Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Post »

Dwie poważne choroby, tak jedna za drugą, potrafią pozbawić wszystkich sił. Dobrze, że już wychodzisz na prostą, pomaleńku sił nabierzesz i jak Cię znam, pognasz na działeczkę ;:108
Mocno zazieleniły się Twoje parapety ;:oj Widać, że siewki, nawet pozbawione pańskiej ręki, poradziły sobie doskonale. Moje parapety dużo skromniejsze, ale ciągle coś dosiewam, nie zastanawiając się na razie, gdzie to wszystko pomieszczę ;:202
Dochodź do zdrowia, a wszystko inne spokojnie poczeka, pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O choroba no to są sadzonki, gratulacje. Przepiękne i dorodne.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko siewki twoje zaprzeczają powiedzeniu "pańskie oko konia tuczy" :) Chyba twój aniołek stróż dbał o nie jak ty nie mogłaś tego robić.
Pięknie ci rosną a kobea faktycznie bije rekordy ;:333 To jest zapewne wielka radość dla ciebie :heja
A siałaś może też petunie?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Tfu,tfu...żeby nie zapeszyć! :D Podobno ogrodnik śpi a w polu mu rośnie a u Ciebie Lucynko na parapetach! ;:138 ;:138
Ja z zażenowaniem przyznam, że u mnie ani jedno nasionko nie wpadło w ziemię...jeszcze! :oops:
W przyszłym tygodniu może coś posieję bo nasiona mam różniste.. ;:131 Widzę w kalendarzu, że na pomidory
najwyższy czas. ;:108
Byłam na rynku,kupiłam jak zwykle wiosną kilka lilii, piękne dorodne jak ziemniaki! :)
Zdrówka Lucynko ! ;:167 ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Byłam na wyjeżdzie i nie wiedziałam,że chorujesz.Życzę więc dużo,dużo zdrowia. ;:196
Masz już takie ładne sadzonki.Ja mogę się pochwalić sadzonkami klonika,ale jeszcze nie pikowałam.Nie mam w co i gdzie postawić.

Jeszcze raz życzę dużo zdrówka.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko jak Ty byś mi się przydała do pikowania masz wszystkie rozsady takie dopieszczone, moje nadal w gąszczu.
Papryki to wielkoludy, kiedy je siałaś.
Zdrowiej nam szybko ;:196
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Tak trudno dojść do pełni sił.... Mimo wszystko trzeba się jakoś ogarnąć, bo rytm natury nie poczeka, wobec czego dzisiaj zasiałam większość pomidorów. W ogóle zapomniałam zajrzeć do biokalendarza i tylko Maryni zawdzięczam to, że sprawdziłam czas siewu roślin owocowych. Jutro dokończę siać i pozostanie mi już tylko czekać na pierwsze wschody.

Natalko - dziękuję, kochana. ;:196
Marzec pędzi jak mały samochodzik, niech więc sadzonki rosną. ;:333

Iwonko1 - prędko na działkę nie pognam. Nie tym razem, ale mam nadzieję, że nim słońce ogrzeje świat jak należy, będę i ja gotowa do roboty. ;:303
Siewki pozbawione "pańskiej ręki" lepiej sobie poradziły niż podczas nieustannego ich doglądania. Przy czym eMowi zakazałam jakiegokolwiek podlewania, pamiętając ubiegłoroczne przelanie siewek, gdy do mamy pojechałam na kilka dni. ;:108
Wyobraź sobie, że pysznogłówka cytrynowa z Twoich nasionek też już bardzo ładnie urosła.
Dziękuję, kochana i pozdrawiam wzajemnie serdecznie. ;:196

Edwardzie - bardzo dziękuję w imieniu moich sadzonek. ;:180 Niech rosną.

Iguniu - coś w tym jest, aniołki nam pomagają. ;:118
Nie, petunii nie siałam. ;:185 Jakoś nie mogę się przemóc do ich uprawy z nasion. Zapewne kupię gotowe rośliny. ;:108

Maryniu - przede wszystkim dziękuję Ci za zwrócenie mojej uwagi na czas siania pomidorów. ;:196 Zupełnie wyleciało mi z głowy sprawdzenie biokalendarza.
Podziwiam Twoją cierpliwość w odkładaniu w czasie pierwszych wysiewów. ;:303 Ja to jednak jestem w gorącej wodzie kąpana. ;:306
Zapewne zakupiłaś lilie drzewiaste, bo to ich cebule są takie duże. ;:215
Dziękuję za dobre życzenie i mocno Cię ściskam. ;:196

Danusiu [danuta z] - zaglądałam do Ciebie i widziałam Twoją nieobecność. ;:108 Nawet pomyślałam, że i Ciebie choróbsko dopadło. Cieszę się, że pod tym względem jest ok. ;:63
Dziękuję za dobre życzenie i Tobie również zdrówka życzę. ;:196

Dorotko [korzo_m] - papryki siałam gdzieś tak w połowie lutego ( nie zapisałam daty). Chętnie pomogłabym w pikowaniu, bo bardzo lubię to robić, ;:303 więc przeprowadź się bliżej mnie, a będziesz mieć sprawę załatwioną. ;:196
Staram się jak mogę, ale ktoś ważniejszy czuwa nad moim zdrowiem, wobec czego cierpliwie czekam na odzyskanie pełni sił. Póki co, ciągle jakaś słabowita jestem. Dziękuję, kochana.

Pysznogłówka cytrynowa dojrzała do pikowania, ale musi poczekać do trzynastego.
Obrazek

ObrazekCynie również poczekają.

ObrazekPierwsza gloksynia wystartowała.

ObrazekBegonie też idą wzwyż i wszerz.

Pomidory siejemy dzisiaj i jutro, po przerwie przystępujemy do siania od 13 marca.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko, kalendarz kalendarzowi widać nie równy :roll: ...Ja się nim specjalnie nie przejmuję ale zapisałam na pulpicie i w/g mojego na owoc/czyli pomidor/ do niedzieli 10.03.i przerwa i następnie 17-19.03.

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Lucynko ;:196 , cieszę się, że wracasz do zdrówka, a wysiewy masz wielkie, no to teraz oby wiosna przyszła, bo w końcu zaczną kwitnienie na parapetach ;:306
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Dobrze że czujesz się coraz lepiej - powoli, powoli, dojdziesz do pełni sił ;:196
Śliczne młode listki, ta cudna zieleń ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Koń jaki jest każdy widzi, pogoda również. Wiatr, deszcz, od czasu do czasu słońce i zimnisko. Wyszłam dzisiaj na chwilę z domu, bo już mi świeżego powietrza brakowało, ale szybko zrobiłam w tył zwrot ze strachu przed kolejnym przeziębieniem. A ciągle jeszcze mam kłopoty z równym oddechem.
Dosiałam pomidorków i teraz już nie pozostaje mi nic innego, jak tylko czekać na pierwsze siewki.

Maryniu - co jest z tymi kalendarzami? Taki rozstrzał?! :shock:
Ja od lat korzystam z tego samego, tj. kalendarza księżycowego ogrodnika i rolnika. ;:108 Nawet nie zaglądam do innych, których po wyguglowaniu całą listę widać. :lol:
Z jakiego biokalendarza korzystasz?

Iwonko0042 - witaj, kochana ;:196
Bardzo niespiesznie to moje zdrowie się poprawia i już jestem cała zła, ;:145 bo nie przypominam sobie takiej sytuacji w moim niekrótkim przecież życiu. ;:131 Mocno jestem niecierpliwa, chciałabym na działkę, a muszę w czterech ścianach. :oops:
M wymienił okno na większe, a ja nawet zobaczyć tego nie mogę. ;:oj I jak tu się nie denerwować?!
Popatrzyłam na kilkudniową prognozę i wcale mi się humor nie poprawił, przeciwnie. Idą jeszcze zimniejsze dni, a nocą nawet minusy się szykują. Gdzie ta wiosna? No gdzie? ;:7

Natalko - strasznie nie lubię takiego zawieszenia, ;:145 ale nic na to poradzić nie mogę.
Taką świeżutką zieleń chciałoby się już na działce widzieć, ale gdy się nie ma, co się chce.... Dobre i to, co jest. ;:303

Przez okno słońce zaświeciło mi prosto w oczy, a ponieważ szyby są skąpane deszczem, to wyglądają jak drogie kamienie błyszczące w jasnych promieniach ;:3
Miłego popołudnia. ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Cieszę się, że u Ciebie już lepiej ;:196 . Wysiewy masz pierwsza klasa ;:215 . To ja podniecam się swoimi mikruskami paprykami a u Ciebie takie kolosy ;:oj . Piękne ;:215 . Masz rękę do wysiewów i rok rocznie pokazujesz nam dowody. Pięknej pogody życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, uważaj Kochana na siebie. Marzec przewrotny jest i niestety pogoda sprzyja przeziębieniom. ;:168
Ale wychodzić też trzeba i dobrze, że to robisz...
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Ewelinko - zdaje się, że byłaś u mnie w tym samym czasie, gdy ja byłam u Ciebie. ;:108
Moje papryki dużo wcześniej były wysiane i już jakiś czas po pikowaniu rosną, ale muszę przyznać, że najładniej poszły w górę podczas mojej choroby. Zapewne chciały mi zrobić trochę przyjemności i to im się udało. ;:215
Dziękuję i wzajemnie słoneczka życzę. ;:167 Duża buźka. ;:cm

:wit Basiu - uważam na siebie jak nigdy dotąd. ;:108 Wychodzi na to, że też nie jestem niezniszczalna, a już myślałam, że mnie nic nie ruszy. ;:306
Pozdrawiam wzajemnie z całego serducha. ;:cm

Wspaniałej niedzieli Wszystkim życzę. ;:114
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Lucynko dobrze że nie poszłaś na długi spacer bo dzisiaj pogoda okropna :roll: Marzec jest okropny bo daje kilka dni pięknych a potem wraca zima albo co najmniej zimnica jak dzisiaj z mocnym wiatrem. Ale niedługo juz i on sobie pójdzie w niepamięć a przyjdzie wosna :)
Jakie pomidorki zasiałaś?
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”