Arkadius - dziękuję za miłe słowa, choć Sansevierie część tak posadzona bo zwyczajnie nie miałam innych doniczek. Ogólnie wydawałoby się za duże w ogóle, ale 1 może faktycznie za duża jest, reszta miała dość pokaźne kawałki kłącza z bryłą korzeniową

Nie podobają mi się takie doniczki w jakich są w ogóle, ale muszą w nich trochę pobyć, jak podrosną to dostaną ładniejsze
Basiu - no cóż, nie da się ukryć, zaszalałam

Tempo z pewnością znacznie przyhamuje, no nie licząc tego co wcześniej zamówione i ma przyjść jeszcze

Na latanie i doglądanie ukorzeniania nie będę miała czasu zwyczajnie jak wiosna zacznie się na dobre bo pracy dużo przy domu (trochę truskawek mamy) a i potem latem będę trochę niedysponowana. Coś tam na pewno przybędzie, ale nie aż "tak" ;) Kalimantan ma cudowny rysunek liścia, twarde, sztywne też, wgłębienia w miejscach nerwów, no miodzo

Przyszła na sucho, tyci tyci ją podlałam, trafi mnie coś normalnie chyba jak mi padnie taki okaz.
Bartoszu - dziękuję

Mam nadzieję, że utrzymam je przy życiu i zaczną potem rosnąć, bardzo lubię Sansevierie, nie wszystkie typy rzecz jasna, ale ogólnie wdzięczne rośliny
Reniu - wymiany są super

Myślę, że z tymi hojami nie będzie większego problemu, na łodyżkach mają mnóstwo tych wypustek więc powinno się udać

Lista z pewnością będzie się wydłużać z czasem

Też zaczęłam sobie robić listę jak coś zobaczę na grupie, żeby nie "zapomnieć" jakie ładne są niektóre.