Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Martusiu cudowne wspomnienia ;:215 jak ja lubię oglądać Twoje dorodne kwiaty ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie,pogoda nam dopisuje,wiec pewnie kto może to siedzi w ogrodzie,no może nie siedzi :uszy ale ciężko pracuje ,ja też dzisiaj urzędowałam w ogrodzie ,temperatura w słońcu dochodziła do 30 stopni,to jakieś nienormalne ,połowa sadku (15 szt) przycięta ,dyniowisko wygrabione ,łęty zlikwidowane ,teraz trzeba się zabrać za warzywnik.

Marysiu ,ja też mam sporo przycinania ,troszkę Boguś mi pomoże w wolnej chwili ,chociaż mało jest takich chwil,jutro wróci z pracy dopiero o 18 od rana ,ja też muszę do biura rachunkowego z papierami do Vatu, ale każdy krzak zrobiony bardzo się liczy ,myślę ,że zima to jeszcze choćby na chwilę ale wróci ,bo to niemożliwe ,żeby to była wiosna ,pomidorków nie wybrałam do siania ,bo wysieję wszystkie odmiany jakie mam ;:306 ,pozdrawiam i miłego tygodnia ;:196

Dorota,ja też się cieszę z pięknej pogody ,powoli się rozruszam ,bo strasznie się zastałam ;:306 ,moja winorośl już przycięta mam ich 8 szt ,ale to kropla w morzu moich wiosennych prac w ogrodzie ,jak będziesz to dam Ci siewek tego łubinu,pozdrawiam ;:168

Iwonko,dzisiaj było jeszcze cieplej,dobrze,że stroju do opalania nie włożyłam ;:306 słonko dzisiaj całą gębą świeciło i grzało a niebo takie niebieściutkie było,rośliny na pewno nadrobią w takiej temperaturze ,ale jak wróci zima to im zaszkodzi ,pozdrawiam ;:196

Elżuniu,u mnie łubin dość nie chodzi po ogrodzie ,no może w danej rabacie to jest go więcej ,ale na inne już nie wchodzi ,pozdrawiam ;:168

Justynko,kolor tych łubinów jest rzeczywiście mało popularny i jest piękny,jak będą nasionka to Ci wyślę ,ale dopiero jak się wytworzą nowe ,bo starych nie zdążyłam na czas zebrać i jak poszłam to wszystkie sie wysypały ,na pewno będą malutkie sadzonki ,co ja mam ci pokazać wśród katalp ,może masz ochotę do mnie przyjechać to zapraszam ,chyba ,że mam wyszukać jakieś zdjęcia ,pozdrawiam ;:168

Tereniu,ciągle nie możesz się do mnie wybrać ,trochę rozumiem ,bo dużo mieliście pracy w tamtym roku ,ale wcześniej to chyba byś mogła ,ale tak jakoś schodzi i nie można się pozbierać ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Martuś no to pojechałaś z tymi temperaturami u Ciebie. U nas też ciepło, w sobotę i niedzielę dało się sporo porobić na działce. Mąż przyciął,a w łaściwie prześwietlił jabłonie, przyciął wierzby, "wytrzepał" zimozielone z brązowych gałązek.
A ja sobie popieliłam, bo wbrew pozorom dużo małych chwaścików już było, pozbierałam liście i takie tam inne drobniejsze robótki. Jakież to było wspaniałe uczucie tak sobie urzędować na działeczce.

Tylko tak sobie myślę, że najpierw trzeba było się wybrać na jakieś zajęcia przygotowawcze do sezonu tak podobnie jak narciarze, bo człowiek tak się przez tą zimę zastał, że aż strach.

Dzisiaj też była piękna pogoda, tak mnie korciło po pracy zajechać na działeczkę, ale niestety nie mogłam, bo się zaparłam że dziś załatwię sprawy urzędowe związane z paszportem. Dobrze chociaż że te udało mi się załatwić, bo zbierałam się do tego jak przysłowiowa sójka za morze, a dokument mi będzie potrzebny już w kwietniu.

Pozdrawiam serdecznie ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko,dobrze,że chociaż trochę mężowie nam pomogą ,chociaż u mnie niewiele ale i wiele ,bo nie zdążam zrobić wszystkiego zwłaszcza jak są już pomidorki,ja też ogromnie zastana jestem ,ruszam się powoli i jak wrócę po coś do domu to nie chce mi się wyjść z powrotem do ogrodu,chyba przerasta mnie ta ilość ,ale jak widzę we wspomnieniach jak ten ogród się odwdzięcza to znowu tam biegnę ,nie lubię spraw urzędowych ,ale są niestety nieuniknione ,pozdrawiam ;:196

Dzisiaj trochę irysowych wspomnień ,zapraszam.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

ale piękności.... Bardzo pracowicie u Ciebie. ;:oj U mnie na razie bardzo mokro i błoto po pachy to tylko w gumowcach można wejść na grządki. Podziwiam Twoją działeczkę i śledzę poczynania :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś piękności pokazałaś! nawet nie wiedziałam że masz tyle pięknych irysków. Bo co i ile mamy wiemy to my bywający w ogrodzie na co dzień. Chociaż nie raz już byłam zaskoczona, że coś mam zamawiając drugi egzemplarz ;:306 Codzienne jazdy do K. na pewno mnie wykończą, szczególnie teraz jak będę myślała co tam w ogrodzie się dzieje. Wolałabym kontrolować każdy ruch obcych ;:oj Życzę zdrówka i uważaj na siebie na opalacze naprawdę jeszcze nie czas ;:306 ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Każdy irys piękniejszy od poprzedniego, falbaniaste bardzo oryginalne.
Marto łubiny będę podziwiała u Ciebie, wysiałam kupne nasionka, już wykiełkowały, może sadzonki przeżyją kolejną zimę i mi zakwitną.
Każda z nas potrzebuje wiosną dłuższego rozbiegu, po zimie człowiek jest zastany, pracuje ociężale, dlatego dawkujmy sobie pracę na ogrodzie nie wszystko na raz.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Cudowne wiosenne widoki, szczególnie irysy ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu podziwiam Twoje piękne iryski, są cudne, a zima, no cóż, mamy luty, mam wielką nadzieję, że jeśli nawet jeszcze zawróci, to tylko na chwilkę i nie taka mroźna, u nas całkiem ładnie ale słoneczko nadal jak na lekarstwo, pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu ale dałaś po oczach ;:oj takie cudeńka masz ;:167 ;:138
U Ciebie każdy kwiatuszek dopieszczony dlatego takie śliczne ;:333
Martusiu chyba wcześniej do mnie przyjedziecie na parapetówkę bo ja muszę trochę ten bałagan ogarnąć ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich miłych gości ,pogoda dalej u mnie ciepła i słoneczna ,ale ja dzisiaj fruwałam poza domem i ogrodem ,chociaż jak wróciłam to miałam wyrzuty sumienia ,że nie odrobiłam lekcji w ogrodzie i poleciałam ,zrobiłam co wczoraj postanowiłam i już mam spokojną duszę ;:306 i coś do przodu .

Magdziu,miło,że się podobają kwiatuszki,u mnie też mokrawo i bez gumowców to nie da się nic zrobić w ogrodzie ,ja ciągle coś wymyślam w ogrodzie do zrobienia i chyba już powinnam przestać ,bo nie ogarnę w końcu tego ogrodu,ale tak mnie ciągle coś kusi ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,irysków to chciałabym jeszcze więcej i więcej tak je lubię ,to przecież cała paleta barw ,ja też tak mam ,ze zamawiam i kupuję a potem się okazuje ,że już to mam ,tak zdarza mi się z piwoniami ,ale ja się tym nie martwię ,bo mogą się powtarzaćObrazek,niefortunnie się złożyły te wyjazdy do Krakowa i tyle prac ogrodowych ,dzisiaj byłam w biurze rachunkowym ,sporo spraw do załatwienia miałam i wstąpiłam do mojej pracy do Bogusia na kawkę i tak mi zeszło ,ale w ogrodzie swoje szybciutko zrobiłam ,bo by mnie wyrzuty zżerały ;:306 ,pozdrawiamObrazek

Dorota,fajnie ,że podobają się irysy ,ja je uwielbiam ,u mnie łubiny się same osypały na rabatę to pewnie siewek trochę będzie ,ja to nic nie robiłam długo w ogrodzie to teraz mam trudno zabrać się do konkretnej roboty ,ale staram się bardzo ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Natalciu,miło,że odwiedzasz ogród i spaceruje jego ścieżkami ,pozdrawiam ;:168

Iwonko,podobają Ci się irysy ,to dobrze,bo to też moje ulubione ,one są młode ,ale mam nadzieję ,że się rozrosną i będzie ich dużo ,oj ja się boję powrotu zimy i tego zimna po tych gorących dniach ,dzisiaj też było ciepło i słonecznie ,pozdrawiam ;:196

Tereniu,zbieram różne kwiatuszki do mojego ogródka ,więc i irysy muszą być ,fajnie będzie jak się rozrosną ,dasz znać kiedy będą parapety to się zorganizujemy ;:306 ,pozdrawiam ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Martuś ależ zaległości sobie narobiłam u ciebie... Tyle pyszności i śliczności by mnie ominęło ;:173
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Marto , ale teraz dałas pokaz irysami , no wspaniałe , jakie piękne kolory , ja jesienią parę wsadziłam , zobaczymy czy zakwitną , a ta makowa panienka piwonka czy pamiętasz jej nazwę śliczna pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martuś dziś jestem w domu na przepustce (na oddziale grypa) pewnie wrócę po niedzieli jeszcze dadzą mi znać :oops: Dobrze że mogę pospacerować po Twoim ogrodzie i nacieszyć się widokami.. tym razem irysów. Moje już wystawiają noski co prawda mam tylko dwa rodzaje ale i tak je lubię jak kwitną. Pozdrawiam ze ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu cały tydzień rozwalony...weekend odpoczywam, oczywiście czynnie ale jeszcze drugi tydzień przede mną jazd. Szkoda tylko że zima wróciła, bo kwiatki wylazły a tu mróz nie dość że na termometrze to jeszcze ta koszmarna odczuwalna...znowu róże sczernieją ;:oj
Wiesz jak jest chciałybyśmy wszystkiego więcej, tylko kto to posadzi, oplewi a potem poprzycina :uszy
Pozdrawiam i posyłam buziaki Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”