Oaza Spokoju
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Oaza Spokoju
Świetnie wyszło
A po przekwitnięciu azalii co masz w planach tam posadzić??

- kamil_kluczbork
- 200p
- Od: 19 mar 2018, o 07:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo mi się podobają serduszki które u Ciebie rosną, podziwiam
.
Chętnie zobaczyłbym ogród w widoku całości, bo jest sporo kolorów.

Chętnie zobaczyłbym ogród w widoku całości, bo jest sporo kolorów.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Krysiu,u mnie też cały czas pada,jak wstałam to była jakaś przerwa to pojechałam z Bogusiem do Krzywaczki do szkółki po wiąza szczepionego na wysokim pniu przed dom za tą wyrwaną jodłę, chciałam posadzić jakiś parasol i coś jeszcze pooglądać ,bo wybór był tam bardzo duży ,wiąza kupiłam ,ale nic poza tym nie było fajnego co by mi wpadło w oko ,no i oczywiście deszcz nam padał bo dawno go nie było ,wróciliśmy i pada cały czas ,ja nawet nie wiem co słychać w ogrodzie ,może teraz wyjdę zrobić trochę mokrych zdjęć ,pozdrawiam 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Mój ulubiony różanecznik to też Calsap. Mam go od tej wiosny i co jakiś czas podchodzę, żeby od nowa go podziwiać. Twoja rabata azaliowa jest świetna. Czy masz na niej jakieś inne drobne byliny?
- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

W końcu weekend był ładny, świeciło

Wczoraj byłam na pięknej uroczystości moja najmłodsza chrzestnica, przyjmowała pierwszą komunie św, pogoda dopisała i przyjęcie mieliśmy pod chmurką, niedaleko płynąca rzeczka spokojnie szumiała a ptaki pięknie śpiewały

W ogrodzie buchają kwieciem Azalie, uwielbiam ten czas
Ledikanense jest obsypana kwiatami

Wandziu

Kawałek tej rabatki z floksem szydlastym w roli głównej;

Martusiu koziorozec

Azalia Speak's Orange piękny kolor

kamil_kluczbork Serduszkę okazałą różową mam kilka lat i ona mi się już rozsiewa, białą, yellow leaves i valentine kupiłam wiosną w szkółce wysyłkowej, więc dopiero teraz mogę je oprócz valentiny która nie zakwitła podziwiać u siebie są piękne. Ogrodu w całości nie mogę pokazać, bo część jego jest przed, a część za domem, ale często wkładam zdjęcia większych części ogrodu, pozdrawiam

Małgosiu na rabatę azaliową ja już nic nie dosadzam bo ścisk się tam zrobił, że muszę teraz niektóre roślinki przerzedzać, czasami coś wysadzę a miejsce to idzie inna, ale Azalie też powiększyły swoją objętość, jest to raczej wiosenna rabata, później zdobią ją hosty i żurawki tam rosnące , pozdrawiam

Marysiu niestety moja Krasawitsa Moskwy kwitła w deszczowe dni i zapach faktycznie był słabo wyczuwalny, Azalie już zaczynają pokaz, ja więcej mam Azalii japońskich, one nie pachną, ale jak deszcz będzie padał, a już znowu leje to ściupie kwiaty i nie nacieszę się nim, oj nie mamy pięknej wiosny w tym roku. Pozdrawiam

Marysiu dla Ciebie moja sadzonka Barbuli

a tu jej mamuśka

Elusiu właśnie dla Azalii go obcięłam tak, aby miały więcej miejsca i przewiewu, ja dziś odwiedziłam szkółkę jak te zakupy nas cieszą

Jadziu cieszę się że z tego Calsapa taki dobry zawodnik, kwiaty ma zabójcze nawet mój M jest nim zachwycony, w ogóle to widzę że chyba wciągłam tą moją połówkę w ogrodowanie , pomaga chętnie i zachwyca się kwiatami, a do niedawna jeszcze miałam wrażenie,że uważa to za moją fanaberię. Jak się zrobiła słoneczna pogoda Hekcio ganiał cały czas za motylami, jak śmiesznie skakał

Mariuszu Azalie w końcu zaczęły swój spektakl, w tamtym roku już kończyły, Ledikanense ma bardzo dużo kwiatów, jest urocza rodki niektóre przekwitają, a niektóre zaczynają, chwilo trwaj...pozdrawiam

Iwonko a wiesz,że moja Krasawica też z B kupiłam w tamtym roku wiosną,też nie wyglądała za ciekawie a jednak w tym roku jak zobaczyłam,że ma kwiaty byłam bardzo mile zaskoczona, więc może Twoja też Cię tak miło zaskoczy. Na tej wstążeczce są posadzone liliowce, ale to nowe nasadzenia więc trzeba poczekać jak się rozrosną i dosadziłam tam moje sadzonki Hortensji bukietowych. to taka świeża rabatka, zaproszenie cały czas aktualne, pozdrawiam

Dorotko mam jeszcze ze dwa takie iglaki aby im nadać nowe fryzury bo się rozpanoszyły wielce, wczesną wiosną jakoś się za to nie zabrałam chyba za zimno było

Aniu i tu masz rację majowa pogoda nas nie rozpieszcza i nie ma kiedy nacieszyć się ogrodem, a kwiaty tak krótko kwitną, dobrze że choć weekend się udał to nacieszyłam się widoczkami, a teraz Azalie mają swoje pięć minut, pozdrawiam

Jeszcze nowości które dziś kupiłam, już posadzone

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Krysiu przepiękne widoki, widzę że jeszcze masz trochę miejsca na rabatkach to możesz spokojnie sadzić.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Porzeczka krwista ??? czy jakieś inne drzewko kwitnące i Picea pungens ???? -Białobok kiedyś na niego chorowałam ,ale to wielkolud jak na mój ogródek . Szkoda Krysiu ,że deszcze nie pozwalają na dłuższe cieszenie sie kwitnącymi azaliami czy rododendronami
tak jak to bylo w ubiegłym roku.Wszystkie kwiaty marnieją w oczach
wesołego niech nam zaświeci .Idę zaraz na przegląd ogródka z pewnością znów oslizłe sie pokazały bo chwilowo przestało padac 

-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
A mi się wydaje, że to jakiś głóg? Piękne ma kwiatuszki i chyba sporawe.
Moja Krasawica kupiona dwa lata temu, więc na zaskoczenie raczej już nie liczę. Może za rok się wzmocni i zakwitnie?
Weekend i u mnie był ładny, ale ja już wróciłam do pracy, więc nie dla mnie, a teraz znowu pada. Mam nadzieję, że do jutra się wypada, bo czekają na mnie pomidorki.
Jak niezwykle w tej chwili wyglądają azalie i różaneczniki, takie barwne plamy
Sympatyczny jeżyk pomoże Ci się rozprawić ze ślimakami, ale musi dopisywać mu apetyt, żeby skutki jego działalności były widoczne
Pozdrawiam
Moja Krasawica kupiona dwa lata temu, więc na zaskoczenie raczej już nie liczę. Może za rok się wzmocni i zakwitnie?
Weekend i u mnie był ładny, ale ja już wróciłam do pracy, więc nie dla mnie, a teraz znowu pada. Mam nadzieję, że do jutra się wypada, bo czekają na mnie pomidorki.
Jak niezwykle w tej chwili wyglądają azalie i różaneczniki, takie barwne plamy

Sympatyczny jeżyk pomoże Ci się rozprawić ze ślimakami, ale musi dopisywać mu apetyt, żeby skutki jego działalności były widoczne

Pozdrawiam

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Cudny ten głóg ?Taki rozyczkowaty.
I ta azalia Ledikanense jak rodek.
Druga oczywiście żaróweczką tez piękną. Lubie takie mocne kolorki.
Floksiki piękne.I hosta bardzo ladna.

I ta azalia Ledikanense jak rodek.

Druga oczywiście żaróweczką tez piękną. Lubie takie mocne kolorki.
Floksiki piękne.I hosta bardzo ladna.

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27

Aniu tak to Głóg Paul's Scarlet,moje marzenie, tak samo Białobok

Iwonko ja jeszcze ten tydzień mam urlop, ale pogoda mi w tym roku nie dopisała, ciągłe deszcze, w domu miałam trochę różnych rzeczy do zrobienia to choć je zrobiłam taki tylko z tego pożytek, jak była by pogoda to siedziałabym tylko w ogrodzie

Jadziu ja co dzień o 6 rano wychodzę i zbieram te ślimaczyska, a jest tego coraz więcej, dziś znowu pada

Dorotko dziękuję

Skalnice jeszcze cieszą

Takie motylki upodobały sobie mojego lilaka, wczoraj popołudniu jak zaświeciło słoneczko, a kwiatów na nim jak na lekarstwo, tak marnie zakwitł w tym roku

Jeszcze floksy szydlaste, wczoraj od strony wschodniej już ścinałam, na rabacie zachodniej jeszcze są

Azalie japońskie

rododendron Percy Wiseman mam dwie sztuki

Pozdrawiam odwiedzających

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
WItaj Krysiu. Oczu nie mogę oderwać od azalii. Jakie energetyczne kolorki. Można nacieszyć oczy, gdy za oknem na niebie bura szmata
Nie do wiary, ze floksiki jeszcze tak pięknie kwitną. Fajnie masz je posadzone w większej ilości cudnie się prezentują.
Zakupy wspaniałe

Nie do wiary, ze floksiki jeszcze tak pięknie kwitną. Fajnie masz je posadzone w większej ilości cudnie się prezentują.
Zakupy wspaniałe

- kamil_kluczbork
- 200p
- Od: 19 mar 2018, o 07:35
- Kontakt:
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Witaj Krysiu
Mile mnie zaskoczyłaś odwiedzając mój nowy wątek.
Przyszłam zobaczyć , co u Ciebie rośnie i pierwsze co zobaczyłam , to wspaniałe piwonie.
Też je bardzo lubię i mam trochę. Ale ta Do Tell od razu mnie zachwyciła.
Takiej nie mam i nie wiedziałam, że jest taka piękność.
Fajna kolekcja floksów szydlastych.
W tym roku w końcu je posadziłam u siebie i teraz czekam na takie poduchy kolorowych kwiatów , jak Twoje.
Miłego dnia i dużo słońca.

Mile mnie zaskoczyłaś odwiedzając mój nowy wątek.
Przyszłam zobaczyć , co u Ciebie rośnie i pierwsze co zobaczyłam , to wspaniałe piwonie.
Też je bardzo lubię i mam trochę. Ale ta Do Tell od razu mnie zachwyciła.
Takiej nie mam i nie wiedziałam, że jest taka piękność.
Fajna kolekcja floksów szydlastych.

W tym roku w końcu je posadziłam u siebie i teraz czekam na takie poduchy kolorowych kwiatów , jak Twoje.
Miłego dnia i dużo słońca.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Takiego głoga miała chyba Ewcia Gloriadei w starym ogrodzie i zawsze byłam zauroczona jego kwitnieniem .Cóż powoli można spełniać marzenia a ja dzisiaj kupiłam sobie niziutką białą gipsówkę takiego płożaka.Cóż większych okazów nie pomieszczę musiałabym ze sporo roślin zrezygnować .Dzisiaj wyciągnęłam ,a raczej oderwałam od mamy ukorzeniony patyczek Angeli ,wiec jeśli nadal masz na nią ochotę to możesz się uśmiechnąć, ale wtedy Krysiu będziesz musiała trochę poczekać na porządny krzew. Już ogłowiłam mojego cudownego Kali miał tyle kwiatów, a nawet sie nimi za bardzo nie nacieszyłam .Jednak azalia Schneeperle nadal czaruje a Twoje różaneczniki w pełnej krasie i nie tylko one 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu z radością oglądam te słoneczne zdjęcia
Codziennie chmury i deszcz i nawet jak na chwilę wychodziło słońce to potem parę dni szarych...co za maj! No i ta wilgoć wszechobecna
Cudne masz azalie i tak się na nie zapatrzyłam, że musiałam dokupi chociaż jedną
Dziękuję za zdjęcia barbuli moja variegata wychodzi tak bardziej z ziemi a zielona podobnie jak Twoja. Mam młode ubiegłoroczne roślinki i cieszę się że przetrwały
Jak świeciło słońce to rusałek miałam zatrzęsienie
Słoneczka i przynajmniej paru dni bez deszczu Ci życzę

Dziękuję za zdjęcia barbuli moja variegata wychodzi tak bardziej z ziemi a zielona podobnie jak Twoja. Mam młode ubiegłoroczne roślinki i cieszę się że przetrwały

Jak świeciło słońce to rusałek miałam zatrzęsienie

Słoneczka i przynajmniej paru dni bez deszczu Ci życzę