Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Post »

Lucynko ale u ciebie ptzyspieszyło i tak masz już kolorowo... Misia musi ogarnąć teren jak na gospodynię przystało... Jak wr?ci to ją wymiziaj ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiosna zaszalała obdarowując Cię pięknymi kwiatkami ;:oj Sporo już masz kolorków na rabatkach, pięknie kwitnące tulipany i narcyzy. Tulipany u mnie jeszcze w ciasnych pąkach i będzie ich mniej, niżbym sobie życzyła ;:222 Martagony, bo to chyba one, ładnie wystrzeliły w górę :heja
Tak ciepło było u mnie być może w niedzielę, bo wieczorem jeszcze jak wracałam z pracy, to było bardzo przyjemnie. Za to dzisiaj już bardzo zimno, na noc zdjęłam młode cynie z balkonu, bo miało nawet przymrozić. Tak źle na szczęście nie było, ale jeszcze przez kilka dni kuwetki potrzymam w domu.
Miśka ciekawa świata, zagląda to tu, to tam, widać, że nudzić się nie potrafi ;:63
Dalej chyba mamy bezdeszczowo, to niech spadnie upragniony deszcz i to w ilości większej, niż parę kropel ;:196 , bo dokładnie tyle zapowiadają na sobotę ;:222
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Lucynko kochana ;:196 , wiosna na całego, a własciwie to jeden czy dwa dni lata już było nawet, ale znowu zima wraca, na brak deszczu narzekasz, ja też, bo w nocy przymrozi, deszcz by sie przydał, pomidorków masz sporo, oby wszystkie obrodziły pięknie, drzewka owocowe kwitną u nas też, szkoda będzie jak przymrozi ;:185 nawet Wisteria ma już duże pączki, szkoda mi jej będzie bardzo, deszczu życzę :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fajny, ciekawski kotek. ;:173

Duza i kolorowa ta twoja wiosna.
U mnie jeszcze drzewa nie kwitną.
a jak one kwitną to od razu piękniej na świecie ;:108 ;:108
pozdrawiam Lucynko ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Nagle pogoda z letniej zamieniła się w przedwiosenną, jednak ciągle bezdeszczową, a na noc widzę w prognozie lekki mrozek, ok.-2*i chmury, tylko chmury.
Na działce nie byłam, zajęłam się wiosennymi porządkami w domu i muszę przyznać, że bardziej się zmęczyłam niż podczas przekopywania zagonów.

Iguniu - teraz szachownice przystopują, zresztą nie tylko one. ;:174
Ja też mam kilka roślin do wsadzenia, trzymam je jednak na balkonie z obawy przed zmrożeniem.
Miśka to modelka, własnymi drogami chadza, ale zawsze już wraca, gdy się ją woła. ;:303

Marysiu - już po lecie ;:222 A morele, brzoskwinie i śliwa kwitną w najlepsze. Przy takim niewielkim mrozie nie powinny ucierpieć, tylko M raportuje, że pszczółki się pochowały. ;:223
Przygarniam Twoje szczere życzenia i ciągle wierzę, że kiedyś się spełnią. Niech Ci Bozia w dzieciach wynadgrodzi. ;:196

Ewuniu - przyśpieszyło i...teraz stanęło w oczekiwaniu na lepsze jutro.
Misia wymiziana, dziękowała słodkim mruczando. ;:168

Iwonko1 - też myślę, że to martagony, bo tam właśnie powinny być. ;:108
Letnie temperatury pojszły sobie precz i znowu mamy niemal zimowe klimaty, ale może to już ostatnie podrygi zdychającej ostrygi..... ;:218
U mnie na szczęście już dwa foliaki na balkonie i zapas zniczy na wszelki wypadek, więc raczej nic nie powinno zaszkodzić moim sadzonkom.
W prognozie dla mojego miast do soboty chmury, chmury, ale bez deszczu, co bardzo mnie martwi. Niech więc choć Tobie podleje działeczkę. ;:196

Iwonko0042 - kiedy tak wspólnie ponarzekamy sobie na brak deszczu, to może niebo się zlituje i ześle wodę na ziemski padół... Wisterii faktycznie byłoby żal. Zaciskam więc kciuki, by się jej krzywda nie stała. ;:196

Aniu - masz rację: kwitnące drzewa najpiękniej zdobią ogrody, ;:215 tylko smutno się robi, gdy mróz zwarzy kwiatki. ;:174
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

To już ostatnia strona dziesiątego wątku. Czas otworzyć nowy.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Lucynko bardzo się martwię i spoglądam w okno i na termometr oby ten przymrozek i oziębienie nie zrobił większych strat bo żal by było. Drzewa pięknie zakwitły agresty i nawet porzeczki trzymamy kciuki za roślinki. U mnie tak pięknie nie ma tulipanki jeszcze w pąkach muszę poczekać. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zapraszam do kolejnej części mojego wątku, którą znajdziecie tutaj:

https://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=116727
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”