Na starym po nowemu. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu. 5.

Post »

Andrzejku - już zmienili komunikat, na razie nadal sie tutaj spotykamy :tan
Ale rano nie było wesolo jak się czytało takie złe wiadomości.
Wysyłam Ci pw, na pewno Cię to zainteresuje.
O jak fajnie, że wawrzynek nam zakwitnie! Na razie na jednej gałązeczce ale dobre i to jak na początek.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko, mnie też serce stanęło na chwilę ;:223 , ale ruszyło na wieść o przedłużeniu naszego szczęścia związanego z forum. :tan Mam nadzieję, że eurodeputowani ostatecznie nie dopuszczą do wprowadzenia ACTA2 i nic bądź prawie nic się nie zmieni. ;:108
Pozdrawiam. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko super ,ze odwołali fałszywy alarm więc z pewnością wiosnę spędzimy w niezmienionym składzie, a potem się zobaczy co czas nam przyniesie ;:196 Dzisiejsza nocka chyba będzie bardzo mroźna bo juz szyby na korytarzu są pomalowane brrrrr
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Beatko mimo zimy ja widzę, że u Ciebie w domku masa kwitnień i można by rzec, że wiosna idzie :) Kocurek piękny :) Rośliny na ogrodzie widzę zapączkowane, tylko czekać, jak zaczną wegetację, a tu niestety jeszcze zima przed nami.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Beatki hiacynty pachną aż u mnie, a koteczek uroczy na takie umaszczenie mówią "krówka". W Twoich stronach cieplej... u mnie mróz i szron już chyba trzeci dzień. Jak większość czekam na wiosnę ;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Beatko :wit . U kolejnej osoby czytam o tym planowanym zamknięciu forum ale nic z tego nie rozumiem ;:185 . Może masz jakiegoś linka albo coś ?? Wiosna za pasem nie mogą nam tego zrobić ;:145 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Beatko ta wierzba i te hiacynty obudziły we mnie nadzieję na rychłą wiosnę, bo za oknem to raczej nic nie budzi nadziei! Nawet trochę dłuższy dzień :wink:
Uwiodło mnie to zdjęcie https://www.fotosik.pl/zdjecie/244802cebd3f31a9 drewno i powojnik to śliczna para!
Mam nadzieję że w pracy trochę lepiej i nawet jak pracujesz codziennie to ruch mniejszy :D Kotek mieszka w twoim ogrodzie? Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko - mnie się to nie mieści w głowie, że może wstecz to działać.
Po prostu aż strach się bać.
Zobaczymy co z tym dalej będzie.
;:196

Jadziu, na razie to marzec, już marzec - zobaczymy co dalej.
U mnie też mocno mrozi. Szczególnie iglaste z długimi igłami wyglądają rewelacyjnie.

Mariuszku ta zapączkowana wierzba już w lutym rozwija swoje bazie, więc to już niebawem.
No przedwiosenka na parapetach chyba wszędzie jest mile widziana, zawsze to radośniej.
Ty zaglądasz zimą na swoją działkę?

Ewuś - no to już wiem dlaczego te hiacynty u mnie nie pachną aż tak jak czasami potrafią, bo zapach do Ciebie się wybrał.
Spróbuję je potem dać do gruntu, może coś z nich jeszcze za rok wyrośnie.
O widzisz, jakoś z krówką takiego kota nie kojarzyłam, teraz z uśmiechem będę na pewno.
A i do mnie dotarł ten większy mróz. Ale jeszcze nie narzekam bo cały luty jeszcze przed nami, a w lutym to czasami potrafi przymrozić. Może w tym roku nas luty oszczędzi?
Jasne, że się mocno tęskni za piękną wiosną. ;:108

Ewelinko - no wygląda na to, że jednak mogą, oj mogą.
Linki już nie są do odczytu, przynajmniej taki komunikat mi się wyświetla.
Niech ta wiosna przyjdzie do nas jak najszybciej i będzie piękna i radosna! ;:3

Marysiu - ten powojnik to Anita, kwitnie wprawdzie dopiero latem, ale jest piękny.
W pracy mam jeszcze kołowrotek do końca stycznia, ale potem ma wrócić wszystko do normalności i ludzkich możliwości.... Liczę na to.
Kotek w nocy śpi u sąsiadów, chyba... Ale w ciągu dnia sporo jest u mnie, ja go traktuję jak swojaka.
Wierzba, hiacynty, zaraz krokusy i przebiśniegi ale niech no tylko zakwitnie forsycja - wtedy będzie się działo w naszych ogrodach. ;:215
U Ciebie też mroźno?
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Beatko,

u mnie też mrozi. Nie tak mocno, w ciągu dnia było -3.
Ale już nie mogę doczekać się wiosny. Dzisiaj odwiedziłam sklep ogrodniczy, powoli zaopatrują się w odpowiedni asortyment.

:wit
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Beatko czasami zaglądam do siebie na działeczkę, ale jak tak zimno to się nie chce hihi. Hmm raz na 2-3 tygodnie jestem :oops: trzeba zerknąć czy nikt obcy się nie pojawił i czy wszystko stoi :) Myślę, że teraz będę częściej bo trzeba będzie drzewka pobielić i poprzycinać :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Beatko, wiele rzeczy nam się w głowach nie mieści, nic nie możemy zrobić ;:223 , a musimy z tymi wymysłami jakoś żyć. :oops: Oby eurodeputowani nie dali rady zepsuć nam przyjemności. ;:108
Tej zimy na działce była jeden jedyny raz i wcale mi się tam nie podobało. ;:7 Działkę lubię, kocham od wiosny do zimy. Tak mam i nic na to nie poradzę. ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mroźno Beatko! a mróz nie tyle duży co przejmujący ;:222
Ty już o forsycjach marzysz, a tu po drodze jeszcze przynajmniej mnie porządki czekają. Nawet tunelu nie uporządkowałam do końca :oops: Już się martwię że nie zdążę ;:306 ;:306
No to życzę, żeby luty był lżejszy ;:196
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, tak Paula - powoli wszystko rusza jeśli chodzi o ogrody - i my i sklepy ogrodnicze ;:215
Dzisiaj czyściłam pelargonie, i cieszę się, że jest z czego pobrać nową sadzonkię dla Ciebie ;:108
U mnie teraz jest sporo na plusie, bo aż 6 stopni, a rankiem też nie było źle bo całe 2 stopnie.
No wreszcie się słoneczko już dzisiaj nie ukrywa. Apeluję by częściej u mnie takie ładne gościło! ;:3

Fakt, Mariuszku - teraz jest dobry czas na przycinanie i bielenie. Mnie ta czynność omija bo mam tylko jedną jabłonkę i ona na razie nie potrzebuje cięcia. Jakoś tak ją ostatnio dobrze przycięłam, że już trzeci sezon wcale nie trzeba. ;:306 Aż sama jestem zaskoczona, że się tak dobrze prowadzi :;230 . Wcześniej też nie była nigdy bielona, więc choć powinnam to też tego nie robię. :oops:
Za jakiś czas czeka mnie jedynie wycięcie kilku wilków z brzoskwini, ale to dopiero w marcu. Mam brzoslwinię, której na szczęście nie trzeba pryskać. Osobiście podziwiam wszystkie osoby, które mają krzewy i drzewka owocowe - dla mnie jak na razie jest to jeszcze za trudny temat do ogarnięcia "kiedy co i jak".
Niestety, trzeba zaglądać na swoje działki, chętnych na cudze jest niestety sporo. Więc świetnie, że i Ty masz na to czas i możliwość by swoją działkę odwiedzić zimową porą.
Chociaż tam gdzie miałam przedostanią z ROD działkę sporo osób mieszka cały rok, tam więc też jest inaczej zimą. Ale tam to domy, a nie domeczki stoją.... Bardzo mile wspominam tamte okolice i na szczęście zostało mi mnóstwo stamtąd miłych znajomości, więc nic nie poszło w zapomnienie. ;:108

Lucynko, ale przecież Ty masz juz dzaiłeczkę swoją od stycznia do wiosny w domu - potem to tylko przenieść trzeba te rośliny na swoje miejsce. Więc wydłużyłam Ci o 4 miesiące lubienie swojej działki ;:306 I to bez wychodzenia z domu ;:215

Marysiu, no ja o kwitnacej forsycji to zwykle już w grudniu zaczynam marzyć ;:306 :;230 ;:306
Jakże wizualizacja tegoż żółtego spektakltu umila mi przeczekanie do tego momentu jak wszystko zaczyna bujnie się prezentować ;:108
Idę każdego roku przez ogród małymi kroczkami:
- forsycja,
-cebulowe wiosenne,
- hosty i róże,
- liliowce,
- trawy ozdobne,
- chryzantemy.
A, że przy okazji tych etapów, wiele, bardzo wiele i innych roslin kwitnie - to tylko radość dla serca! ;:167
Na pewno luty będzie już dla mnie spokojniejszym miesiącem, bo mogę już brać wolne ;:138 Więc jakby co to Ci pomogę myślami przy tym tunelu byś jednak ze wszystkim na spokojnie zdążyła. ;:215

I moje ulubione liliowce ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Śliczne liliowce, Beatko. ;:215
Ja również polubiłam te kwiatki, ;:303 choć trochę późno, ;:108 ale już małą kolekcyjkę uzbierałam. :tan
Dobrego i zdrowego tygodnia, Beatko. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Beatko ;:196 , chyba się z Tobą nie przywitałam jeszcze :wit , patrzę sobie, przegladam, spaceruję i upajam sie cudnym zapachem hiacyntów, kocia prześliczna ;:167 , a lilowce to piekne kwiatuchy, tylko troche krótko kwitną ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”