Niskie iryski SDB zachwycająco kwitną, choć pogoda średnio im sprzyja, bo mocno się ochłodziło, ale dwa dni słońca wystarczyły, by większość z nich pokazała kwiaty.
Pulsator - swoją sadzonkę sprowadziłam 3 lata temu aż z Anglii. To cudna odmiana i bardzo fotogeniczna

Romy - jedna z ładniejszych, różowych odmian SDB. Stosunkowo duże kwiaty, piękny kolor kwiatów i błękitne bródki - super zestawienie.

Rulada - przepiękna, tęczowa odmiana. Dlaczego tęczowa? Bo ma sobie różne kolory w świetnym połączeniu. Zachwyca mnie co roku swoimi kwiatami.

Bourgeois - jedna ze starszych, ale najpiękniejszych odmian. Kolor purpury widać z daleka, piękny kształt kwiatów, obfitość kwiatów, a do tego częste kwitnienie czteropłatkowe - można chcieć więcej?

Lime Soothy - jedna z piękniejszych, białych odmian. Delikatne tony budyniowo-limonkowo-cytrynowe podkreślają jego urok. Jest przepiękny.

Worry Wart - kupiłam ze względu na ciekawość koloru. Okazał się śliczny

Kolejna z dłużej zamieszkujących w ogrodzie - Irish Moss. Bardzo ją lubię, zwłaszcza za obfitość kwiatów i delikatne barwy, które w zaleznosci od światła sa bardziej lub mniej niebieskie.