Wiewióreczko, dziękuję! Nie składałaś chyba jeszcze zamówienia na dalie? Warto nie odkładać tego, bo ilość gwałtownie się kurczy.
Jadziu tak, żmijowce, strelicje, bugenwille - można było dostać oczopląsu od ilości kwiatów i kolorów. A to było tylko 10% tego, co tam kwitnie wiosną i latem
Ciekawe pnącze:
Dzięki
Andrzeju. Tak, wymyśliłem sobie taki sposób na skrócenie zimy kilkanaście lat temu i realizuję go z powodzeniem. Polecam!
Anido, podziwiam Cię za uprawę bugenwilli. Nie raz czytałem, jak trudno ją zimować. Choć sam walczę z zimowaniem nie jednej rośliny egzotycznej
Banan ozdobny - bardzo ładnie kwitnie:
Agnieszko, tydzień w raju to fajna odmiana od codzienności - zwłaszcza zimowej. A teraz już coraz bliżej do wiosny tym bardziej, że na moich parapetach zagęszcza się od dalii

Algieria, Tunezja - brzmi ciekawie
Tak wielkiej paproci - łosie rogi nigdy jeszcze nie widziałem:
Halinko, warto podróżować, gromadzić doświadczenia i wspomnienia bardziej niż materialne dobra. Świat jest piękny! Zwłaszcza tam, gdzie przyroda zwala z nóg!
Kalie wyrastały prawie spod nóg w wilgotnych miejscach:
Lodziu, ja tylko pokazuję zdjęcia i staram się zachęcić do podróżowania, poznawania świata bez wdawania się w szczegóły topograficzne czy geograficzne
Juki wielkie jak drzewa i żywopłoty z krotonów - niesamowity widok!
Natalio, nasza cierpliwość zostanie wynagrodzona

Już wkrótce przyroda rozkwitnie na wiosnę! A póki co jeszcze kilka widoczków z miejsca, gdzie śnieg i zimno znają tylko z telewizji.