Wszystko co kwitnie i co jest zielone .

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p
Od: 9 wrz 2017, o 08:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wszystko co kwitnie i co jest zielone .

Post »

Wyjeżdżam dzisiaj z domu, ostatnie spojrzenie na moje " doniczki " i wsiadam do auta . Będę penetrowała szkółki w obrębie Gorzowa Wlkp. Mam taką jedną upatrzoną z krzewami ozdobnymi, kupiłam tam " LILAK MAYERA " to karłowaty bez . Kwitł około 2 m-cy . Chce dokupić kilka sadzonek, mam już pomysł w głowie gdzie go posadzę .
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No proszę, to musisz się pochwalić gdzie ta szkółka :) może i ja coś w niej upatrzę :)
Awatar użytkownika
qwak
50p
50p
Od: 18 lut 2012, o 21:27

Post »

Ech, mrozy nadchodzą a w naszych głowach już prawie wiosna! :wink: Ja też już tęsknię za ogródkiem i przymierzam się do robienia rozsad, chociaż mam też taką całoroczną mini szklarnię, w której uprawiam zioła. Także nawet w środku zimy zajęcie ogrodnicze mam. ;:215
Biofizyk z wykształcenia, ogrodnik z zamiłowania: latem na działce, zimą w domu - w wersji HiTech -regulamin
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p

Post »

Santocko, maniolek , Santocko ;:136

qwak - nie strasz mrozami . U mnie się zieleni .

Wróciłam do domu z tygodniowego " niebytu " ;:145 i co ja widzę ? wiosnę w domu i w ogrodzie . Jutro zrobię fotki, zmęczona jestem bardzo . Moja figa urosła w przeciągu tygodnia niesamowicie . Zajrzałam też do doniczek w piwnicy, begonia jak krecik wystawiła czubek nosa ;:333 i sprawdza co się dzieje . Inne bulwiaste też poczuły przypływ energii . Zrobiłam resztką sił moczenie storczyków i już je dzisiaj zasiliłam nawozem płynnym . Jutro przeglądam resztę moich piękności .
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p

Post »

Pośnieżyło trochę plan uległ zmianie, siedzę w domu i odpoczywam . Trochę fotek......... różnych .
A to Zamiokulkas ..

Obrazek stoi pod oknem dachowym, nowy pęd pokazuje, że miejsce dobre .

Obrazek ten stoi w pokoju obok grzejnika . Podlewany jest ...........jak sobie przypomnę .

Obrazek a to moja figa . Zdjęcie na tej samej stronie po wyniesieniu z piwnicy pokazuje, że rośnie jak na drożdżach ;:138 .
Dzisiaj zabieram się za grubosza, zrobię go w formie bonsai .
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu domowy ogród w pełni może CI zastąpić ten za oknem w ten zimowy czas. Jak tam w szkółce było pochwal się czy coś kupiłaś/upatrzyłaś sobie ? :)
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p

Post »

maniolek - kupiłam 'Lilak (bez) afgański 'Kabul'" szczepiony na pniu . Wiosną dokupię jeszcze kilka szt. i zrobię szpaler przy dróżce wewnątrz ogródka . Ponoć pachnący jest . Zastanawiam się jak rozszerzyć swój ogród, pomysłów mam wiele, a miejsca mało . Już "truję" w domu, że podwyższone rabaty na warzywa powinnam mieć ......
Obrazek
Mam takie miejsce w którym mogłyby stać czyniąc jednocześnie więcej miejsca dla roślin zdobnych . Czas pokaże czy mój głos będzie usłyszany ;:65 . Pochodzę przy tym pomyśle .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Nowe planowania ?
Też mi się podobają takie warzywniki z tymi podwyższonymi rabatami. ale jeszcze u mnie ich nie będzie.
Doniczkowe ładniutkie.
No i hiacynty, koło nich nie da się przejść obojętnie ;:108
Uwielbiam ich zapach ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p

Post »

Oj Aniu ja ciągle planuję . Nie było mnie w domu dość długo więc mam do odrobienia co nie co . Dzisiaj jadę kupić cebulkę dymkę i ten nieszczęsny czosnek . Już wcześniej zamówiłam, ma być zdrowy i dorodny . Ciemierniki zaczynają kwitnąć w ogrodzie, ale jakieś liche w tym roku . Sprawdzam ciągle co już wystaje z ziemi i nie mogę doczekać się wiosny .
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p

Post »

Dzisiaj dokupiłam trochę nasion .
Obrazek

Dynię posadzę w kompostowniku . Już zaliczyłam taki sposób .Dynia urosła nad podziw dorodna w dodatku uczepiła się :D wierzby pod którą stoi boks . Atrakcja była na cała okolicę, owoce wisiały wysoko . Śmiesznie to wyglądało .
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p

Post »

Dzisiaj z radością powitałam dzień . Mój kaktus bożonarodzeniowy, który kwitł w grudniu znów wypuszcza pąki . Zwariował, czy co ? Stał w moim pokoju,a że jest duży to przeszkadzał mi bardzo . Po świętach gdy ruch w domu osłabł ;:138 przeciągnęłam go do większego pokoju . Nie dość, że kwiaty nie opadły, to jeszcze po m-cu wypuścił nowe . I jak tu wierzyć ogólnie przyjętym radom, nie przestawiać i nie obracać . Pączuszki są malutkie za parę dni urosną to zrobię fotkę i wstawię .

To mój taras ( 2017r ) ...
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p

Post »

Obrazek

Obrazek

Tak jest dzisiaj u nas . Śnieg jest niezbędny, zwłaszcza po tak skąpym w deszcz lecie . Niech pada, pada, pada ..... ;:63

No i dowaliło dzisiaj śniegu ;:63 . Przed chwilą skończyłam otrzepywanie iglaków ze śniegu . W nocy przewidywany przymrozek a na krzewach kopuły śniegu . Najbardziej żal mi tui . Teraz mogę spokojnie iść spać . Ogród przykryty białą kołderką, aż miło popatrzeć .
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p

Post »

Widzę, że forum udoskonala się . Chwała za to ;:167 . Ja niestety jestem "tabaka", żeby było "roślinnie" ;:124 . Dzień jest piękny, wczoraj domówiłam kilka traw, pysznogłówkę, parę floksów . Teraz będę czekała na przesyłkę .
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu widzę, że plany masz, nasionka kupione, roślinki zamówione :) będzie co robić.
Śniegu trochę spadło, ale pewnie już ślad po nim zaginął :) bynajmniej u mnie już nie ma, a teraz słonko za oknem.
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p

Post »

U nas jeszcze śnieg leży a bałwan przed domem też ma się dobrze .Wczoraj chciałam pożyczyć bałwana chłopcu, którego mama odebrała z przedszkola i przechodzili koło naszego domu. Narobiłam tylko kłopotu, uparł się, że zabierze go na jedno popołudnie do siebie . Mama musiała się nagimnastykować z malcem, żeby wyluzował .
Wczoraj kupiłam anturium za 4 zł . Stan beznadziejny . Mam jednak nadzieję, że jeszcze da się uratować . W ogóle muszę zaprzestać zbierania wszelkich połamańców i zapuszczonych kwiatów. Mam już kilka storczyków takich przeznaczonych do wyrzucenia, niektóre nawet odżyły . Czas pokaże czy były dość silne, żeby przeżyć ekstremalne warunki jakim były poddane . Nie mam jakoś odwagi pozbyć się tych kwiatów . Skoro je przygarnęłam to muszę być wytrwała . Jak się uda to się pochwalę .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”