Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Post »

Lucynko najlepszego roku! zdrowia i wszelkiej pomyślności dla całej Rodzinki...może za rok będziesz miała prawdziwy nowyroczek ;:86 Czego Ci z serca życzę ;:167
U mnie zaczął się z emocjami...ale nie moimi, na razie ucichły i niech tak zostanie. Cieszmy się nowym rokiem, nowym śniegiem...cieszmy się życiem na tym pięknym świecie ;:196 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo mi się podobają te dwa pierwsze zdjęcia.Fajne by były jako widoki na ścianę.W tej chwili u nas sypie śnieg.Wszędzie biało.Niestety
wieje.Tak się zaczął nowy rok.Niestety zima i ma być zima a nie jesień jak wczoraj.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Moją Hakuro także karczownik unicestwił przed laty...Bardzo ją lubiłam ...
Zachód słońca bardzo ładnie "pstryknęłaś" ;:138
Pomyślności wszelkiej w nowym roku życzę Lucynko tak w domu jak i w ogrodzie...! ;:4
;:cm
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Witajcie!
Trochę słońca, trochę deszczu, odrobina śniegu, który natychmiast stopniał i silny wiatr - to obraz dzisiejszej pogody u mnie.
W nocy ma lekko przymrozić, jest więc nadzieja na słoneczne jutro. Oby!

Jagusiu - dzięki serdeczne. ;:196
Walka z karczownikiem nie jest łatwa, ale one na ogół w pojedynkę buszują, jest więc nadzieja, że Twoje drzewka są już bezpieczne. ;:303

Alu [Alicja125] - pięknie dziękuję za życzenia, i oczywiście odwzajemniam. ;:167
Widzę, że pogoda Ciebie też nie rozpieszcza. Trzeba mieć tylko nadzieję, że w końcu zima się ustatkuje i przestanie brykać, przynosząc prawdziwie zimową aurę bez głupich niespodzianek. ;:218
Życząc Ci słoneczka, serdecznie pozdrawiam. ;:196

Marysiu [Maska] - dziękuję, dziękuję, dziękuję. ;:168
Zajrzałam na 'Wyspę' i wiem już, kto Ci humor psuje na początku roku. ;:174 Mam nadzieję, że sprawa zakończy się uspokojeniem emocji ( lokatorów), co przyniesie Tobie spokój i dobrą perspektywę na przyszłość, czego życzę Ci z całego serca. ;:167
Cieszmy się więc życiem i niech nic ani nikt nam tej radości nie zakłóca. ;:196 ;:196

Danusiu [danuta z] - niebo tego dnia było wyjątkowo ciekawe w swoich barwach i kształtach chmur. ;:333
Narzekasz na biały śnieżek, a ja Ci go zazdroszczę. Bardzo mi takiej bieli brakuje. ;:108 Tym bardziej, że przed moim blokiem nie tylko roboty nie zostały zakończone, ale rozkopują od nowa to, co już dawno zasypali. ;:223 Wygląda na to, że coś schrzanili i zaczynają jeszcze raz. ;:145

Maryniu - u mnie wtedy razem z wierzbą została unicestwiona rosnąca w pobliżu kilkuletnia już hortensja bukietowa. ;:oj
Twoja pochwała jest dla mnie najwyższą nagrodą ;:167 , jednak zdaję sobie sprawę z mojej niedoskonałości. ;:7 Jesteś kochana. Bardzo dziękuję. ;:167 ;:196

Jeszcze jedno wspomnienie wierzby zniszczonej przez karczownika.

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szkoda że nie mogę podesłać śniegu.U nas sypał i sypał.Wczoraj wieczorem było cudownie.Drzewa były obsypane śniegiem.Chciałam
zrobić zdjęcia przez okno ale nic z tego nie wyszło ponieważ lampa błyskowa wszystko zasłaniała,a bałam się otwierać okno.Myślałam,że
rano zrobię,niestety już nie było śniegu na drzewach.Wiatr zdmuchnął.W tej chwili jest cudownie.Świeci słońce i jest -2,5 stopnia. ;:oj
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko miałam taką wierzbę i kilka lat temu usychała w oczach, musiałam wykopać i tu zaskocznie nic jej nie podgryzło. Na miejscu szczepienia zauważyłam dziwne dziurki, przecięłam sekatorem, a tam w środku dużo białych gąsienic. Nie wiem co to był za rok bo z tego samego powodu straciłam tez drugą inną odmianę wierzby. Hakuro bardzo mi się podobała więc kupiłam drugą, cały czas jest w stałej obserwacji ;:oj
U nas śniegu bardzo dużo, cały czas dosypuje, słoneczko niby co chwilę pokazuje swoje oblicze, nie jest źle na takie białe widoki czekałam.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Na szczęście karczownika znam tylko z forumowych opowieści i może niech tak zostanie, bo z tego czytam, to nie są to miłe zwierzątkaObrazek Za dużo szkód wyrządzają, żeby je tolerować i wypowiedzenie im wojny jest raczej konieczne. W mojej okolicy chyba ich nie ma, bo nawet działkowicze od wielu dekad go nie znają. Jest więc nadzieja, że i do mnie nie dotrze.
Heliotropy też mam zamiar siać 10 stycznia, bo akurat mam wolny dzień, tylko nie wiem czy z moich nasionek coś wykiełkuje. Z ubiegłorocznych wykiełkowało tylko kilka marnych siewekObrazek, ale na szczęście mam jeszcze nasiona od Ciebie sprzed dwóch lat i te w tamtym roku wykiełkowały bardzo ładnie. Sieję wcześniej, to w razie niepowodzenia będę miała czas na jeszcze jedno sianie.
Wczoraj śnieg padał cały dzień, ale do południa ciągle było na plusie, to zaraz znikał. Dopiero wieczorkiem zrobił się lekki minusik i dzisiaj jest w miarę biało. I słoneczko dzisiaj świeci, ale przyjemnie jest tylko zza okna, bo mocno wieje.
Więcej pogodnego nieba nad głową, a nocką śnieżku, który tak lubisz ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Śniegu nima ;:222 , jest tylko niewielki mrozek i nieprzyjemny wiatr. Ale żeby nie było - przez cały dzionek towarzyszyło mi słoneczko. Aż chce się żyć, zwłaszcza gdy nie trzeba wychodzić z ciepłego domku na dłużej.
W sobotę znowu będą u mnie święta, zbiera się bowiem rodzinka w związku z przyjazdem najstarszego syna z żoną. Ponieważ Boże Narodzenie spędzili w Gdyni, to muszą teraz odpracować zaległą wizytę w Płocku. Nie ma zmiłuj. ;:224
Pozostałości poświąteczne zostały skonsumowane, więc dzisiaj zrobiłam nowe zapasiki, upichciłam smaki ich dzieciństwa w postaci "orzechów" pieczonych na palniku w specjalnej formie, w której są też gniazdka na grzybki i szyszeczki.
. Naturalnie owe orzechy są z ciasta, a do środeczka dostały specjalną masę.
Częstujcie się, proszę.

Obrazek

Danusiu [danuta z] - u mnie ciągle bez białego puchu, ale możliwe jest, że jutro trochę poprószy, przynajmniej tak zapowiadają meteorolodzy. ;:108 Oby! Idzie nieco większy mrozek, to może śnieżek trochę poleży (jeżeli spadnie). ;:218

Dorotko [korzo_m] - żal każdej roślinki, ;:174 a zwłaszcza kilkuletniej, o którą się dbało, którą się pielęgnowało, która dość długo już cieszyła oczy. ;:108
Jak nie kijem go, to go pałką. ;:145 Moją zniszczył karczownik, Twoją jakieś inne stwory, ;:oj ciekawe co to za jedne. ;:204
Kochana, zapakuj tego śniegu i podeślij w moje strony ;:180 , bo bardzo mi tej zimowej bieli brakuje.

Iwonko1 - rzeczywiście lepiej nie poznać tego stwora, bo szkudnik z niego niesamowity. ;:145
Gdybyś miała problem z nasionami heliotropu, to daj znać, a doślę Ci ich jeszcze trochę. ;:108 Może jeszcze jakieś nasiona by Cię interesowały?
Wiać to i u mnie wieje, ale bez śniegu. Mam nadzieję, że Twoje życzenie się spełni jutro, bo ponoć ma posypać białym puchem. ;:303 Dziękuję. ;:196

Tutaj też widać moją wierzbę, choć lekko zamazaną. I to już ostatnie jej wspomnienie.
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko jak na razie uspokoiło się, ale niepokój został. Nie jest to rzecz której byśmy nie pokonali, najważniejsze zdrówko a reszta sama się jakoś poukłada :D
Paskudny karczownik! u mnie też kiedyś narobił szkód, ale raz znalazłam zewłok drania na kopcu i pewnie jakiś kot czy pies go załatwił. Miałam okazję zobaczyć jaki jest wstrętny.
Ciasteczkiem się częstuję, bo takiego nie jadłam. Dostałam od córci wałek to wyciskania wzorków na ciasteczkach i jak skończą się pierniczki to muszę wypróbować, a potem już tylko pączki i post! bo zima nie sprzyja kondycji ;:223
Dużo zdrówka ;:196 i niech Cię też piękna zima odwiedzi taka jak u mnie ;:167
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ! fajne zdjątko takie zamglone.
Śnieg u nas sypie od rana.Taki fajny i gęsty.Ledwo przyczłapałam z miasta.
U nas środek miasta rozkopany i tak został na zimę,ponieważ ten co podjął się pracy zrezygnował.Podobno trwa przetarg.
Lucynko a Ty czasem nie zbierałaś nasion z jarzmianki.? :wink:
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Lucynko kochana wszystkiego najlepszego z Nowym Rokiem, przede wszystkim zdrówka i spokoju, a reszta sama przyjdzie. U nas zrobiło się biało i jest lekki mrozik.
Faktycznie wierzba była dorodna, aż żal że została wygryziona przez tego paskude.
Jak dobrze, że już dni coraz dłuższe i coraz bliżej do wiosny.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Lucynko dzisiaj to mogłabym Ci podesłać śniegu kilka ton, tak nam dosypało i nadal nie ustaje.
Nie wiem co to za cholerstwo dostało mi się w miejsce szczepienia, wtedy po zimie wiele roślin mi padło z dziwnego powodu. Było mi bardzo szkoda, bo człowiek do jakiś widoków się przyzwyczaja. Karczownika na szczęście nigdy nie miałam, nawet nie chcę wiedzieć jak wygląda ;:185 zapewne ciężko go się pozbyć, także współczuję takiego nieproszonego gościa w ogrodzie.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..u mnie podobnie, śnieg był jeden dzień i się zmył, nawet słonka nie ma . :wink: . Kilka lat temu miałam karczownika , rył po całej działce. Myślałam że jest ich cała armia co to sprowadziła bliższą i dalszą rodzinę...okazało się że był tylko jeden . Popełnił sepuku , utopił się w pozostawionym wiadrze z wodą ;:306 . Od tamtej pory spokój. Co do wierzby, miałam takie już trzy, nic ich nie podgryzło ;:185 , te wierzby nie są zbyt długowieczne. Pozdrawiam serdecznie ;:167
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

No właśnie miałam to napisać,ale uprzedziła mnie Zuzia.Wierzby szczepione nie są długowieczne,też taką straciłam mimo,że dbałam o nią,regularnie cięłam,aż pewnego roku się nie obudziła. Jej los wkrótce podzieli Iwa,mam już ją ho,ho,więc nie zdziwię się,gdy i ona padnie.
Leciutki śnieżek pobielił wczoraj,ale dziś już tylko plucha ;:222
W kupną ziemię będziesz wysiewać czy w swoją?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko witaj w Nowym Roku ;:168 Twoja Misia jest taka słodka, że tylko do niej się przytulić... Pięknie dziękuję za nasionka ;:196 , Szkoda tej ślicznej wierzby... ale czasami natura silniejszą się okazuje... na karczowniki to tylko trzeba obsadzić ogród aksamitkami, czosnkami i bazylią... powinny się wyprowadzić.
U mnie też śnieg jak zjawa... pojawia się i znika, dzisiaj rano M odgarniał a popołudniu już nic nie było... taka zima ;:306
Orzeszki pychotka... dożo pracy, a znikają w mgnieniu oka ;:333 Pozdrowienia.
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”