Moja przestrzeń - koza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja chyba wiem. Wziąć do łódki wilka i kapustę, przewieźć na drugą stronę, wilka zostawić i wrócić z kapustą po kozę. A potem w łódce kapusta na dziób, chłop w środku a koza z tyłu. :lol:
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

:wit :wit

Zawozimy kozę, wracamy po wilka,zostawiamy go, a kozę zabieramy i płyniemy z nią z powrotem. Teraz kapusta i ostatni kurs koza :wink:
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31

Post »

:wit Ulko

Wpadłam do Ciebie podziękować za zaproszenie ;:168 , a tu ;:111 zagadki.
koza pisze:Pomyślcie jak fajnie będzie zbierając grzyby rozmawiać w gwarze śląskiej , a wieczorkiem przy ognisku jeść śląskie specjały (liczę na pomoc Elizabetki , Bogusi i Chatte ) i rozwiązywać najłatwiejsze z zagadek Ani, Jagódki i Uliny !!!!!
Fantastyczny pomysł Ulko...oj super byłoby, a może i będzie ... jestem za... ;:136 ;:136 ;:136
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie zdązyłam z rozwiązaniem zagadki :(
Ulko, podziwiam Twój zapał :D Tyle osób chcesz ugościc!
Ja akurat nie lubię zbierac grzybów :oops: Chyba, ze byłyby to rydze ;:13 ale w takim towarzystwie, to mozna nawet udawać, ze się zbiera ;)
Jak chodzi o śląskie specjały, to raczej na mnie liczyc nie możesz :? Ja antytalent kucharski jestem, do tego brak tradycji śląskiej w kuchni, bo moja mama była gorolka :lol: Ale umiem obrać ziemniaki i przyprawić kiełbasę na grilla :;230 No i godać poradza :D
Na razie jednak mróz ściska coraz bardziej (dziś u mnie już -17), więc na zjazdowe plany jest jeszcze duzo czasu :D Ale fajnie już sobie pomarzyć :D Dzięki!
Trzymaj się Ulka i dbaj o oczęta! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysko, łódka może pomieścić chłopa i tylko jedno z trzech ... ;:91

Halinka znalazła odpowiedni sposób - brawo ;:138 ;:87

Ciąg dalszy na rancho ;:11 (chyba?)
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41

Post »

Krysiu i Ulinko !!!! Dzięki , że mnie nie zjedzono!!!! :D
Grażynko !!!!! Zamiast koziego mięska mogę w trakcie wizyty zaserwować Ci kozie mleko (od prawdziwych czteronogich kóz) :lol:
Iza -Chatte!!!! Nie liczę na Twoje doświadczenia kulinarne !!! Bardziej na humor !!!! (obieranie ziemniaków też cenne zwłaszcza w dużym gronie :lol:
Ania !!!! Masz rację na ranczo musi być ciąg dalszy!!!!!A zagadka SUPER !!!! Szkoda, że dopiero teraz weszłam na forum :oops:
PS. O moje oczka nie martwcie się !!! Dopilnuję , by Was wszystkie "reflektorkowo-foto" dobrze zobaczyły ;:2
PS.1. Tak się cieszę, że chcecie do mnie zawitać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;:11 ;:2 ;:8
PS.2. Poznacie też Radosię - Atomka , bo to moja Przyjaciólka (z innego forum przeniesiona) . Gościła już na moim ranczo i spotkacie Ją u mnie w tym roku !!!! Takie przyjaźnie warto kontynuować !!!!!!!!!!!!!!
:D
Ulka buziaki przesyła
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ulka z tą zagadką to przecież żart.
A najbardziej mnie ugościłabyś plackami z blachy lub naleśnikiem z owocami - nie przepadam za mięsem.
Za kozim mlekiem też nie. :cry: :oops: Ale kozy uwielbiam. :!:
I pozdrów Radosię. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

koza pisze:Krysiu!!!!! Tak daleko ...???? Ty lepiej zobacz jak do Włoszczowej lub okolice pociągiem dojechać.....
d Ula jak dojechać? Bardzo prosto. Najpierw z Żar do Zielonej Góry, potem do Warszawy a stamtąd pośpiesznym do Włoszczowej i rozglądać sie za kozami. :lol:
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
atomek
100p
100p
Od: 26 lip 2006, o 23:05

Post »

Kózko .Mnie podróże nie straszne więc chętnie się wybiorę, na pewno w tym roku możesz mnie nie zapraszać ja i tak przyjadę. Szlachetne zdrówko ok, więc mnie nie trzeba namawiać na wojaże. Jednak mam nadzieję ,że jak zima sfolguje to mogę liczyć na Ciebie kózko na moich "włościach"/z Andrea/ czekam na Was.Kłaniam się pięknie siostrzyczko i ślę pozdrowienia .
;:79
Ps Kryska chętnie bym się z Tobą spotkała.
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko!!!! Wiedziałam, że żart !!!! O kanibalizm Cię nie posądzam :lol: :lol: :lol: :lol:
A kozy "autentyczne" ma sąsiad . Mleka nie piłam ale serek jadłam !!! A podwędzony to juz pychotka!!!Naleśniki umiem robić !!!!! ;:11
Krysiu!!!! Nie ukrywam, że mnie zdołowałaś. Poszukałam w Zumi i ....... ;:145 Zawsze myślałam , że Polska to mały kraj... Może jednak coś wymyślimy ??????
Radosiu!!!Kto jak kto , ale my "na bank" się w tym roku spotkamy !!!! Tyle się u Ciebie zmieniło , a ja muszę KOGOŚ nowego poznać ;:106 ;:113 ;:10 Andrea też ciekawy..... :D
Buziaki i pozdrowienia Wszystkim ślę - ulka
PS. Nie wiem jak u Was ale u mnie w Mysłowicach teraz -18 i śnieżyca. To dziwne , zawsze śnieg pada przy mniejszych mrozach.
PS1. Do mojego ulubionego ROL dostarczono wczoraj nasiona !!!!! W tym tygodniu pierwsze zakupy będą !!!!
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ulka no to życzę Ci udanych zakupów. ;:333
I mam nadzieję, że się pochwalisz co nakupiłaś. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Koza to ciekawe zwierzę :D .....soczystej trawki nie zje ale wydepcze, krzewy oskubie,na pochyłe drzewo wskoczy :lol: ......

Witaj Kozo :D ......smok lubi kąty przyrodnicze i naturalne biotopy :lol: ......zostaw 2/3 hektara w spokoju na 1/3 i tak bedziesz miała pracę sado-maso :lol: .i co najgorsze jak skonczysz to wszystko zaczniesz przenosic, stwierdzisz ze najlepiej było NA POCZATKU ;:1

piszę z autopsji :lol: PIEKNIE JEST U CIEBIE TAK JAK JEST :D

i serdecznie pozdrawiam z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Minismoczku Tak zrobię :D Ale jeszcze dużo miejsca zostaje na ukwiecenie i na ulubione warzywka!!
Dzis kupiłam pomidowrk coctailowe Pokusa, Maskotka i Perun. Ta ostatnia żółta i jak gruszka na obrazku wyglada! wcale nie mam pewności czy ona tez coctailowa :oops:
A z jednorocznych kwiatów : Kosms diabolo (czerwony), dzownek irlandzki (bo jakoś się boję, ze sam sie nie rozsiał !!!) i nowość dla mnie czyli Heliotrop peruwiański (podobnie pięknie pachnie).
Wszystko z Vilmorinu . Chyba jako pierwsi nasionka wystawili. Zakupów dokonałam w ROL.
PS. Nasionka tykw dojrzały !!! Słychać jak grzechocą :lol: więc kto chce proszę o wiadomość na priva :D
Buziaki - ulka
Ps. Izuś -chatte ! Dzis próbowalam " pendraka 4 GB" kupić - kosztował 49,- PLN . Zrezygnowałam !! Poszukam gdzieś indziej!!!
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Urszulko no ja....ja znowu po zadku......co Ty tam kombinujesz kochana. :wink:
Ja mam urlop w sierpniu....a kociołek (ale on jest strasznie ciężki bo żeliwny) zabieram do Ciebie.....jakoś dosmycza choćby po czworakach. ;:112
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”