Moja przestrzeń - koza
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja chyba wiem. Wziąć do łódki wilka i kapustę, przewieźć na drugą stronę, wilka zostawić i wrócić z kapustą po kozę. A potem w łódce kapusta na dziób, chłop w środku a koza z tyłu. 

Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- ulina
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2007, o 20:31

Wpadłam do Ciebie podziękować za zaproszenie

Fantastyczny pomysł Ulko...oj super byłoby, a może i będzie ... jestem za...koza pisze:Pomyślcie jak fajnie będzie zbierając grzyby rozmawiać w gwarze śląskiej , a wieczorkiem przy ognisku jeść śląskie specjały (liczę na pomoc Elizabetki , Bogusi i Chatte ) i rozwiązywać najłatwiejsze z zagadek Ani, Jagódki i Uliny !!!!!

Pozdrawiam, Halina
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie zdązyłam z rozwiązaniem zagadki
Ulko, podziwiam Twój zapał
Tyle osób chcesz ugościc!
Ja akurat nie lubię zbierac grzybów
Chyba, ze byłyby to rydze ;:13 ale w takim towarzystwie, to mozna nawet udawać, ze się zbiera ;)
Jak chodzi o śląskie specjały, to raczej na mnie liczyc nie możesz
Ja antytalent kucharski jestem, do tego brak tradycji śląskiej w kuchni, bo moja mama była gorolka
Ale umiem obrać ziemniaki i przyprawić kiełbasę na grilla
No i godać poradza
Na razie jednak mróz ściska coraz bardziej (dziś u mnie już -17), więc na zjazdowe plany jest jeszcze duzo czasu
Ale fajnie już sobie pomarzyć
Dzięki!
Trzymaj się Ulka i dbaj o oczęta! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

Ulko, podziwiam Twój zapał

Ja akurat nie lubię zbierac grzybów

Jak chodzi o śląskie specjały, to raczej na mnie liczyc nie możesz

Na razie jednak mróz ściska coraz bardziej (dziś u mnie już -17), więc na zjazdowe plany jest jeszcze duzo czasu

Trzymaj się Ulka i dbaj o oczęta! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- koza
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lip 2006, o 18:41
Krysiu i Ulinko !!!! Dzięki , że mnie nie zjedzono!!!!
Grażynko !!!!! Zamiast koziego mięska mogę w trakcie wizyty zaserwować Ci kozie mleko (od prawdziwych czteronogich kóz)
Iza -Chatte!!!! Nie liczę na Twoje doświadczenia kulinarne !!! Bardziej na humor !!!! (obieranie ziemniaków też cenne zwłaszcza w dużym gronie
Ania !!!! Masz rację na ranczo musi być ciąg dalszy!!!!!A zagadka SUPER !!!! Szkoda, że dopiero teraz weszłam na forum
PS. O moje oczka nie martwcie się !!! Dopilnuję , by Was wszystkie "reflektorkowo-foto" dobrze zobaczyły ;:2
PS.1. Tak się cieszę, że chcecie do mnie zawitać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
;:2 ;:8
PS.2. Poznacie też Radosię - Atomka , bo to moja Przyjaciólka (z innego forum przeniesiona) . Gościła już na moim ranczo i spotkacie Ją u mnie w tym roku !!!! Takie przyjaźnie warto kontynuować !!!!!!!!!!!!!!

Grażynko !!!!! Zamiast koziego mięska mogę w trakcie wizyty zaserwować Ci kozie mleko (od prawdziwych czteronogich kóz)

Iza -Chatte!!!! Nie liczę na Twoje doświadczenia kulinarne !!! Bardziej na humor !!!! (obieranie ziemniaków też cenne zwłaszcza w dużym gronie

Ania !!!! Masz rację na ranczo musi być ciąg dalszy!!!!!A zagadka SUPER !!!! Szkoda, że dopiero teraz weszłam na forum

PS. O moje oczka nie martwcie się !!! Dopilnuję , by Was wszystkie "reflektorkowo-foto" dobrze zobaczyły ;:2
PS.1. Tak się cieszę, że chcecie do mnie zawitać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS.2. Poznacie też Radosię - Atomka , bo to moja Przyjaciólka (z innego forum przeniesiona) . Gościła już na moim ranczo i spotkacie Ją u mnie w tym roku !!!! Takie przyjaźnie warto kontynuować !!!!!!!!!!!!!!

Ulka buziaki przesyła
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ulka z tą zagadką to przecież żart.
A najbardziej mnie ugościłabyś plackami z blachy lub naleśnikiem z owocami - nie przepadam za mięsem.
Za kozim mlekiem też nie.
Ale kozy uwielbiam.
I pozdrów Radosię.
A najbardziej mnie ugościłabyś plackami z blachy lub naleśnikiem z owocami - nie przepadam za mięsem.
Za kozim mlekiem też nie.

I pozdrów Radosię.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
d Ula jak dojechać? Bardzo prosto. Najpierw z Żar do Zielonej Góry, potem do Warszawy a stamtąd pośpiesznym do Włoszczowej i rozglądać sie za kozami.koza pisze:Krysiu!!!!! Tak daleko ...???? Ty lepiej zobacz jak do Włoszczowej lub okolice pociągiem dojechać.....

Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
- atomek
- 100p
- Od: 26 lip 2006, o 23:05
Kózko .Mnie podróże nie straszne więc chętnie się wybiorę, na pewno w tym roku możesz mnie nie zapraszać ja i tak przyjadę. Szlachetne zdrówko ok, więc mnie nie trzeba namawiać na wojaże. Jednak mam nadzieję ,że jak zima sfolguje to mogę liczyć na Ciebie kózko na moich "włościach"/z Andrea/ czekam na Was.Kłaniam się pięknie siostrzyczko i ślę pozdrowienia .

Ps Kryska chętnie bym się z Tobą spotkała.

Ps Kryska chętnie bym się z Tobą spotkała.
- koza
- Przyjaciel Forum
Grażynko!!!! Wiedziałam, że żart !!!! O kanibalizm Cię nie posądzam
A kozy "autentyczne" ma sąsiad . Mleka nie piłam ale serek jadłam !!! A podwędzony to juz pychotka!!!Naleśniki umiem robić !!!!!
Krysiu!!!! Nie ukrywam, że mnie zdołowałaś. Poszukałam w Zumi i .......
Zawsze myślałam , że Polska to mały kraj... Może jednak coś wymyślimy ??????
Radosiu!!!Kto jak kto , ale my "na bank" się w tym roku spotkamy !!!! Tyle się u Ciebie zmieniło , a ja muszę KOGOŚ nowego poznać ;:106
;:10 Andrea też ciekawy.....
Buziaki i pozdrowienia Wszystkim ślę - ulka
PS. Nie wiem jak u Was ale u mnie w Mysłowicach teraz -18 i śnieżyca. To dziwne , zawsze śnieg pada przy mniejszych mrozach.
PS1. Do mojego ulubionego ROL dostarczono wczoraj nasiona !!!!! W tym tygodniu pierwsze zakupy będą !!!!

A kozy "autentyczne" ma sąsiad . Mleka nie piłam ale serek jadłam !!! A podwędzony to juz pychotka!!!Naleśniki umiem robić !!!!!

Krysiu!!!! Nie ukrywam, że mnie zdołowałaś. Poszukałam w Zumi i .......

Radosiu!!!Kto jak kto , ale my "na bank" się w tym roku spotkamy !!!! Tyle się u Ciebie zmieniło , a ja muszę KOGOŚ nowego poznać ;:106

Buziaki i pozdrowienia Wszystkim ślę - ulka
PS. Nie wiem jak u Was ale u mnie w Mysłowicach teraz -18 i śnieżyca. To dziwne , zawsze śnieg pada przy mniejszych mrozach.
PS1. Do mojego ulubionego ROL dostarczono wczoraj nasiona !!!!! W tym tygodniu pierwsze zakupy będą !!!!
Ulka buziaki przesyła
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ulka no to życzę Ci udanych zakupów.
I mam nadzieję, że się pochwalisz co nakupiłaś.

I mam nadzieję, że się pochwalisz co nakupiłaś.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Koza to ciekawe zwierzę
.....soczystej trawki nie zje ale wydepcze, krzewy oskubie,na pochyłe drzewo wskoczy
......
Witaj Kozo
......smok lubi kąty przyrodnicze i naturalne biotopy
......zostaw 2/3 hektara w spokoju na 1/3 i tak bedziesz miała pracę sado-maso
.i co najgorsze jak skonczysz to wszystko zaczniesz przenosic, stwierdzisz ze najlepiej było NA POCZATKU
piszę z autopsji
PIEKNIE JEST U CIEBIE TAK JAK JEST
i serdecznie pozdrawiam z gór

Witaj Kozo

piszę z autopsji

i serdecznie pozdrawiam z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- koza
- Przyjaciel Forum
Minismoczku Tak zrobię
Ale jeszcze dużo miejsca zostaje na ukwiecenie i na ulubione warzywka!!
Dzis kupiłam pomidowrk coctailowe Pokusa, Maskotka i Perun. Ta ostatnia żółta i jak gruszka na obrazku wyglada! wcale nie mam pewności czy ona tez coctailowa
A z jednorocznych kwiatów : Kosms diabolo (czerwony), dzownek irlandzki (bo jakoś się boję, ze sam sie nie rozsiał !!!) i nowość dla mnie czyli Heliotrop peruwiański (podobnie pięknie pachnie).
Wszystko z Vilmorinu . Chyba jako pierwsi nasionka wystawili. Zakupów dokonałam w ROL.
PS. Nasionka tykw dojrzały !!! Słychać jak grzechocą
więc kto chce proszę o wiadomość na priva
Buziaki - ulka
Ps. Izuś -chatte ! Dzis próbowalam " pendraka 4 GB" kupić - kosztował 49,- PLN . Zrezygnowałam !! Poszukam gdzieś indziej!!!

Dzis kupiłam pomidowrk coctailowe Pokusa, Maskotka i Perun. Ta ostatnia żółta i jak gruszka na obrazku wyglada! wcale nie mam pewności czy ona tez coctailowa

A z jednorocznych kwiatów : Kosms diabolo (czerwony), dzownek irlandzki (bo jakoś się boję, ze sam sie nie rozsiał !!!) i nowość dla mnie czyli Heliotrop peruwiański (podobnie pięknie pachnie).
Wszystko z Vilmorinu . Chyba jako pierwsi nasionka wystawili. Zakupów dokonałam w ROL.
PS. Nasionka tykw dojrzały !!! Słychać jak grzechocą

Buziaki - ulka
Ps. Izuś -chatte ! Dzis próbowalam " pendraka 4 GB" kupić - kosztował 49,- PLN . Zrezygnowałam !! Poszukam gdzieś indziej!!!
Ulka buziaki przesyła
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04