Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Post »

Marysiu, nie szalej jeszcze czas :wink: Chociaż mnie dzisiaj też łapki swędziały, bo roboty co niemiara. Ale jak znam życie i tak ze wszystkim zdążymy ;:306
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Prawdziwa krecia autostrada, mnie na szczęście krety w większości omijają.
Fajne masz kurki, chciałbym mieć u siebie niestety nie upilnowałbym przed złodziejami.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu ale krety to u Ciebie zaszalały ;:202 , mówisz, że masz tabletki dla nich, to dobrze, bo przeorają Ci całą działeczkę ;:185 , kurki i kaczuchy zadowolone z takiej pogody na pewno, wiadomo, że to jeszcze luty i nie wiadomo co jeszcze nam pokaże, ale cieszmy się póki pogoda sprzyja i nam i zwierzętom :tan dobrego tygodnia Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu
Kaczuchy ,jak zwykle sympatyczne, ale troszkę chyba zaspane po zimie :)
Ciekawe co piszesz o remedium na krety.
Trudno mi uwierzyć ,że tabletki działają, no chyba ,że enemerykanskie :;230
Marysiu czyli znowu będą ryć w ogrodzie ;:oj
Czy chociaż wykopy z poprzednimi częściowo się będą pokrywać :?:
Ale kochane ,pierwsze kiełeczki i zwinięte ciemierniki :D
Pozdrawiam i życzę miłej rehabilitacji. ;:196
Napisz proszę na czym ona w przypadku łokcia polega :oops: :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zdecydowanie wiosna już zagląda do naszych okien, widać ją w ogrodach. Nie tylko rośliny budzą się do życia, ale i wśród pierzastych widać ożywienie ;:108 Każdy na nią czeka, wypatruje z utęsknieniem ;:65 Teraz, nawet jeśli jeszcze wróci zima, to już tylko na chwilę. Niebo jak zwykle piękne nad Tobą ;:138
Chyba wszystkie krety zeszły się do Ciebie z okolicznych pól na pyszną kolację z tableteczek ;:202 Niech im sie dobrze przysłużą ;:131
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Marysiu ależ u Ciebie krety szaleją :shock: nie zazdroszczę... ;:185
Sezon chciałoby się zacząć, ale tak jak piszesz, jeszcze musimy dać na wstrzymanie :wink: kilka rzeczy można już zrobić, ale musimy brać pod uwagę że zima może wrócić, w końcu to luty ;:131
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, aż się za głowę złapałam na widok takiej ilości kretowisk :roll: ;:oj
Byłam dzisiaj na działce, na szczęście krety kopią u sąsiadki, u mnie spokój. ;:303
Przyroda powoli budzi się do życia, o czym świadczy choćby ożywienie Twoich kurecek i toaleta kaczuszek. ;:138
Zresztą wśród dzikiego ptactwa też wyraźne ożywienie, a i roślinkom słonko dogrzało. ;:215
Rehabilituj się, kochana, ;:108 bo wkrótce wszystkie kończyny muszą być gotowe do pracy w ogrodzie.
Zdrówka. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu super że działasz w ogrodzie - ja tylko jeden dzień i poległam , teraz muszę odpoczywać .
Piękne kurki i kaczuszki ;:215 moje nie wiem co to ale chyba para bo jedno dużo mniejsze a kaczor to duży i już chce mnie zjeść , syczy i targa za buty
Miłego tygodnia i zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, wiadomo że zwierzaki Cię bardzo lubią bo jesteś dobry człowiek, ale krety z tą sympatią bardzo przesadziły. To jest natręctwo, wręcz nękanie. U mnie robaki na krety zawiodły. Nigdy nie miałam takiej inwazji, chociaż przyłażą domnie regularnie z lasu. Odstraszam je wyciągiem olejowym z lawendy (Pogoń Kreta). Olej strasznie cuchnie ale jest w miarę skuteczny. rzymam kciuki, pogoń towarzystwo bo zrujnują ogród.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam pięknie!

U mnie sporo się dzieje Obrazek Oprócz tego,że mam połowę dnia wyjęte z życiorysu przez jazdy do Krakowa to dzisiaj miałam jednoosobową komisję ds. wycinki drzew, umówiony jest pan do podłączenia nas do dziękuję kanalizacyjnej. Poza tym nasza starsza pani suczka Lola ma zwichniętą łapkę i zamieszkała w domu na ok. 10 dni więc koty muszą być pilnowane i izolowane. Mimo że Lola jest mocno niedowidząca to nie mamy do niej zaufania :wink:

Dorotko mój drób zwyczajny tylko dla mnie jest czymś więcej Obrazek a na wsi nikt nie fotografuje swoich kur. Pogoda rzeczywiście rewelacyjna i w prognozie widzę same podobne dni. Nie ukrywam, że w związku z planami taka pogoda mnie urządza Obrazek
Dorotko ludzie zawsze wybierają na swoje domy urokliwe miejsca i trudno im się dziwić!

Basiu nie szaleję, chociaż powinnam ale jakoś czas przelatuje mi przez palce ;:oj Kochana ile zdążymy tyle będzie Obrazek

Ed zawsze w tym miejscu tak szaleją, podejrzewam że jest tam cały podziemny świat, karczownika martwego też znalazłam ;:222 Niestety na działkach kurki to nie jest najlepszy pomysł :wink:

Iwonko 0042 śnieg zniechęcał kury do wychodzenia na wybieg chociaż miały zawsze otwarte, ale teraz mogą już pogrzebać bo ziemia odmarznięta Obrazek Pogoda cieszy i dobrze jakby nie było już mrozu, bo kwiatki na pewno zareagują na ciepło. Dobrego tygodnia Obrazek

Agnieszko tabletki mam kupione z polecenia koleżanki z FO i działają bo smród jaki wydzielają przeganiają podziemne paskudy. Zamówiłam sobie u mojego hamerykańskiego kolegi jakiś złoty środek choćby taki jak na ślimaki mi przysłał ;:215
Wykopy nie pokryją się, bo poprzedni był w poprzek a teraz będzie wzdłuż, ale mamy znajomego pana i zrobi wszystko podłączenie do dziękuję i podłączy od razu rynnę do starego zbiornika. Potem chciałabym go zostawić i zaangażować do budowy wędzarni...zobaczymy czy się uda ;:215 Pogoda jest bardzo istotna ...sucha przede wszystkim.
Dzisiaj nie odbyła się gimnastyka bo sala w remoncie i panowie nie zdążyli, a poza tym krioterapia, jonoforeza i laser Obrazek Wydawało mi się że ból minął ale jednak nie, bo jak jeździłam tą słuchawkę jono to czułam ból :) Dziękuję Obrazek

Iwonko 1 krety i inne w polu zawsze szalały...wyżerały zima resztki jarzyn, poza tym z jednej strony pole nieużytków z drugiej szereg pól pryskanych chemią to co się dziwić zwierzynie Obrazek
Ja tez liczę na łagodne traktowanie przez zimę, ale dzisiaj dostałam zdjęcia zza oceanu...białej zimy ;:202
Ptaków coraz mnie w karmnikach, a baraszkują w drzewach Obrazek

Natalio i w maju śniegiem może sypnąć, ale mam nadzieję że to tylko będzie straszenie Obrazek
Przede mną sporo prac związanych z obecną porą roku więc pomalutku, ale trzeba do przodu ;:65

Lucynko kopce mam w polu ale i w ogrodzie, co raz to mi grządkę wybula! i nie wiem czy to co tam było to wpadło czy zżarte? ;:124 Ptaszki wyraźnie czuja wiosnę...trele i baraszkowanie w głębi ogrodu sprawia, ze do karmnika zaglądają rzadziej.
Naprawa łokcia w sam raz, bo jeszcze nie zdążę go sforsować. Dopiero w kwietniu zacznie się kopanie ;:202
Dziękuję i wzajemnie Lucynko zdróweczka Obrazek

Tereniu to jakiś agresywny kaczorek, moje są łagodne i jak nie chodzą za mną to raczej stoją i się przyglądają. Bardzo je lubię obserwować ;:215 Ja też odczułam pierwszy wyczyn ogrodowy...wyskoczył w ciśnieniu ;:131 ale od czego medykamenty...Dziękuję i Tobie owocnego tygodnia i zdrówka Obrazek

Danusiu trafiłaś Obrazek nie wszystkie zwierzątka są mile widziane Obrazek Nie wiem co to robaki na krety? Ciekawe co piszesz o oleju lawendowym...to się kupuje czy przyrządza?Oj Danusiu krety i nornice, bo dziur mam też dużo ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na dobranoc dzisiejsze wieczorne niebo!
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu płyn na krety kupisz w centrach ogrodniczych .
Obrazek

Na opakowaniu pisze żeby lać do nory, Ja nasączam tampon ze szmaty i wtykam do dziury.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu jak pamiętam te krety zawsze twó jogród lubiły. Ja Tobie powiem że u mnie żadne nornice, krety, myszy nie maja racji bytu. Nasz kot wyłowi wszystko...nawet kiedyś nietoperza przyniósl do piwnicy na dywanik. Żal nam tylko jak znosi ptaki...gonimy go za to ale to jest silniejsze od niego...instynkt nie zachwiany...łowczy .

;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Marysiu Kochana ależ nowości u Ciebie - Kolejne wykopy, przecież jak tak dalej pójdzie, to odwalą całą czarną robotę ryjąc Twój ogród wzdłuż i wszerz - a wtedy pozostanie tylko posiać jakie zboże :lol: Oczywiście to żart, a poważnie to mam nadzieję, że zbytniego bałaganu i szkód nie narobią i że wszystko pójdzie sprawnie.

Wspomnieniowe zdjęcia radują serce, a bieżące rozbudzają nadzieję.

Życzę zdrówka i maksymalnie dobrych efektów z rehabilitacji oraz oby nam zima już nie pokazywała swoich możliwości.
;:196 ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,pogodę mamy cudowną ,ale robota jakoś mi nie idzie tak szybko jakbym chciała,widać po zimie jestem ociężała ,co prawda troszkę mam do przodu i chyba już nie chcę zimna i śniegu ,Ty też masz w tym roku sporo pracy w ogrodzie przez te przekopy ,ale potem już będzie dobrze ,na pewno powstaną nowe rabaty ,wspomnienia super ,uwielbiam je oglądać ,bo chyba one najbardziej dopingują mnie do dalszej pracy,mnie też boli rączka od łokcia do nadgarstka jak ruszam ręką ,ale nie powiedziałam o tym żadnemu lekarzowi ,bo wydaje mi się ,ze przejdzie ,ale nie przechodzi ;:185 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu kury fotografuj, my zawsze dla miejscowych będziemy ci inni. Jak zaczęłam robić zdjęcia kwiatom, to nie jedna osoba się pytała co i po co to robię. Jedna z moich sąsiadek wręcz była oburzona, że robię zdjęcia w bliskości płotu, od razu zapytała czy umieszczę je w internecie ;:306 zaprzeczyłam co miałam jej odpowiedzieć.
Jak leci rehabilitacja, faktycznie pół dnia z głowy.
W Twoich polach to ja sama chciałabym zamieszkać, bardzo lubię nierówności terenu, u nas to równo jak diabli.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”