Oaza Spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Oaza Spokoju

Post »

:wit Kochani wieczorową porą całe szczęście śnieg nie narobił dużo strat, złamane dwie dorodne łodyżki Piwonii Coral Charm i trochę połamanych Floksów białych, bo juz były sporo wyrośnięte, dobrze,że nie było przymrozku, bo skończyło by się to o wiele gorzej, a tak roślinki się podniosły i jest ok :) Gorzej z tym,że co dzień pada, dzisiaj nakryłam ładnie stoliczek na tarasie, bo chciałam żebyśmy obiadek zjedli na świeżym powietrzu, słonko ładnie świeciło i było tak pięknie, wszystko gotowe i już mieliśmy siadać do jedzonka, a tu nagle jak zagrzmi, chmura czarna pojawiła się nie wiadomo skąd ;:202 w te pędy wszystko do domku trzeba było przenieść i zjeść w jadalni, burza przeszła i znów wyszło ;:3 ale mokro było już bardzo.

Beatko ;:196 bardzo dobrze,że wprowadziłam Cię w dobry nastrój, myślę że zrozumiałaś co miałam na myśli pisząc te słowa :;230 fakt jak teraz to czytam to też się uśmiecham.Ja byłam w szoku jak zobaczyłam śnieg w połowie maja koło południa już padał deszcz i tak przez trzy dni z rzędu, chcę już pięknego maja, pozdrawiam ;:196

Obrazek

Aniu Annes Epimedium jest śliczne, mam tylko jeden rodzaj i myślę wzbogacić się o inne, najpierw śliczne malutkie kwiatuszki go zdobią, a później te przebarwiające się liście, całe szczęście śnieg nie narobił dużo szkód, ale rankiem gdy go zobaczyłam byłam w niezłym szoku, teraz roślinki się już wyprostowały, ale niektóre Piwonie leżały całkiem na ziemi, pozdrawiam i życzę udanego tygodnia ;:196

Ta Pelargonia jest śliczna
Obrazek

Martusiu koziorozec śnieg stopniał koło południa ale przez trzy dni lał cały czas deszcz, wczoraj dopiero ;:3 wyjrzało za chmur i się ociepliło, mam nadzieję,że już będzie ładniej choć co dzień i tak musi przelać, kwitnień co raz więcej, ale w tamtym roku o tej porze było dużo bardziej kolorowo.Pozdrawiam ;:196

Serduszka Yellow Leaves i Serduszka różowa, rozłożona przez śnieg

Obrazek

Kasiu jest mi bardzo miło, że moje nasadzeni się podobają, choć ja mam odczucie że jeszcze dużo brakuje mojemu ogrodowi do doskonałości i ciągle coś zmieniam i dosadzam nowe roślinki, mam jeszcze kąty gdzie dopiero zagospodarowuję. Spotkanie było bardzo fajne i też mam nadzieję że jeszcze się spotkamy, pozdrawiam ;:196

Obrazek

Iwonko oj nawet nie wiedziałam,że takiego zamieszania narobiłam Ci w głowie z tym moim wątkiem :;230 ale jak się okazuje to byliście na działce u cioci rzut beretem ode mnie, jak będziecie wizytować jeszcze kiedyś tam to zapraszam do mnie :D Całe szczęście śnieg nie narobił dużo strat, u mnie też co dzień pada brrr ta pogoda w tym maju się wściekła, a ja właśnie zaczynam dwutygodniowy urlop i chcę słoneczka bo ja ciepłolubna jestem ;:170 pozdrawiam serdecznie ;:196

Obrazek

Aniu anabuko spotkanie było bardzo fajne,to na pewno zasługa gospodyni i całego towarzystwa które tam było. Fakt chłodna pogoda przedłuża żywot tulipankom one u mnie jeszcze kwitną, pozdrawiam ;:196

Azalie już za momencik

Obrazek

Marysiu ;:196 Całe szczęście nie było dużo strat po tym śniegu i dobrze,że nie było przymrozku, roślinki leżały na ziemi, niektóre pięknie się podniosły inne po prostu są bardziej rozłożyste ;:306 pozdrawiam.

Obrazek

Joasiu ja też przeżyłam szok, ale całe szczęście nie było tak źle jak wyglądało,coś tam ucierpiało ale w większym stopniu strat nie ma, w końcu się ociepliło i roślinki zaczynają szaleć, pozdrawiam ;:196

Obrazek

Zbyszku ta nowość to Lilak Krasawica Moskvy, pozdrawiam ;:196

Gleditsia Sunburst i jej maleńkie listeczki

Obrazek

muszę podzielić wiadomość bo minek brakło cdn
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu u mnie dopiero od wczoraj coś ładniej też mam dość tej pogody, może już będzie poprawa, wtedy jest tak fajnie można się do woli delektować ogrodem, pozdrawiam ;:196

Cheer

Obrazek

Andzeju całe szczęście śnieg nie narobił dużych strat, ale szok był niesamowity jak o 5.30 się obudziłam i zobaczyłam takie widoki, teraz aura się nam trochę poprawia więc już może będziemy się cieszyć naszymi ogrodami, pozdrawiam ;:3

Obrazek

Marta 64 tak jak napisałaś ogród się obronił :D roślinki się popodnosiły, Piwoniom trochę pomogłam i jest dobrze, teraz jak sobie przypominam to też było tak któregoś roku na wiosnę że padał wielki grad i postrącał wszystko, hosty miały takie wielgachne dziury w liściach, a Hortensje bukietowe były całkiem ogołocone z nowych przyrostów kwitły bardzo ubogo wtedy, azalie w ogóle nie zakwitły bo straciły wszystkie pąki, ach nigdy nie wiadomo co pogoda narobi, pozdrawiam serdecznie ;:196

Obrazek

Dorotko całe szczęście nie było dużych strat po tym okropnym zjawisku, fakt zimni ogrodnicy w tym roku nawojowali, teraz już się ociepliło i maj pokazał się z tej ładniejszej strony, dziś zakwitł i nowy Irysek, pozdrawiam serdecznie ;:196

Obrazek

Jadziu ja nawet z tego szoku to nie odpisałam na Twój post, zwinki widuję u mnie bardzo często i lubię te gadziki, w tamtym roku mieszkał sobie też jeż pod świerkiem ale na razie go nie widuję nie wiem czy się wyprowadziła czy jeszcze go nie zauważyłam. w ogrodzie trochę kolorów przybyło i zakwitł mój nowo nabyty Różanecznik Calsap, Azalie lada moment dadzą po oczach swoją tęczą kolorów i irysy też pomału się rozkręcają, choć mniej pąków pokazują, za to floksy szydlaste kwitną pięknymi kobiercami, pozdrawiam i życzę umiarkowanej pogody ;:196

Calsap

Obrazek

Percy Wiseman

Obrazek

Obrazek

Widoczki ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłych chwil w ogrodach życzę ;:100
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu, dobre wieści! Dla roślinek lepszy śnieg niż mróz bez śniegu! Mnóstwo pączków azalii, pięknie kwitnące różaneczniki, iryski.
Krysiu? czy ta serduszka Yellow Leawes ma czerwone kwiaty, podobne do Valentine?
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusiu ;:196 moja Valentine niestety nie kwitnie to młoda sadzonka z tej wiosny, do tego była bliska śmierci, udało mi się ją uratować, ale kwiatów pewnie nie zobaczę, z tego co pamiętam jak byłam u Marty koziorozec,[ u niej kwitła Valentine] to ona ma taki ciemny czerwony kolor, Yellow Leaves wpada trochę w czerwień ale taką koralową ,za to ma piękne jasnozielone liście i fajnie błyszczy na rabatce między innymi roślinkami :D może na tym zdjęciu lepiej widać, pozdrawiam ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Krysiu, piękne masz różaneczniki i jak już zaczną pokaz, to oczu od nich oderwać nie można. U mnie w ogrodzie nie chcą rosnąć, ogólnie to z wszystkimi kwasolubami mam problem, więc ich nie mam ale uwielbiam podziwiać u innych.
Powiedz mi proszę czy serduszka Yellow Leaves ma u Ciebie dużo słońca, czy mało. Nabyłam ją ostatnio i siedzi w doniczce, bo zastanawiam się gdzie ją posadzić.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Krysiu piękne widoki z Twojego ogrodu obejrzałam z wielką chęcią! Co zdjęcie to zachęta do dalszego oglądania z zaciekawieniem! ;:138 ;:138 ;:138 Bardzo bogaty w piękne rośliny i maxi kwitnienia! ;:215 Przy takiej aurze jak dzisiaj u mnie to sama przyjemność!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudne kolorowe widoczki z Rh,azaliami, lilakami, poduchami floksów,irysami to raj na ziemi ;:167 ;:167 .Uwielbiam majowy ogródek pełen różnych kwiatów, a serduszka cudna lubię takie niezielone liście roślin;:167 ;:167
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie

Wczoraj wykorzystałam pogodę na maksa,do południa miałam sprawy urzędowe, ale po południu oddałam się ogrodowi, jak ja to lubię ;:170 zaczęłam już w marcu, ale później inne zajęcia sprawiły ze nie mogłam skończyć swojego dzieła, mianowicie przycinałam jednego z jałowców które rozbrykały się bardzo i muszę je zacząć ujarzmiać, ten nad którym pracowałam rośnie na Azaliowej rabacie. Oceńcie jak wyszło

Było tak 2018
Obrazek

A jest tak, myślę że Azalie będą miały więcej miejsca na pokazanie swojego piękna :D

Obrazek

Jadziu majowe ogrody są piękne, człowiek spragniony kwiatów chłonie wszystkie kolory dookoła. Pozdrawiam ;:196

Maryniu bardzo się cieszę,że moje zdjęcia się podobają i tak nie dorównam Tobie ;:196

Wiolu moja serduszka rośnie na rabacie północnej pod ścianą starego drewnianego domku, ma więc częściowo cień, a przy ostatniej aurze jaka panuje w mojej okolicy, to słońca zażywa bardzo mało, tam rośnie też od paru lat rózowa okazała i ma się dobrze :D
Szkoda,że kwasoluby nie lubią u Ciebie rosnąć, to piękne rośliny umilające nam właśnie ten czas, ale u Ciebie za to bogactwo innych pięknot, pozdrawiam ;:196

Wczoraj w ogrodzie; nabyty niedawno Calsap na razie w donicy, pokazał swoje piękno ;:167

Obrazek

Jak on pięknie pachnie Krasavitsa Moskvy

Obrazek

Dzisiaj skąpane w deszczu

Irysek Bourgeois ;:167

Obrazek

Obrazek

Azalie zaczynają :tan

Obrazek

Czosnek

Obrazek

Hostusia

Obrazek

irysek muszę odszukać nazwę :oops:

Obrazek

I nasz Hekcio :D spał smacznie jak pańcia walczyła z Jałowcem

Obrazek ;:100
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ech te nasze kotki pupilki.
Bardzo ładne , kolorki, odmiany rododendronów, azalii. ;:215
Lilaki, iryski,,wszystko piekne, i cieszy, I tak powinno być.
Przecież maj to najpiękniejszy miesiąc. tylko pogoda coś szwankuje z tymi deszczami. :roll:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Jak ja kocham kotki, Hekcio widać bardzo zmęczony.
Jałowiec przycięty fajnie wyglada. Moje iglaki tez mocno tnę każdej wiosny. Kolejny chyba pójdzie do zmielenia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ale masz fajną rabatkową wstążeczkę przez ogród. Wije się jak prawdziwa rzeczka ;:oj Moja Krasawica jeszcze maleńka, to niestety zakup w sklepie w kropki, trafiłam i kupiłam, a ona taka bida z nędzą. W tym roku nareszcie troszkę ruszyła, ale gdzie jej do kwitnieniaObrazek Roślinki już ruszyły pełną parą, irysy, rododendrony, skalnice- wszystko kwitnie i cieszy oczy. U mnie jeszcze bardziej zielono, ale pomaleńku zaczyna się to już zmieniać ;:333
Ciociny domek niestety już jest wystawiony do sprzedaży, co nie znaczy jednak, że kiedyś nie skorzystamy z zaproszenia ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Krysiu piękne widoczki ;:63 rhodki i azalie cudowne, a za nowe miejsce na pewno się odwdzięczą :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Krysiu kochanie Hekcio ;:167 w kolorze mojej Zuzi ;:167 która też już smacznie śpi po calutkim dniu wałęsania sie :;230 Fajnie ufryzowałaś jałowca azalki będą mogły teraz odetchnąć szkoda ,że moim nie mogę takiego oddechu zafundować .Jednak po kwitnieniu widać ,ze nie narzekają. Cudny ten Calsap sąsiad też go ma i jesienią wygląda jak nieżywy liście opuszczone w dół, zawsze myślę ,ze on już martwy, a wiosną się odradza jak Fenix i wygląda zabójczo pięknie ukwiecony.Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Krysiu , jałowiec wyszedł super , teraz azalie mogą rosnąć do woli i pokazywać na co je stać .Calsap to też mój ulubiony rodek , duże egzemplarze jak kwitną to robią niesamowite wrażenie .Dzisiaj wybrałam się do szkółki po Rh a przytargałam dwie azalie . ;:306 .Mam nadzieję , że pogoda nam się poprawi bo w ogrodach nie można nic zrobić , życzę więc ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Krysiu pięknie kwitną kwasoluby, ja mam jakieś późniejsze i nie mogę się doczekać, a azalia rozkwitła i przez deszcz nawet nie czuje zapachu ;:223
Pańcia się napracowała, a kotek grzecznie spał i nie przeszkadzał :D
Krasawica Maskwy potrzebuje słońca i wtedy roztacza cudowny zapach, a w deszczu nie ma tego uroku :wink:
Pozdrawiam! ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”