Ogród pełen róż

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród pełen róż

Post »

Może to Guernsey Cream? Na początku kwitnienia jest bardziej żółty, później bieleje.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziś od rana deszczu ciąg dalszy. W nocy przychodziły alerty o intensywnych opadach i możliwych podtopieniach. To już nie jest tylko takie moje narzekanie. Sytuacja robi się naprawdę poważna i jeżeli szybko nie przestanie lać z nieba, to będzie źle. Z tego co czytałam, to zatrzymał się nad nami jakiś niż i nie może się przesunąć bo blokuje go wyż :? Na prognozy długoterminowe już nie patrzę żeby się nie załamać, ale z tego co wiem, to do niedzieli nie będzie poprawy. Dalej już nie wiem :?

Dziękuję za pomoc w nazwaniu powojnika. Wszystko się zgadza, to będzie Guernsey Cream. Wskakuje na listę zakupów :lol:

Ewelinko, nic tak kobiecie nie poprawi nastroju jak wizyta u fryzjera. Chyba i ja będę się musiała wybrać, bo popadnę w depresję przez tą pogodę. Nie wiem jak na Podkarpaciu, ale u nas przynajmniej do niedzieli nie zanosi się na poprawę .

Witaj Bożenko. Z laurencją spotkałam się pierwszy raz i bardzo mi się spodobała. Wzięłam na próbę dwie doniczki. Będę testować a jak się sprawdzi to za rok zaproszę większą ilość.
U mnie nie da się nosa wystawić na dwór nie mówiąc o robieniu czegokolwiek.
Pomidory grunciaki stoją w szklarni nie posadzone i nie wiem kiedy to zrobię. Trawa na trawniku w niektórych miejscach po kolana i zaczyna się wykłaszać :evil: Warzywnik zarasta chwastami, to samo rabaty, koszmar :(

Aniu, dziewczyny pomogły w identyfikacji powojnika. To Guernsey Cream :wink:

Ewelinko, laurencję pierwszy raz spotkałam. Nie wiem, czy to nowość, czy ja wcześniej jej nie widziałam.
Co do pogody, to doskonale Cię rozumiem, u mnie to samo ;:222

Małgosia, to Guernsey Cream. Ja raczej się na niego skuszę. U rodziców pięknie kwitnie a i na forum czytałam dobre opinie.

Anida, dziękuję za pomoc w nazwaniu powojnika. To będzie on na 100% :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kalina Onondaga

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Roseum

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Wiolu co racja to racja, fryzjerka trochę poprawiła mi nastrój :lol: . Niestety tylko do wieczora bo potem dostałam smsa z ostrzeżeniem o podtopieniach. U mnie lało całą noc i pobliska rzeczka jest już dosłownie o krok od wylania ;:222 . Mnie co prawda nie zaleje bo mam dom na górce ale jak zaleje drogę to będzie słabo ;:222 . Niestety u nas też zapowiadają opady do końca tygodnia . Masakra jakaś ;:222 . Kalina Onondaga ma cudne kwiaty ;:oj . Z powojnika będziesz zadowolona. Mam go od dwóch lat i na razie nie chorował i nie miałam z nim problemu . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Witaj :wit
Piękne kaliny i te niebieskie łubiny. U Ciebie leje, u mnie nie, gdzie tu sprawiedliwość.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiolu nocne ulewy okropne i ja mam wody jak na razie dość.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
adka321
100p
100p
Od: 10 wrz 2018, o 12:10

Post »

Witaj tulipanko podoba mi się twój ogród, masz roślinki które uwielbiam. Piękne powojniki .Współczuje takiej pogody.Deszcz dobry ,ale bez przesady.U nas od polowy marca ,po cały kwiecień była susza.Dopiero teraz w maju popadało.Nie wiem co się dzieje pogoda wariuje. :roll: .Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Wiolu majowe szaleństwo u Ciebie, a powiem Ci, że ten kremowy powojnik też mnie urzekł ostatnio, ale jeszcze go do siebie nie zaprosiłem :) może w przyszły roku ;:224 a jak mówisz, że mało problemowy to prawdopodobieństwo wzrasta :)
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Wiolu, współczuję ci tych ulew. U mnie jest pół na pół i w tym roku jeszcze nie narzekam na pogodę, a wszystko rośnie pięknie i nie męczę się w upały ani w pracy, ani w domu- jak w zeszłym roku.
Laurencję już widziałam u Violi K, jest faktycznie śliczna i nazwa też od razu mnie urzekła. Piękne mas orliki, ta kalina to w ogóle cudo i trochę podobna do hortensji omszonej.

Życzę więcej słońca i pozdrawiam! ;:3
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Widzę, że funclub Guernsey Cream rośnie :D Ja też zdecydowanie do niego należę, to pierwszy z tej grupy, z którym dogaduję się bez problemu :wink:
Glicynia u rodziców piękna, super że nie zmarzła jak u sporej ilości osób.
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj Wiolu :wit

Narzekałaś na brak kwitnień, ale jest tego całkiem sporo :D Orliki pierwsza klasa, uwielbiam je, a najbardziej podobają mi się właśnie krzyżówki z siewek. Muszę kupić kilka różnych odmian i może i ja się takich piękności kiedyś dochowam ;:173

Złotokap (przynajmniej z daleka) nie wygląda tak źle, szkoda go trochę, bo już duże wyrośnięte drzewko...
Kaliny też niczego sobie. Powojnik ten kremowy piękny. Wszystkie zresztą bardzo ładne pokazałaś. Mam przy bramce dwa włoskie, ale jeden tak marnie rośnie, że chyba zwolni się miejscówka :) Fanklub rośnie ;:306

Wiolu i u mnie alerty od dwóch dni, w nocy tak lało strugami i wiało, że rano znalazłam na różach (a raczej obok) połamane wierzchołki z pączkami ;:145 Wszystko leży powalone, przygniecione deszczem. Ja mam papryki w tunelu i wcale nie wyglądają lepiej niż Twoje, bo ile było słoneczka, które by ten tunel podgrzało? 2,3,4 dni? W całym maju? Pomidory też stoją w miejscu, a ja się tak na nie ślinię ;:306 Nie wiem, kiedy pojemy tych warzywek. Poza tym martwię się, że grzyby będą miały w tym roku używanie...

Nic tylko na Twój sposób rozpalić w kominku i popić winka w tą depresyjną aurę :D
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Skąd się tej wody tyle bierze? U mnie na szczęście aż takiego problemu nie było.
Kalina przecudna, takiej jeszcze nie widziałam ;:oj Ależ masz cudo w ogrodzie ;:108
Guernsey Cream kupiłam sobie w tym roku, zachęcona jego urodą i dodatkowo super opiniami na naszym forum. na razie stoi w ogrodzie, bo szukam dla niego miejsca, ale na pewno znajdę jakąś niezłą miejscówkę.
Sówka fajnie się wybałusza, jak to sówka, ma na wszystko baczenie ;:306
Niech Ci już przestanie lać. Pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Mi też jako pierwszy przyszedł do głowy powojnik Guernsey Cream, to może być on.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witajcie.
Wreszcie przez cały weekend pogoda dopisała. Było słonecznie, ciepło, ale nie za gorąco, po prostu w sam raz. Pracy było ogrom, bo przez te ciągłe deszcze tylko się siedziało w domu.
Jak tylko trochę przeschło skosiłam trawę. O matulu, ileż jej było ! Już wszystko mnie bolało od dźwigania tych ciężkich koszy. Bo kosić, to ja sobie mogę, ale nienawidzę wynosić trawy :?
Koniczne było również rozprawienie się z chwastami w warzywniku. Było to bardzo pilne, bo lada moment i zagłuszyły by wszystkie warzywka. Cała sobota mi zeszła, ale dałam radę. :lol:
Nawiozłam sobie jeszcze ziemi kompostowej do skrzyni i posadziłam zioła. Posadziłam wreszcie pomidory do gruntu. Chyba jeszcze nigdy tak późno nie wysadzałam, ale wcześniej pogoda nie pozwalała.
Poza tym mam plagę mszyc. Są dosłownie wszędzie, na różach, dzwonkach, naparstnicach, koprze, marchewce, pietruszce, buraczkach, nawet na chwastach :evil: Lilie zżera poskrzypka. Wczoraj wieczorem popryskałam kwiaty i widzę że ubiłam to dziadostwo. Dziś prysnęłam odgazowaną colą warzywka, ale teraz pada, więc nie wiem czy coś podziała :evil: Poza tym widzę, że róże łapią już choroby grzybowe, ale nie ma się co dziwić przy takiej wilgotności. Miałam dziś w planach popryskać je, ale oczywiście zaczęło padać :twisted: Dawno deszczu nie było, więc musi o sobie przypomnieć :twisted: Zaczynam dojrzewać do decyzji żeby pozbyć się róży Louice Odier. Z ciężkim sercem, bo piękna jest i cudnie pachnie, ale choruje niemożliwie. Jeszcze nie zaczęła kwitnąć a już ma czarną plamistość.

Ewelinko, było dwa dni odpoczynku od deszczu i znów od nowa. Przed chwilą przeszła burza a teraz ciapie :cry: Miałam w planach jeszcze dziś popryskać róże i już tego nie zrobię. Boję się, ze zaczną mi chorować, bo niektóre historyczne już nie wyglądają dobrze.

Justynko, mam nadzieję że u Ciebie w końcu dotarły opady.

Dorotko, ja też mam już dość opadów. Marzę o ciepłej, słonecznej pogodzie.

Ada, dziękuję za wizytę. Ciężka ta pogoda w tym roku, ale może dalej będzie lepiej.

MAriusz, czytam, że kto ma, to każdy chwali tego powojnika. JA na pewno go kupię jak tylko gdzieś spotkam.

Moni, upałów też nie lubię. Zupełnie nie mogę wtedy funkcjonować. Jednak ciągłe deszcze też są wykańczające.
Ja z laurencja spotkałam się pierwszy raz. Wzięłam na próbę i zobaczę czy mi będzie odpowiadać. Ma dużo pączków, więc może fajnie wyglądać kiedy wszystkie zakwitną.

Gosia, miło mi czytać kolejną pochlebną opinię o Guernsey Cream. On chyba z tych mocarnych powojników. Nie ma więc wyjścia i trzeba posadzić :lol:

Aniu, jeżeli lubisz orliki, to polecam posadzenie kilku sztuk a potem będziesz miała las orlików. Ja już wielu siewek się pozbywam a i tak się wysiewają choć nie wiem skąd, bo wycinam je zaraz po przekwitnięciu.
Mam nadzieję, ze pogoda w końcu się ustabilizuje, bo ileż może padać i być zimno.
Pomidory dopiero dziś wysadziłam, nie wiem kiedy doczekam się zbiorów. Też się boję że przy tej wilgotności szybko zaczną chorować. Trzeba by je czymś zabezpieczyć, a dziś juz tego nie zrobię, bo popadało :roll:

Iwonko, weekend był cudowny pogodowo, ale dziś już musiało popadać. Przeszła burza i nie chce się wypogodzić tylko cały czas mży :roll: No nie podoba mi się to.
O Guernsey Cream tyle dobrego się naczytałam, że nie ma zmiłuj. Juz postanowione, że kupuję i miejsce też się znajdzie. :D

Madzia, to na pewno on :lol:

Rutewka, ale nie wiem jaka :wink:
Obrazek

Obrazek

Blue Light
Obrazek

Kaiser
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Piękne pole łubinowe. Pamiętam te kwiaty jak byłam dzieckiem to rosły w parku.
Po kilku latach jak miasto się rozrosło park został okolony rondem i nie ma wstępu do niego ;:185
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Violka, ależ pięknie po deszczach ogród wygląda. I pięknie rozkwitnięty. Majowy. ;:333
Co to za duży dzban ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”