Rozsada - wszystko o produkcji rozsady różnych warzyw
  Rozsada - wszystko o produkcji rozsady różnych warzywWitam serdecznie,
Jestem początkujący w sumie to dopiero pierwsza moja rozsada którą przygotowywuje. Do rzeczy:
To coś łapie wszystkie odmiany ogórka od szklarniowego po zwykły konserwowy.
Rozsada przygotowana była w paletodonicach bez podstawek (nie były przelewane). Następnie przepikowana do osobnych pojemników. Nie jestem w stanie powiedzieć czy wszystkie naraz zostały zaatakowane czy od jednej sadzonki przeszło to na inne. Wydaje mi sie że wszystkie rownoczesnie od samego początku.
Wygląd, porażone są wszystkie liście poza najmłodszymi gdy wyrasta nowy to poprzedni zaczyna "obumierać" łodyga czysta bez żadnych zmian. Co do spodu liści niestety nie zrobiłem zdjecia postaram sie uzupełnić ale nie widziałem na nich zadnych robali czy ruchu...
Dziekuje za pomoc oraz w razie pytań/braków uzupełnię wypowiedź.
Pozdrawiam!

. Ogórki mają wrażliwe korzenie i na dodatek trudno się regenerują. Podlewaj dopiero wtedy jak będą więdły i garnuszkiem a nie łyżeczką.  Otwory odpływowe w dnie zrobiłeś?
 . Ogórki mają wrażliwe korzenie i na dodatek trudno się regenerują. Podlewaj dopiero wtedy jak będą więdły i garnuszkiem a nie łyżeczką.  Otwory odpływowe w dnie zrobiłeś?

dziś zrobie zdjecie bryły jaką wyciągne. Odnośnie odpływów. Tak są zrobione a co do ilości wody to bylo może pół kieliszka a na podstawce nigdy nie była "stojąca" zawsze podstawka sucha. A o co chodzi z tym garnuskiem?
 dziś zrobie zdjecie bryły jaką wyciągne. Odnośnie odpływów. Tak są zrobione a co do ilości wody to bylo może pół kieliszka a na podstawce nigdy nie była "stojąca" zawsze podstawka sucha. A o co chodzi z tym garnuskiem?

Dobrze że mam w zapasie na wszelki wypadek.
 Dobrze że mam w zapasie na wszelki wypadek. . Puste doniczki od miesiąca mam pod ręką i worek ziemi do kompletu pod biurkiem siedzi
 . Puste doniczki od miesiąca mam pod ręką i worek ziemi do kompletu pod biurkiem siedzi