Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Zapraszam do ogrodu ,słonecznego i rozkwitającego ,a ile zapachów cudownych w nim mieszka teraz jak jest słoneczko.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

olbrzym żywokost o niebieskich kawiatach
Obrazek

Obrazek

Celebrity
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Star of Fire-jarzmianka
Obrazek

moje storczyki fajnie przezimowały i kępka sie rozrosła i zakwitły 2 kwiatuszki
Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martusiu ty jak zapodasz zdjęcia to nawet nie sposób wymienić wszystkiego co mi się podoba ;:173
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fiu, fiu..... Martus :wit Ogród na bogato. Piękny jak zawsze ;:108
Azalie, rodki, piwonie, no cudnenka ;:333
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak w raju; przecudnie i kolorowo i wyobrażam sobie ten unoszący się zapach :D Ile lat juz masz ten ogród?
No to wreszcie doczekalismy się pięknej pogody i kwitnącej i bujnej przyrody; a czekało sie dłuuuugo :)
Życzę duzo sił do pracy i niech ten cudny widok i aromat osładza ci ten trud.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,witam ,gorące dni nas teraz odwiedzają ,ja tylko cierpnę ,żeby nie było wielkich burz z gradem ,pomidorki powoli dosadzam,nie idzie mi to szybko,bo ciągle jakieś inne czynności trzeba wykonać ,dzisiaj pojechałam na targ,żeby kupić sobie niziutkie gumiaczki ,bo mi się stare podarły ,a w dużych za gorąco ,a takich gumiaczków nie kupię nigdzie indziej ,potem zakupy ,bank i zeszło dużo czasu,a roboty mało .

Bożenko,halo odbieram Ciebie ,ale na grzybki nie mam czasu biegnąć ,teraz nie mam czasu na relaks ,bo muszę wysadzić pomidorki ,tyle mam zaległości przez te deszcze ,pozdrawiam ;:168 pokaż co znalazłaś.

Kasiu,u mnie teraz straszliwe upały ,pracuje w opalaczach i już jestem pięknie opalona ,na razie czerwonawo ;:306 ale zbrązowieję ,szkoda ,że daleko mieszkasz ,bo tyle roślin można by było przenieś do Ciebie ,ta kalina robi odrosty ,ale na razie dziewczynki wszystko wzięły ,ale znowu będą ,pozdrawiam ;:168

Gosiu,miło,że roślinki się podobają ,kochamy kwitnące roślinki i bez końca możemy je oglądać ,pozdrawiam ;:168

Aniu,ogród robi się coraz bardziej kolorowy ,chociaż ślimaki zjadają na potęgę to jednak niektórych roślin nie jedzą np piwonii ,ale irysy trocą ,dzięki za odwiedziny i miłe słowa ,pozdrawiam ;:168

Iga,ogród pachnie z każdej strony ,teraz zaczynają nieśmiało kwitnąć piwonie ,ogród mam 14 lub 15 lat,to znaczy najstarsza część ,bo co roku była jedna rabata więcej ,dwa lata już nie robię nowej rabaty ,bo chyba już wystarczy ,pozdrawiam ;:168 ;:168
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Miło czytać, że i u Ciebie wreszcie zaświeciło słonko i dało możliwość pokazania urody cudownych kwiatów, jakie masz w swoim ogrodzie ;:oj Piwonie dopiero zaczynają swój spektakl i miejmy nadzieję, że żadne przeciwności losu nam go nie zepsują. Kalina kwitnie przepięknie i skoro piszesz, że jest bezproblemowa, to przestanę się o nią martwić;:138 Jak długo masz ja u siebie? Chciałam wywalić koralową, która rośnie pod Filipa oknem, ale ten się wzbrania, że cień, że ptaszki przylatują ;:219 Może jak szybko rośnie, to da się przekonać?
Posadziłam jedynie piętnaście pomidorków i mało przy tym nie padłam, nie wyobrażam sobie ile musisz wykonać pracy, żeby je wszystkie posadzić ;:303 I tak jak piszesz, samo sadzenie, to pikuś.
Moich pomidorów ślimaki nie żrą, nawet nie przyszło mi do głowy, żeby je przed nimi chronić ;:202
Marto, oby słonko i Tobie dodało mnóstwo energii, bo po tylu deszczowych dniach, potrzebujesz jej multum ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kalmia szerokolistna ma dużo pączków ,za moment zakwitnie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jewel
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzisiaj podziwiam u Ciebie Marto przepiękne łubiny ;:138 , które u mnie się nie darzą.. :oops: Ogród jak to u Ciebie tonie w bujnych roślinach i obficie kwitnącym kwieciu...Bajkowe widoki! ;:180 ;:215
Miłego dnia! ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jeszcze nie zdążyły paskudy wszystko zjeść, bo ogród piękny kolorowy! Łubin od Ciebie też pięknie zakwitł ;:333 Skimmia za chwilę pokaże uroki, czy to o niej kiedyś mówiłaś że łatwo ukorzenia się z kawałka sadzonki? Jak tak to weź kawałek tylko pewnie bez kwiatka, a teraz trudno będzie znaleźć... Nie zapomnij o kawałku omiega ;:180
Piwonie zaczynają chyba w tym roku sporo później :wink:
Pozdrawiam i do miłego Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,następny dzień bardzo upalny ,ja dzisiaj w Wadowicach byłam i tak jakoś na niczym dzień minął ,a pomidorki stoją w poczekalni ,ale ponad 60 szt posadzone,dzisiaj obsypywałam kartony wokół cylindrów skoszoną trawą i sypałam obornik gołębi do wszystkich przygotowanych cylindrów ,jutro trzeba będzie przywieź umieszanej ziemi ,wsypać do cylindrów i dalej sadzić pomidorki ,ale muszę powiedzieć ,że pomidorki mi kwitną i już nawet jeden mały pomidorek rośnie ,ale dalej bardzo boję się nagłej i wielkiej burzy i gradu.

Iwona,słońce teraz świeci aż za mocno i jest wielki gorąc ,piwonie może pokażą co potrafią ,żeby tylko jakiegoś gradu nie było,o kalinę spokojnie możesz sie nie martwić ,nie pamiętam kiedy ją sadziłam ,ale to jest końcówka ogrodu,czyli późna rabata to na pewno nie tak dawno,może zmieścisz obie kaliny ,pomidorków ,będę miała około 180 szt ,jak wszystkie wsadzę to policzę ,u mnie ślimaki i pomidorki zjadają ,ale ja się zabezpieczyłam granulkami i leżą pokotem na suchej trawie ,siły to potrzebuję dużo ,ale jakoś mam jej mało ;:145 ,pozdrawiam ;:196

Maryniu,łubiny u mnie bardzo się sieją ,aż je muszę wyrzucać,ślimaki też wsuwają łubiny ,jak ja ich nie lubię ,darmozjady wstrętne ,ale miło ,że ogród się podoba ,roślinki rosną i kwitną i pachną cudnie ,każdy zakątek jest inny ,pozdrawiam i dziękuję ;:196

Marysiu,popiołu mi potrzeba tak Cię dawno nie było,to nie zakwitną Skimmie tylko Kalmie ,nie próbowałam ich rozmnażać ,ale myślę ,że też można tylko ja nie mogę ze wszystkim zdążyć ,a Skimmia to we flakonie wypuściła korzonki,spróbuję wsadzić do wody tą Kalmię,piwonie zaczynają kwitnienie ,wszystkie koralowe mają olbrzymie kwiaty jak talerze ,po prostu sa cudne ,pozdrawiam pięknej nocki życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tak się cieszę, Martuniu, że nareszcie i Tobie ;:3 zaświeciło i mocno grzeje, dzięki czemu szybciutko wysusza nadmiar wody. ;:303
Ogród przepięknie kwitnący nie pozwala na smuteczki ;:138 ;:138 , a burzą się nie zamartwiaj, raczej myśl pozytywnie, bo na ogół samoprzepowiednie lubią się sprawdzić. ;:108
Już dużo pomidorków wsadziłaś, więc nawet jeśli siły czy czas nie pozwolą wysadzić wszystkich, to ich smacznych owoców nie zabraknie Wam, czego oraz bezburzowej pogody z całego ;:167 życzę. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu podziwiam Twoje pomidory w sezonie, jak cudnie rosną i owocują ale teraz doceniam Twój wysiłek przy nich ...to jest ciężka praca właśnie o tej porze, bo potem można różnie zagospodarować. Nie mam wieczornika, bo jak posadzę to jest jednorazowy ...rok temu nagle pojawił się biały ale w tym już go nie ma ;:124 Pogoda się kisi i zobaczymy czy coś odświeży powietrze... byle bez gwałtownych burz, bo jak się ich też boję ;:oj Pozdrawiam i do miłego Obrazek
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Martusiu piękny pachnący ogród z bajki ;:oj
Pozdrawiam ciepło z trasy na Francje- przede mną wekendowy objazd po Alzacji- Strasbourg, Colmar i Chauto Koningboug :heja
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Marto cudny ogród. Zapachów zazdroszczę. U mnie nie wiele pachnie teraz ale i tego nie da rady powąchać bo komary chcą zjeść jak się tylko na dwór wyjdzie ;:145
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”