Mój ogród wśród łąk część 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 7

Post »

Witaj.
Ty czekałaś na burzę a ja mam już dość wszelakich opadów. Chętnie, gdyby się tylko dało, to posłała bym Ci chmury, które zalegają nad moim rejonem.
Buczki piękne drzewa i bardzo je lubię. Mam chyba takiego jak na ostatnim zdjęciu, ale ten pendula jest zjawiskowy ;:167 Ach, gdybym miała na niego miejsce ... :lol:
A ten kołowrotek chyba Ci ukradnę :lol:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Buczki masz przepiękne i napatrzyć się nie mogę ;:138 . Muszę sobie takiego jednego kolegę sprawić. Myślałam o Purple Fountain , masz go ?? Czy to ten pierwszy płaczący ?? A nie chorują Ci bo czytałam, że buki lubią jakieś tam szkodniki i trzeba pryskać. Kołowrotek genialny i te białe donice z kaktusami świetnie razem wyglądają ;:303 . Ty czekałaś na deszcze a ja mam już ich po dziurki w nosie. Rzeki wysokie i o mało nie wyleją a ogród wsysa buta z nogą :;230 . Na razie nie ma szans na pracę na rabatach. Słońcami potrzeba a tu prognozy nic o nim nie wspominają :( . Pozdrawiam :wit .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Małgosiu
Widoczek z kołowrotkiem i sukulentami cudny :!:
Coby tylko grzyba nie załapały jakiegoś na dworze.
Kotki przesympatyczne, ale szpitalika nie zazdroszczę i kasy wydanej na sterylizację.
Buczki czerwone bardzo pięknie się prezentują. :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu no tak rozstania nie są łatwe szczególnie z takimi małymi puszkami :) no ale w nowych domkach na pewno też będzie im dobrze. Ogród podlany to i pięknie wszystko rośnie, buki bardzo ładne!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu super! cieszę się ;:196 Wiesz kupiłam sobie barbule dwie jedną zwykła druga pstrokatą i już myślałam że po nich chociaż okryłam na zimę, a tu niespodzianka obydwie wychodzą :D Małgosiu czy stare gałązki patyczki mam obciąć? Zajrzyj proszę do mnie, bo wstawiłam jednej zdjęcie ;:180
Śliczne buczki ;:167 a wiciokrzewy u mnie pachną ale muszę wąchać, bo zapach musi mieć coś wspólnego w podłożem :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,w Twoim ogródku kolorowo ,śliczne orliki i wiciokrzew i krzewuszki ,a kołowrotek i drzewka szczęścia świetnie razem wyglądają ,widać bardzo je lubisz ,bo parę doniczek stoi w grupce ,ale muszę przyznać ,że i mnie się ten zestaw podoba ,pozdrawiam z zapłakanej krainy ,bo deszcz pada nieustannie ;:196
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Kołowrotek chyba zabytkowy?
Podobny leży na strychu u ciotki Praksi, mam go na oku, któregoś razu dostanie nóg :wink:
To będzie się nazywało: ratowanie stu letniego zabytku rustykalnego.
Ciotka Praksia jest jak pies ogrodnika, sama nie da, aż zmurszeje.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Małgosiu piękne zdjęcia jak zwykle, buki cudne zwłaszcza ten drugi wygląda jak tańcząca panna. Może i ja wystawię kołowrotek przed dom? Stoi biedak na strychu, w domu nie mam na niego miejsca.
Pod pachnącym wiciokrzewem chętnie bym przysiadła.
Pozdrawiam i dobrej pogody życzę.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
wiciokrzew piękny.
buczek kontrastowy ślicznie się prezentuje.
Ale mnie bardzo, bardzo zauroczyło to zdjatko z kołowrotkiem i doniczkowymi sukulentami. ;:63 ;:63 ;:63
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

:wit

Pogoda w kratkę, tegoroczny maj się nie popisuje. Na szczęście nieco popadało i uzupełniło ciut zapasy wody na jakiś czas.
Róże zapączkowane, jaśmin w pogotowiu, trawa koszona co 3 dni :lol: , mrówek tryliony konsumują moje warzywa i nie tylko. Taki maj u mnie.

Krysiu
- Odgapiaj, kochana, odgapiaj. Miło, że Ci się podoba. Tylko pamiętaj, ścinaj kwiatki po przekwitnięciu, bo będziesz miała miliony małych kocimiętek. Moi znajomi już nie chcą sadzonek tej byliny, więc chyba skończę zarośnięta kocimiętką i ....barwinkiem. :lol:

Violka - Kołowrotek sama kombinowałam jak zdobyć od nieco zdziwionej moim zainteresowaniem tym zabytkiem koleżanki. Ale warto było, bo ja strasznie lubię takie znaleziska.
Buczek fontannowy nie zajmie Ci dużo miejsca, bo on ma taki kształt, że się wtopi w tło :wink:

Ewelinko - Wiem, widzę w tv i czytam o podtopieniach i nadmiarze wody z nieba w niektórych rejonach w Kraju. Taka widzisz niesprawiedliwość, bo ja mieszkam na terenach, gdzie deszcze rzadko bywają, a w ostatnich latach to już naprawdę jakiś koszmar. ;:222
Ten buczek to masz rację, fontannowy, czyli Purple Fountain. Nie chorowały mi nigdy buczki, nigdy ich też nie pryskałam niczym, jedynie w okresie suszy lekko podsuszały się im końcówki liści. Bardzo je lubię i czaję się jeszcze na buka złocistego o pokroju fontannowym. :D

Aguś - Koty zawiozłam do sąsiedniego miasta, bo u nas ceny sterylki lekko zawyżone. Ale masz rację, dwie kotki na raz to koszt był. Dały radę moje dziewuchy i oswajają się z obecnym stanem rzeczy. :lol: A ja będę spokojnie spała.
Kaktusy corocznie werandują i na razie odpukać żadnych chorób grzybowych nie przyniosły do domu :lol:

Mariusz - Koty w dobrych, zaprzyjaźnionych domach, a jeden z nich, największy rozbójnik zamieszkał w domu mojego syna. ;:224

Marysiu - Mój pachnący wiciokrzew rośnie niedaleko tarasu, więc wieczorami zapach jest zauważalny, ale jak chcę mocniej sobie wciągnąć, to też muszę zatopić dziobala w kwiatkach. ;:173

Martuś - Bardzo lubię drzewka szczęścia, bo są niesamowite. Obdarowuję nimi wszystkich znajomych, bo one strasznie szybko się namnażają. A do tego zimą u mnie jest im dobrze, bo ja nie mam pod parapetami kaloryferów i nieźle zimują.
Wody z nieba podeślij do mnie jak będziesz miała za dużo, ja zawsze chętnie wezmę.

Madzia - Praksia to od Praksedii? Rzadkie imię, nie znam żadnej Praksedii. I nawet nie wiem, czy dobrze napisałam przez dubeltowe i. ;:131
Mój kołowrotek stał na strychu koleżanki, dość długo chodziłam koło tego tematu,aż skruszała i sobie zabrałam. Moja koleżanka nie bardzo rozumiała do czego mi potrzebny ten staroć. Ja też nie bardzo rozumiem do czego są takie cacuszka potrzebne, ale trzeba je mieć, no przynajmniej ja lubię je mieć. Czy wszystko musi być "do czegoś"?? ;:224

Kasiu - Kołowrotek daj do ogrodu, tylko go zabezpiecz odpowiednio. Mój stał w salonie, ale zaczął za mocno łapać kurz i powędrował na taras. Co nie znaczy, że jeszcze nie powróci na pierwotne miejsce. :lol:

Aniu - Dzięki ;:136

A w ogrodzie takie się dzieją rzeczy....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Buk Tricolor

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do popisania :wit
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Praksia to zdrobnienie od Praksedy. Z łaciny brzmi jeszcze lepiej niż zdrobnienie, Praxedes.
W Polsce imię rzadkie, spotykane raczej w rejonach, gdzie przeważa prawosławie.
Na szczęście imię jest tak rzadkie, że ludziom do głowy już nie przychodzi tak nazywać dzieci.
Ciotka używała tego kołowrotka, teraz leży sobie zapomniany na strychu.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak wy to robicie, ze o tejporze macie już tak piękne ogrody? U mnie właściwie jeszcze nic nie kwitnie, coś tam zaczyna się wykluwać, ale jeszcze jest tego niewiele. Ostróżki, różowe margerytki, buki, oczu oderwać nie mogę ;:oj
A tego kołowrotka, to lepiej nie spuszczaj z oczu, jakby jednak zniknął z Twojego ogrodu, to nie ja ;:306 Cudny :tan
Żal, że kociaki już opuściły dom, ale masz jeszcze kotki i przecudne psiaki. Niech ktoś inny też ma szczęśliwe życie ;:108
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosia witaj:)

Ja też lubię starocie i co rusz coś przyciągam z giełdy.Te przedmioty to historia, przeszły swoje i to jest ciekawe :D Koleżanka nawet nie wie co za skarb miała :wink:
Murek z filiżanką ;:215 Oczu nie można oderwać, cudnie u Ciebie.A kloniki jakie rozrośnięte, mają pewnie kilka lat.Mój Orange Dream z B na razie w doniczce, ale już niedługo zamieszka w nowym miejscu.

U mnie właśnie pada deszcz i to solidnie :)

Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu papryczki już u mnie ;:196
Tryliony mrówek, ślimaków wszelkiej maści, poskrzypek i innych latających paskudów. Do tego choroby grzybowe i wszechpanująca wilgoć! Taka ta wiosna...
Pepsi wypiękniała ;:167
Mam nadzieję, że tak jak zostały różowe margerytki tak i zostaną miechunki w ogrodzie i będą mi o Tobie przypominać ;:168
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Super zielony trawnik, pięknie przycięty. Bardzo podobają mi się te pełne orliki. Piękne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”