Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zaduma po upalnym lecie! cz.39

Post »

Cudne masz orliki. Ja właśne kupiłam nasiona aby je wysiać ale one kwitną dopiero w drugim roku, tak?
U mnie pachną hiacynty, ptaszki rano spiewają (ale ciągle biało jest) a ja ;:65 wyglądam wiosny bo nastrój robi się powoli
tęskno-wiosenny :)
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
calka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2012, o 19:56

Post »

:wit Marysiu
Do czego to prowadzi demokracja ;:113
Jak ja tęsknię za takimi widokami jak na ostatnim zdjęciu.
Lubelszczyznę dzisiaj także dotknął halny.Było ciepło, słonecznie, wręcz wiosennie. Szkoda tylko, że ludzie zamiast w porę odśnieżyć, wysypują tony piasku i soli. Spacer po takim chodniku do przyjemności nie należy.
Pozdrawiam życząc dobrej niedzieli ;:196
Ewa
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu jak to jest, u Was wiosna, a u nas zima ;:oj i odwrotnie bywa ;:108 Ależ cudne zdjęcie to ostatnie Marysiu ;:167
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Marysiu i do mnie dziś efekty halnego dotarły. Trochę było wietrznie, ale pogodnie i na termometrze w najcieplejszym momencie +13. I chociaż to baaardzooo przyjemne, to wolałabym, aby z tym ociepleniem to jeszcze nie tak prędko było.
Dziś aż się prosiło jechać na działkę, ale niestety nie miałam czasu. Wiadomo, jak to sobota - zakupy, pranie, sprzątanie, gotowanie jak zwykle w wolny dzień :lol: ale na deser po południu do wieczora miałam najwspanialsze odwiedziny moich wnusiów. Jednak jutro z pewnością się wybiorę, chociaż żeby nakarmić ptaszki .

Kolejne piękne wiosenne obrazki nam pokazujesz - wręcz orlikowe szaleństwo ;:215

Co do cebuli w donicy, to ja bym też nie przesadzała teraz, ale "odgrzebała" jednak trochę. Bo pamiętam jeszcze z dzieciństwa, że moja babcia hodując te kwiaty zawsze miała je tak posadzone, że ok. 1/3 cebuli była na wierzchu.
Śliczne prymulki, ja też dzisiaj robiąc zakupy domowe w sklepie na L. nie mogłam się oprzeć i wyszłam z kilkoma sztukami tych cudeniek ;:306

Spokojnej, udanej niedzieli życzę i przesyłam moc ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Marysiu przepiękny zakup niech rośnie i kwitnie, dzięki Tobie przypomniałam sobie o moim hiperastrum bo bidaczyszko stoi zapomniane w piwnicy ;:196
fotka wspaniała -już tęsknię za takim widokiem
https://www.fotosik.pl/zdjecie/9e854b6806bac90c
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wiosna do nas na chwilę przyszła ,u mnie było bardzo ciepło,jakoś dziwnie się czułam z tym ciepłem ,halny wiał dopiero po 15 ale na tą chwilę wielka cisza ,nie wiem gdzie się przeniósł ,fajne masz kolorowe pierwiosnki ,ja nie kupiłam ich bo za moment ich nie mam ,jakoś nie chcą być w moim domku ,może za ciepło mają ,wspomnienia z ogrodu jak zwykle cieplutkie ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu Twoje pola, nieba zawsze mnie takim optymizmem naładują. Jak to dobrze, że jeszcze są rolnicy i chce im się gospodarzyć. W moich okolicach większość pól stoi ugorem.
Orliki przecudnej urody, jak będzie nam pogoda dopisywała to szybko nam zakwitną. Na razie czeka nas halny, ale w końcu nadejdzie coś lepszego.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w niedzielny poranek!
Ciepła noc, poranek na plusie! niby halny, a żadna gałązka ani drgnie!

Ewelinko w Twoim wpisie poczułam wiosnę...początek czego nowego! Obrazek Szkółki oferują cuda do mały i dużych ogrodów, ale ja mam uraz do roślin szczepionych na kiju. Doświadczeń niewiele...róże, agrest, porzeczki i migdałek trójklapowy...został jeden chorujący agrest :) Mam dwa koty i na parapety wskakuję tylko jak są puste...tak same z siebie, ale są na pewno różne koty. Jedyne straty w sadzonka miałam jak sobie sama wywaliłam przenosząc je, koty nie tknęły niczego...ale one są dziwne bo nie jedzą nawet trawy specjalnie dla nich sianej Obrazek Ja poczujesz smak pomidora wyhodowanego przez siebie nigdy już nie przestaniesz ich siać Obrazek
Ja też nie mam problemów z pelargoniami i muszę Ci posłać moją ulubioną, którą rozpowszechniłam wśród znajomych forumowiczów Obrazek Pozdrawiam i życzę powodzenia w sianiu ;:168

Lucynko rany! nie wiedziałam o tych psotach kowalików...no popatrz każdy ma jakieś wady ;:202 Wyślij chuliganów do mnie ja nie mam metalowych słupów i w drewno mogą stukać do woli. Jakoś na hiacynty nie mogłam się zdecydować, ale szukam jeszcze takiej prymulki jaką Ty kupiłaś...i już miałam w rękach, ale zmarnowana była i zrezygnowałam. Odwilż i mnie dosięgnęła, przytopione hałdy śniegu w ogrodzie są niezłą ślizgawką na ścieżkach, ale na rabatach skorupa dalej się trzyma.
Mnie też ucieszyła wróżba, że świstak nie zobaczył cienia ;:63
Miłej, rodzinnej niedzieli dla Was ObrazekObrazek

Igalo jeszcze biało, ale powoli brudno-biało nawet na wsi :wink: Na hiacyntowy zapach jednak się nie zdecydowałam ;:131 Orliki u mnie same się sieją i ostro je plewię, ale i sieję, bo niektóre odmiany jakoś trzymają się krótko ;:131

Ewo no tak to bywa z głosowaniem Obrazek
I ja tęsknię za zmianą barwy moich pół i na razie wypatruję saren, ale śniegi leżą na polach i sarny nie wychodzą. U mnie chodniki odśnieża gmina i jest dobrze, bo nawet drogi gminnej nie solą tylko żwirują ale i nie było takiej potrzeby.
Miłej wiosennej niedzieli Obrazek

Iwonko zdecydowanie zima odpuściła, ale jeszcze nie ma co się cieszyć, bo luty lubi sprawić niespodzianki :wink: Pola! tak to mój oddech pełną piersią Obrazek

Beatko Dziwnie jakoś że wiatr do mnie w ogóle nie dotarł, jedynie plusowe temperatury poczyniły zmiany. Nie było aż tyle co u Ciebie, bo +9 maks. ale jak na mój górski klimat to i tak sporo.
Pamiętam jak mieszkałam w K. i w taki weekend ciągnęło mnie na działkę...jadę z miasta gdzie nie ma śladu śniegu, a działkę miałam w tej samej wsi co mieszkam... no i dojechać było trudno, bo boczne drogi nie odśnieżane i działka tonie w głębokim śniegu. Wystawiałam krzesełko i miałam patelnię jak na Gubałówce ;:333 Ptaszki jakby mniej wyjadały w karmnika i tłumaczę sobie to tym, że owoce na krzewach odmarzły i teraz uzupełniają witaminy ;:333
Markety kuszą kolorami to i przenosimy je do domów, a cebula chyba będzie zadowolona ;:215 Byle tylko potem chciała kwitnąć powtórnie ;:306
To słonecznego spaceru na działkę i miłej niedzieli Beatko Obrazek

Marzenko to samo robiłam z poprzednimi cebulami :oops: ale może pod wpływem FO teraz będzie inaczej? Och tęsknimy do tych pól zielonych ale jeszcze trochę Obrazek

Martusiu halny czuję w samopoczuciu, ale wiatru nie ma! Były jedynie wczoraj fantastyczne chmury, których niestety nie uwieczniłam :wink: Jest ciepło i śnieg stał się raczej brzydki, bo ścieżki brudne, śliskie ale na rabatach skorupa nie odpuszcza.
W kuchni masz gorąco, bo suszysz różności to prymulki więdną, może w korytarzu czułyby się lepiej ;:131 Ja je kupuję i przenoszę do ogrodu, część ładnie rośnie a są trochę inne niż te co mam. Pozdrawiam Obrazek

Dorotko moja wieś rolnicza ale i tak obok mam nieużytki...u mnie zresztą też część terenu leży ugorem, ale to Maćka cześć ziemi. Mamy kilku zapalonych rolników co dzierżawią każde nieuprawiane pole tylko, żeby nie używali tyle chemii i to w biały dzień kiedy pszczoły wychodzą do pracy!
Pamiętam jak na pierwszej działce chciałam mieć orliki, a te dziady nie chciały róść ...a teraz muszę je tępić Obrazek

Te orliki u mnie są rzadkością!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

U mnie słonko zwyciężyło więc i Wam go życzę ;:3
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu podglądam i czytam ... po "liftingu" może i pisać będę więcej ... Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

O i tutaj widzę jaskra ;:333 Skoro za mną chodzi, to muszę go zaprosić. :lol:
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Marysiu a czemu to pełne orliki są rzadkością u Ciebie - daj im trochę czasu , ja też mam bardzo dużo orlików tych zwykłych, ale je po kwitnieniu ścinam aby ponownie zakwitły a potem lądują w kompoście, na rabatach zostawiam tylko te pełne i mam ich bardzo dużo :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne kwitnienia, wspomnienia ;:215
Zachwycam się obfitością pięknych jaskrów.
U mnie one coś nie chcę rosnąć :evil:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu masz rację z tymi opryskami rolnicy przesadzają, widzę nieraz jeżdżące traktory z opryskiwaczami i robią to w ciągu dnia, kiedy pszczoły oblatują ;:222
Czy krzew pięknie kwitnący na żółto to żarnowiec (chyba nie forsycja).
Pogoda nam dzisiaj nie dopisała, u mnie po południu zaczął padać deszcz.
Orliki i mnie kiedyś nie chciały rosnąć, na szczęście teraz tak jak Ty wyrywam siewki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

W takim razie, wczoraj prawie wiosna była u Ciebie ;:oj U mnie też niby cieplej, wszystko płynęło, ale na termometrze zaledwie +2. Dzisiaj było podobnie ;:108 Na działkę nawet mnie jeszcze nie ciągnie, pogoda skutecznie odstrasza. Mieliśmy pojechać dzisiaj, ale było tak mokro, że nie chcieliśmy się taplać w błocie.
Śliczne te orliki, co to u Ciebie są rzadkością ;:138
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu chabry to moje ulubieńce jeszcze z dzieciństwa. U mnie zimy nie ma i chyba już nie będzie. Takpiszą w pogodzie długoterminowej. Ja nawet jestem zadowolona.Zimę lubię na obrazkach. Jeszcze ze dwa tygodnie i zacznie się ogrodnictwo na parapecie. Miłego wieczoru życzę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”