Ogród pełen róż

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród pełen róż

Post »

Wiolu donice już obsadzone bratkami, śliczne dekoracje porobiłaś ;:215 Pracy wiosną ogrom, każda chwilka cenne, a tu wiatr przeszkadza, bo jak wygrabić z rabatek dziadostwo, wszystko rozwiewa. To robota głupiego. Musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać na sprzyjające warunki.
Śliczne zdjęcia ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiolu :wit . Pogoda jest fatalna i już zaczyna mnie to irytować ;:222 . Czy ten wiatr sobie coś pomylił ?? Dzisiaj u mnie piękne słońce ale chłodno i bardzo wietrznie ;:222 . Bratki cieszą oczy a ja planuję kupić w tym tygodniu jak moje dziewczyny się wyleczą bo coś przeziębiły się i zakatarzone chodzą. Szkoda takiego drogiego sekatora faktycznie, na pewno gdzieś leży i się w końcu znajdzie . Twoje ranniki piękne są i w masie robią wrażenie. Szkoda, że z tulipanami jest taka sprawa z tym zanikającym kwitnienie. U mnie niezawodne są te zwykłe szafirki i z roku na rok liczniej kwitną a nie znikają. Jesienią posadziłam jakieś odmianowe ale to tylko po kilka sztuk i zobaczymy co z nich będzie. Pozdrawiam :wit .
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiolu ja jeszcze odnosnie wiosennych wysiwow pomidorkow, do gruntu polecam Ci pomidory niskopienne Jutrosz, ja tez w gruncie sadze Rumbe Ozarowską, a w tunelu dobrze sie sprawdza Big Mama, na wysiewy do tunelu juz troszke poznawo, ale gruntowe mozna jeszcze wysiewac, ja wlasnie wysialam
Co do papryki to w tunelu udaje sie chyba wiekszosc, ja w ubieglym roku w gruncie mialam papryke Oleńka- naprawde smaczna, slodka, ma krotki okres wegetacji.
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witam w kolejny zimny i wietrzny dzień.
Ciężko mi wytrzymać z tym nicnierobieniem w ogrodzie, bo aż się wszystko prosi o porządek czy przycięcie. Ręce swędzą niemożliwie i wyżywam się w wysiewach parapetowych.
Podobno na weekend ma być poprawa pogody, więc tego się trzymam.

Aniu, tych krokusów nie mam jakoś specjalnie dużo. Porozrzucane po ogrodzie po kilka sztuk i jak ktoś nie wie gdzie szukać, to nie widzi.
Za to ranniki w większej ilości widać już z daleka. Już niestety przekwitły i teraz trzeba czekać aż kolejne roślinki obudzą się do życia.

Natalka, pogoda niestety okropna i nawet jak świeci słońce to wieje zimny przenikliwy wiatr. Nic przyjemnego.

Dorotko, to prawda. Wiosną pracy ogrom a tu nie daje się nic zrobić.
Bratki już się pojawiają. Czekam na większy wysyp i na pewno więcej ich posadzę.
Nie mogłam się powstrzymać jak je zobaczyłam i kilka sztuk wzięłam na początek :wink:

Ewelinko, przypomniałaś mi jeszcze o szafirkach. Całkowicie o nich zapomniałam. Fajnie z nich wyglądają obwódki, szpalerki ... :lol:
POgody to już nie będę komentować. Każdy widzi co jest :roll:

Bożenko, w tunelu raczej w tym roku nie będę sadzić nic. Szklarnia nadaje się do remontu. I taj już się sypała wcześniej a ostatnie wiatry dokończyły dzieła.
Może uda mi się postawić foliak, ale to na paprykę. Rozejrzę się za tą odmianą co polecasz i może jeszcze wysieję żeby była do gruntu.
Odmiany pomidorków posiałam przeróżne. Część nasion mam akcji forumowej, część od forumek. Ciężko było zrobić selekcję i wybrać kilka odmian. :D

A to dzisiejsze zdjęcia. Roślinki podlane i widać że czekają na słoneczko. Pewnie jak pogoda się ustabilizuje, to ruszy wszystko z kopyta.
Tymczasem bardzo nieśmiało

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czosnki nie zawodzą

Obrazek

Moje największe parapetowe :roll:

papryka

Obrazek

kleome

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiolu pogoda nas faktycznie nie rozpieszcza, dzisiaj dalej wieje, mżawka z nieba delikatnie kapie.
A my takie wyrywne, chcemy jak najwięcej porobić, bo ogrom wiosennych prac duży. Czosnki sadziłam jesienią też widzę, że są bardzo się cieszę, będą na moich rabatkach w większej ilości po raz pierwszy.
Piękne zwiastuny wiosny.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Papryczki już spore.
Cleome do doniczki wysiewałaś.a ja myślała,że tylko do gruntu je można.
Ale i tak miejsca na parapecie nie mam.Kilka mam to do ziemi pójdą.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Wiolu, zgubiłaś mi się na pewien czas w wielkiej gęstwinie forumowych wątków, ale cieszę się, że Cię znowu odnalazłam. Podziwiam Twoje wysiewy i pierwsze zwiastuny wiosny na ogrodowych rabatach. Te maleńkie kwiatuszki bardzo mnie zawsze rozczulają. Powiedz mi, co to za baletniczki w tych białych spódniczkach na drugim i trzecim zdjęciu? Zrobiłaś im naprawdę piękne zdjęcia.
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

Wiolu cudna wiosenka juz u Ciebie, Śnieżyca wiosenna tak pieknie Ci zakwitla, ja mam tylko przebisniegi, moze jesienia zdolam upolowac cebulki.
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Awatar użytkownika
hortensjomanka
100p
100p
Od: 4 gru 2018, o 11:59

Post »

Fajne te Twoje maluszki:).
Powiedz proszę to Cleome o tej porze wysiane kiedy zakwitnie? Mam kilka sztuk wysianych bo bardzo mi się podoba.
W ogródku Hortensjomanki :)
Jest taki ogród, gdzie jedyny w nim dźwięk, wyznacza bicie mego serca...
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Wiolu, bardzo piękne te zdjęcia wiosennych kwiatów, takie z nosem przy ziemi cykane ;:167 Masz mnóstwo siewek, czeka Cię sporo pikowania :D Najważniejsze, że zdrowo rosną ;:215 Nigdy nie udał mi się wysiew cleome, tzn próbowałam dwa razy i niestety nie dały się zaprosić. Buziaki!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam poniedziałkowo.
Niestety dobrze ten tydzień dla mnie się nie zaczął, bo znów choroba :( Nie wiem kiedy cokolwiek zrobię w ogrodzie. Róże mają już wielkie nosy i można by je już zacząć ciąć a ja uziemiona. Poza tym sprzątanie rabat jeszcze nie skończone, bo pogoda na to nie pozwoliła. Potem jak mi się wszystko zwali na raz, to nie będę wiedziała w co ręce włożyć.

Dorotko, czosnki od kilku lat dosadzam w każdą jesień. Po kilka sztuk nawet, ale z roku na rok przybywa. W tym roku jestem tak zła na tulipany, że przerzucę się chyba na lilie i czosnki właśnie.

Aniu, tak mnie podkusiło z tym kleome, bo ręce swędziały i bodaj było cokolwiek posiać, żeby je czyś zająć. To jest część nasion. Drugą część wsieję do gruntu i zobaczę, która uprawa się sprawdzi. Pierwszy raz je mam także nie mam żadnego doświadczenia w jej uprawie.

Wandziu, witaj serdecznie. Ja również dawno nie zaglądałam do Ciebie i muszę koniecznie nadrobić zaległości.
Kwiatuszki o które pytasz to śnieżyczki. Mam je od jednej miłej forumki i dopiero pierwszy raz kwitną u mnie. Śliczne są i bardzo bym chciała żeby ich z roku na rok przybywało.

Bożenko, ja też dotychczas miałam tylko przebiśniegi ale do śnieżycy wzdychałam od lat, aż w końcu jedna forumowiczka podarowała mi kilka cebulek i tak o to wreszcie je mam :D

Małgosiu, pojęcia nie mam co do cleome. To mój absolutny pierwszy raz z jej siewem i sama jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie.
Jak nie zmarnuję siewek, to jest szansa że wcześniej zakwitną niż te które kiełkują w gruncie.

Witaj Aga :D Mnie też radują te pierwsze wiosenne, malutkie kwiatuszki i chciała bym ich jak najwięcej uwiecznić na zdjęciach. Póki co wszystko pokulone i czeka na ciepłe promienie słoneczne .

W sobotę byłam na giełdzie i takie cuda upolowałam.
Piękne gliniane donice. Ta okrągła jakby szkliwiona a ta kwadratowa cudna ;:167

Obrazek

Kokorycze nieśmiało, jeszcze bardzo malutkie, ale widać że rwą się do kwitnienia

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Wiola widzę że już cięłaś róże, wszystkie? Ja się wacham jeszcze :roll:
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Igo nie cięłam jeszcze róż. To na zdjęciu za donicami to hortensje :D
Gdyby mnie choróbsko znów w domu nie uziemiło to już i za róże bym się zabrała. :D
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ojej, to zdrówka przede wszystkim życzę, oby choróbsko jak najszybciej przeszło ;:196
Piękne donice, gratuluję zakupu ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
hortensjomanka
100p
100p
Od: 4 gru 2018, o 11:59

Post »

Wiolu zdrówka dużo życzę i pozytywnej energii posyłam, wracaj szybciutko do zdrowia ;:168
W ogródku Hortensjomanki :)
Jest taki ogród, gdzie jedyny w nim dźwięk, wyznacza bicie mego serca...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”