Ustronie pod miedzą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ustronie pod miedzą cz.2

Post »

Piękna, romantyczna bramka! Tak uroczo, subtelnie wygląda ten pęd zamocowany na łuku ;:167 . Nie pomyślałabym, że LO może być pnąca. Opisywana jest jako parkowa i tak na nią patrzyłam ale widzę, że w tym przypadku warto wyłamywać się ze schematów ;:173 .
Kropelki na różach to wynik deszczu z nieba czy z węża? Jeżeli to deszcz, to zazdroszczę, bo u nas chyba można już mówić o suszy.
Munstead Wood, jak się domyślam, w rzeczywistości jest ciemniejsza i dlatego piszesz o przekłamaniu 8-) . Te trzy róże, które pokazałaś, mam również na swojej działce ale gdzie im tam do twoich! Ledwie zawiązały pąki a Eden Rose to już w ogóle w powijakach leży poza kalendarzem :wink: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Monia , ja nadmiar host chętnie przygarnę ....
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lepiej odpukaj w niemalowane, że któraś z Twoich różyczek się ociąga. Jak ja bym chciała mieć takie marudery ;:oj Moje jeszcze ciągle w ciasnych paczkach, a jedyną wyrywną Oh, Wow! w mgnieniu oka wżerają niszczylistki ;:223
Działeczkę masz niezwykle uporządkowaną, moja takiego stanu, chyba nigdy nie osiągnie. Warzywnik wzorcowy i co najważniejsze już możecie zajadać się własnymi plonami :heja
Bardzo podobają mi się rabatki pod huśtawką, jesteś mistrzynią wykorzystania każdego skrawka ziemi ;:63
O kamiennej ścieżce nawet nie powinnam wspomnieć, bo zaniemówiłam z wrażenia. Jest urocza ;:oj
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Przepiękny różany spektakl ;:167
Kolejne trafiły na moją listę chciejstw ;:108
To będzie cudowny weekend na działeczce wśród takich zapachów ;:215
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Macham do Was wieczorem. :wit
Zostaliśmy w domu, żeby go trochę odgruzować ;:223 A i tak dopiero od wakacji wezmę się za gruntowne porządki..

Dziś podjechałam po pracy na działkę, bo był dyżur w zarządzie i zostawiłam zgłoszenie do konkursu Zielony Poznań. Wątpię, by coś z tego było, ale postanowiłam spróbować.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro jak wspominałam czeka nas koszenie trawy, trochę cięcia i pielenia oraz wsadzę pelargonie do doniczek. I resztki cynii na rabatki. Regał z balkonu już zlikwidowany. Udały mi się wszystkie rozsady, nie licząc padniętej połowy ogórków już po wsadzeniu do gruntu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aniu chętnie się podzielę nadmiarem host. Zobaczę jutro z ilu byłyby sadzonki, ale myślę, że to za jakieś 2 miesiące, bo w upał nie chcę ich dzielić. Umówimy się na odbiór. Przyjdziesz na kawę. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

O, m.in. ta by była.

Obrazek

Kasiu- kania, tak, Munstead Wood jest ciemniejsza i nie umiem tego realnie uchwycić aparatem. Szkoda, bo ma naprawdę piękną barwę wina jeżynowego.
Kropelki to od podlewania. Nie padało u nas równo tydzień.
Co do LO to tam, gdzie ją kupowałam czytałam na stronie, że można ją prowadzić jako pnącą i postanowiłam spróbować. Mam ją już 3 sezon.
Życzę Ci, by Twoje róże już ruszyły do boju. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko dzięki. Musiałam gdzieś upchnąć nowe chciejstwa :wink: A tam i tak trudno było kosić. Ścieżka ma swój urok zwłaszcza teraz, gdy kwitną lawendy. Myślę, że to się zacznie już teraz, bo już zaczęły się pączki robić niebieskie. Trudno nią przejść, tak ją rośliny zarosły. Po pokrzywie tak ruszyły jak wariaty.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Warzywnik faktycznie już nas karmi- zjedzony szpinak, rukola i rzodkiewka, teraz jemy sałaty. Dosiałam jeszcze sałat do skrzynki.

Obrazek

Obrazek

I moja bazylia, w tym roku udana i to w ogromnej ilości. To tylko część.

Obrazek

Dla Was jeszcze zdjęcia warzywnika o świcie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kasiu będzie cudnie pachniało, wkrótce też lawenda i maciejka. :)

Czas spać, dobrej nocy.

Obrazek
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Moniko, jak ja kocham Twój warzywnik ;:oj Jest niesamowity! Czy ja kiedykolwiek będę umiała taki stworzyć? No, może nie aż taki duży i cudny, ale choć podobny :lol:
Wiem, że masz piękne roże i mnostwo innych śliczności, ale ten warzywnik zawsze ogromne wrażenie na mnie robi.

Moniko, jakim cudem ślimaki nie pożerają tych sałat i host?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Monia :wit
Stworzyłaś piękny ogród. ;:180
Warzywnik świetny.Wszystko dobrze rośnie.
Iryski, powojniki, hosty,,oj wszystko piękne w twoim ogrodzie. ;:108 ;:108
Dobrego Dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo, Aniu ;:196

Za mną cudowny weekend na działce, aparat pełen zdjęć, serce miłości do tego mojego ogrodu, ale zmęczenie robi swoje.
Zostawiam więc zdjęcie wieczornego tarasu i mówię dobranoc.. ;:41

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Czarująco. Zazdroszczę domku i że możesz nocować i pić kawkę o poranku.
Ja muszę wracać do siebie, budowa u mnie odłożona do przyszłego roku. Brak budowlańców......
Nastrój masz bajeczny, więc pozytywnie nastawiona ani się obejrzysz a znów pojedziesz do swego raju ....
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Upał, upał, upał. Masa pracy w mieście, a ogród też nie poczeka i trzeba non stop jeździć podlewać.
Spędziliśmy cudowny dzień na działce, z wieczorkiem na tarasie i kawusia o świcie też była, tak jak piszesz Aniu. Ta w samotności, nie licząc ptaków, owadów i innych bożych stworzeń, bo rodzinka spała jeszcze. :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zupełnie nie rozumiem, dlaczego my się jeszcze nie spotkałyśmy, musisz koniecznie przyjść na kawę latem i umówimy się odnośnie roślin. Widziałam pusty placyk na altankę u Ciebie- koło nas budował taki facet, wiem, że postawił różnym ludziom altany w zeszłym sezonie na naszych działkach- musisz do niego złapać namiary, może on Wam altanę zrobi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Izo, są i u mnie ślimaki. Na rabatach sypię Bros, na warzywniku nie i siedzą np w sałatach te cholery. Host mi nie jedzą, trochę mi obżarły cynie w tym roku.
Dla Ciebie jeszcze fotki warzywnika i okolic. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To brzózka z rodzinnych stron. Co roku jej przycinamy czubek i dzięki temu nabrała formy brzozy płaczącej.

Obrazek

Aniu, hosty aż za duże, jak już pisałam. Trzeba je będzie podzielić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na działce już cudownie kwitną róże, po koszeniu wszystko nabrało takiej urody, że nie mogłam się napatrzeć, nawąchać itp. :wink: Jako, że muszę biec dalej, kolejne fotki wrzucę wieczorem. Dla wszystkich dalszej części dnia spokojnej i udanej. :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Cudownie u Ciebie, tak klimatycznie ;:167 Nastrój wkoło, ukochane rośliny, to nazywa się szczęście prawda?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Jak ja Ciebie Moniko rozumiem :D . Nie sposób teraz skupić się na pracy, bo tyle jest do podziwiania. Ziemia pięknie napojona wodą, temperatury przyjazne, najpiękniejszy miesiąc nam się święci, wszystko w ogrodzie szaleje i zachwyca. A Twój ogród to po prostu raj na ziemi. Istny busz kwitnień i zapachów. Wykoszona trawa eksponuje rabaty. Piękne masz ustronie pod miedzą Moniko! ;:138
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Moniu ależ pięknie u Ciebie. A ten warzywnik taki powiedziałabym smaczny i do schrupania. Ścieżka fantastyczna, a jeszcze jak zakwitnie ta lawenda, to już całkiem będzie obłędnie. U nas upały niemiłosierne, na działkę jadę wieczorem podlać roślinki. A i te rabatki przy huśtawce superowe. Chyba wszyscy już odliczam dni do wakacji. Ale z drugiej strony jak sobie pomyślę, że to już zaraz lipiec to aż nie chce mi się wierzyć.
Spokojnego tygodnia życzę ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny doby mi teraz brakuje, ale świat jest taki piękny, że wolę mniej spać, a więcej zrobić i zobaczyć. Większość zrobić muszę (praca), inne muszę i chcę (ogród), no i dom plus komunia syna.
Album czerwiec ma już z 300 zdjęć, nie wiem czy zdążę to wszystko pokazać. Odpowiem Wam następnym razem, ale teraz takie fotki z dzisiaj, z drogi na działkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Świetny warzywnik i warzywka oczywiście.
Naparstnice, łubiny, śliczne.
I te maki,,, no pieknosci, takie sielskie widoczki ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”