Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

Lucynko ;:196 dzięki! ;:180

Czas goni i nie stoi w miejscu a rośliny szaleją...

Obrazek

U mnie jak zwykle jest co ;:204 oglądać pisać nie ma o czym...

Na dobry dzień mleczykowe słoneczko
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
już za chwileczkę już za momencik
Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak ładnie u Ciebie :D Jeszcze tyle słońca było. Nie wiem jak teraz. U nas od wczoraj pochmurno i mżawka lub deszcz. Ale chyba dziś też się wybiorę na działkę bo mam trochę roboty. Jutro pewnie nie dam rady.

Bzy już u nas niektóre kwitną :) A co to za delikatne różowe i żółte kwiatuszki? Śliczne ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Izo ;:180 słońce było ale się zbyło od wczoraj już gdzie indziej przyświeca a dzisiaj mżawka...
Następny tydzień da nam zapewne chwile odpoczynku od ogrodów oby tylko przymrozków nie było...
U mnie wczoraj odbyło się pierwsze koszenie trawników które wykonał Syn i jeszcze parę innych rzeczy niezbędnych na działce poczynił ..A ja w międzyczasie szukałam kadrów dla obiektywu... Miałam popołudnie na działce bez sadzenia,plewienia ,itd...
Różowe i żółte kwiatuszki o które pytasz to epimedia , hity ogrodowe ostatnich dni...To różowe mam od początku mojego ogrodowania czyli ponad 35 lat! :) To żółte jest znacznie młodsze.

No to tradycyjnie Obrazek

Obrazek

Obrazek
jako pierwszy z Rh oczywiście CW
Obrazek

szykują się azalie
Obrazek
brunnery czarują delikatnością kwiatuszków
Obrazek

tarczownica tarczowata
Obrazek

zaczynają kokoryczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
śnieżyca letnia
Obrazek

Obrazek

Obrazek
paprocie ogrodowe na starcie
Obrazek
wiąz drobnokwiatowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maryniu, wszyscy wyglądamy za deszczem. U mnie już pada, od nocy dosyć równo i leniwie, ale taka intensywność jest idealna dla ogrodu.
Mniszki są bardzo fotogeniczne! Uwielbiam ich żółte łebki, gdyby jeszcze tak nie wchodziły mi na rabaty ;:306 Zawsze się wczesną wiosną śmieję sama z siebie, że wtedy mnie nawet mleczyk zachwyca, a potem? A potem to taki chwaaast :;230 Zima i bure miesiące jednak powodują wielką tęsknotę za kolorami wiosny!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Słoneczne, soczyste piękne wiosenne kadry ogrodowe. ;:63 ;:63
Pierwiosnki, szafirki, wszystko piękne.
I hosty jaki już duże ;:215
pozdrawiam Maryniu :wink:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Te Twoje "tradycyjnie" najbardziej kocham ;:167 ;:138 ;:138 i za wszystkie fotografie z serca Ci dziękuję. ;:180
U mnie też delikatny deszczyk z nieba kapie. ;:303
Dobrego tygodnia, Maryniu. ;:196
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Obejrzałam już wczoraj zdjęcia a teraz po raz kolejny :D Co jakiś czas wracam so poprzednich sezonów w Twoim wątku. :heja

Jak to miło, że nie musiałaś sama kosić trawników i mogłaś poświęcić czas na zdjęcia i podziwnianie ogrodu 8-) U nas już nie mżawka tylko regularny, jednostajny deszcz pada od wczoraj. Dobrze bo ogrody i parki się nawodnią. Szkoda tylko, że nie mogłam wczoraj pójść na działkę.
Spokojnego dnia :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

U mnie mogłoby być tego deszczu chwilowo na tyle! Roślin coraz więcej chce zaistnieć wiosennie a tu plucha...Obrazek

apus Basiu miło czytać,że jesteś ! ;:108 ;:180 Masz rację,że wiosną każdy nawet chwaścik nas cieszy to taki nasz ogrodniczy fioł.. ;:173

anabuko1 Aniu bardzo mnie cieszy,że podobają Ci się moje ogrodowe kadry. Każda uwaga cieszy i nagradza poświęcony trud ;:196

Lucynko to ja dziękuję bardziej! Obrazek Nie ma nic milszego tutaj ponad doświadczanie tylu serdeczności ;:196 co każdemu miłe!Obrazek
Życzenia dobre odwzajemniam ;:97 ale pewnie przyjdzie nam w tym tygodniu odpocząć od działeczek w domowych pieleszach co to już takie miłe nam nie jest... Ciągle czegoś mamy albo za dużo albo za mało...Dobrze,że w domu cieplutko bo od wczoraj kaloryferki grzeją...A za chwilę długa majówka..chciałoby się z familią na łonie natury pobyć... ;:131

lemonka Izo ;:196 ;:180 poranny ptaszku witaj! Że też Ci się chciało / z tym oglądaniem/?Ale dla mnie to satysfakcja wielka i przyjemność to wiedzieć ...
Dobrze,że mam wykoszone trawniki teraz rośliny napite i dzisiaj będzie widać w prognozie cd..od jutra przerwa w opadach...Oby!

Zdjęć tyle dodałam ostatnio więc czas chyba dać sobie na luz bo co za dużo to nie zdrowo!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, u nas też się już na dobre rozpadało a miała być pogoda na majówkę, tym bardziej że w niedzielę mamy Komunię wnuka.Obkupiłam się w ciuchy na upał a przyjdzie może nawet cieplejszą kurteczkę założyć. ;:306
Nie żałuj nam fotek, teraz taki czas, że rośliny same się pchają w obiektyw. ;:215
Niestety, deszcz w tym nieco przeszkadza, ale był bardzo potrzebny, więc mu wybaczamy. ;:1 ;:cm :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Maryniu, zdjęcia jak zwykle przecudnej urody. Masz to "coś" w oku, co powoduje, że każde jest niezwykłe ;:oj To mnie urzekło https://images90.fotosik.pl/168/fb9b0bc2d2f03406.jpg , tak do końca nawet nie wiem, co to jest, ale jest piękne;
Jagodowca mam od kilkunastu lat, albo i lepiej. Wtedy jeszcze nikt go nie znał. W tym roku jednak jest jakiś lichy, nie chce rozwinąć kwiatków do końca. W ubiegłym roku kupiłam Disporum flavum - parnik ,coś podobnego do jagodowca, tylko mniej delikatne, ale tez cudne
przyjmę deszcz w każdej ilości ;:180 Nie widziałam do od kilku tygodni, ziemia za chwilę zacznie pękać, tak jest sucho, rośliny mdleją, ja razem z nimi od dźwigania ciężkich wiader z wodą.
Miłego dnia, może ze słoneczkiem, a te deszczowe chmury pchnij w moja stronę ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu kadry śliczne, iryski masz cudowne, a na Twoich zdjęciach jeszcze piękniejsze ;:215 , mówisz, że już trawę kosiłaś, no chyba i ja pierwsze koszenie niedługo poczynię, pozdrawiam i deszczu tylko w nocy życzę ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

stasia_ogrod Stasieńko miła! ;:196 No to kiepsko z tą pogodą mamy... ;:223 U mnie leje non stop od niedzieli z różnym natężeniem ale ciepło wczoraj było przyjemne.Może i na niedzielę choć ciepło Wam dopisze na tę Wielką Uroczystość i w uroczystych strojach wnukowi i Tobie uda się zaprezentować godnie jak na Babcię przystało a i reszcie Rodziny również! :)
Czy ja na forum fotek żałuję?....Sama chciałabym mieć możliwość oglądania tutaj fajnych fotografii na co dzień :tan ... Niestety nie trafia się taka okazja często!A może nie zaglądam do odpowiednich miejsc?Bo przecież nie wszędzie bywam :oops:to fakt..Odpowiednie przygotowanie fotek do edycji to czasochłonne zajęcie. ;:108 Większość nastawiona jest na odbiór i chętnie bywa u innych po co się wysilać.. Nie wszyscy też mają foto-fioła tak jak ja! :;230

Iwonka1 Bardzo dziękuję za uznanie dla moich zdjęć! ;:196 Na cytowanym zdjęciu pąki pierwiosnka.. Ja osobiście lubię takie zdjęcia nieostre,rozmazane, czasem subtelne... Przesadnie wyostrzone mnie nie rajcują ;:185 Ale są gusta i guściki o nich się nie dyskutuje...każdemu wolno mieć swoje! :D Moje są takie i jak zwracają uwagę to jestem :D
Deszczyk z radością bym Ci posłała bo mam go już za dużo! ;:223 Widzę na osiedlowych trawnikach stojące kałuże a ziemia tu lekka i przepuszczalna.Przez kilka następnych dni ma się taka pogoda utrzymywać!Horror,obawiam się inwazji ślimaków! ;:oj

iwona0042 bardzo dziękuję ;:180 za pochwałę takie opinie cieszą niezwykle! ;:168 Północ kraju słoneczna i sucha a południe mokre i zachmurzone.Już mi tęskno za działką tyle roślin rozkwita z dnia na dzień i tyle kadrów czeka! ;:65

Zdjęcia mam z soboty i mam ich zapas na okres majówkowy ,odgrzewanie żadne mi nie grozi!

Obrazek
Obrazek
Iwonko1 to ten! :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śliczny ten pierwiosnek, Maryniu ;:oj Ale nie tylko on, inne też urodziwe. Lubię Twój sposób patrzenia przez obiektyw, własnie to zamglenie powoduje, że zdjęcia sa tajemnicze, obiecują coś więcej. Pastorały paproci jakie subtelne ;:oj
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, ja tylko nawiązałam do Twojej ostatniej wypowiedzi " Zdjęć tyle dodałam ostatnio więc czas chyba dać sobie na luz bo co za dużo to nie zdrowo!" A nie każdy, kochana ma tak nowoczesny aparat jak Ty. ;:215 Dlatego Twoje fotki są najwyższej jakości. ;:63
Deszczu mamy już w nadmiarze a na weekend prognozują opady śniegu ;:202 i jak tu się cieszyć z majówki. ;:222
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Maryniu :wit Ja podziwiam u ciebie wszystko.
Bogata wiosna, bogactwo roślin, bogactwo kwitnień przepięknie sfotografowane ;:63 ;:63
Kokoryczki ładnie wyglądają.
Pierwiosnek i ten irysek cudnie skadrowane.
a ta biała gałązka kwiatów to ??
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”