciebie?

Iwonko0042 - no to chyba może być niebezpiecznie na Twojej starej działeczce. Na prawdę tak sobie ten Twój dawny ogródek te dziki przyspobiły? Aż strach się bać.
Za niedługo będzie można przesadzać piwonie, może się uda przeprowadzić Ci to bezkolizyjnie z tymi dzikami. Masz wyzwanie ;:306 ;:215

Iwonko1 - moja Elfe ma piąty roczek, aczkolwiek była już raz mocno cięta i to do samej ziemi.
Na te chmurki Rutewki jeszcze czekam, - te jeszcze nie kwitną. Oj - śliczne są, masz rację.
To wielkie przedsięwzięcie takie mini ogródki na głównym Rynku. Światło robi wielką robotę wieczorami w ogrodzie. Fajne są takie prezentacje. Nie raz można się zainspiriować.
Wzajemnie - przemiłych chwil życzę ;:168

Wandziu - jak kupowałam Elfe to poprosiłam o taką różę, z której będę bardzo zadowolona. Bez namysłu do koszyka sprzedawca dał mi właśnię ją. Kupowałam kota w worku.... ale w solidnej szkółce. Jest cudna, to fakt.
Tak, to na pewno jest żywokost, tylko inny niż ten o niebieskich kwiatach. Ostrogowiec jest nieco z tyłu po prawej stronie, ale na pierwszym planie jest śliczny chyba All Gold. Jadzia mnie poprawi jakby co, bo zna nazwę.

Ten żywopkost świetnie się prezentuje na rabacie wśród innych bylin
Obrazek

Elfe kwitnie od nóg po czubek głowy ;:167
Obrazek

Obrazek

Wiciokrzew zaostrzony
Obrazek

Chantal Merieux
Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja byłam jeszcze 9 go czerwca w Wojsławicach , na Święto Piwonii. Ale zapach , odurzający . pokażę kilka zdjęć :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Czarujesz mnie Beatko tą Elfe ;:108 Jednak sporo rozmnożyłam białych róż, poza tym zagęściło mi się na rabatkach ...wyrzucać nie lubię, a dawno nie robiłam spotkania ogrodowego żeby coś przetrzebić :D Będzie jeszcze kawałek gruntu do zagospodarowania, ale czekam jak gleba wróci do swojego stanu sprzed wykopów.
Mój żywokost wyrósł na duży i zasłania kilka roślin, ale boję się przesadzać bo jeszcze się obrazi ;:306
Odrobiny chłodu i miłego weekendu! ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A no fakt, nie chodzę tam po południu i wieczorem, w dzień kiedy Zenia śpi jest całkiem bezpiecznie, tak myślę, bo nawet nie reaguje na to, że ja tam chodzę, no cóż, gdzieś musiała się schronić żeby wychować dzieci, a u nas ma dach nad głową i bezpieczny teren ;:108
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Beatko, ale zachwycające Twoje ogrodowe ślicznoty ;:167 ;:167 ;:167
Elfe daje czadu... i nogi ma całkiem zgrabne i pięknie okwitnięte, chociaż w niespodziewanym kolorku ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”