Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewelinko dziwaczka można też hodować z nasion.
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p
Od: 22 lut 2007, o 12:41

Dziwaczek

Post »

A propo's dziwaczka-najładniej wygląda gdy jest wsianych około 4-5 nasion,wtedy tworzy okazałą kępę,no ale zajmuje sporo miejsca.Z zeszłorocznych doświadczeń mogę powiedzieć,że różowy lepiej i szybciej wschodzi.Ale zaskoczyłyście mnie,że można podjąć próby przechowywania tej rośliny zimą,byłam przekonana,że to roślina jednoroczna.
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przechowujemy dziwaczka dokładnie w tych samych warunkach co karpy dalii czy Kany.
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p

Post »

Mariola54 pisze:Przechowujemy dziwaczka dokładnie w tych samych warunkach co karpy dalii czy Kany.
dziękuję za informacje,spróbuję w tym roku,przechować roślinkę zgodnie z wskazówkami
Awatar użytkownika
alka
200p
200p
Od: 3 paź 2006, o 23:08

Post »

Wyczytałam, że kwiaty dziwaczka są w różnych kolorach na jednej roślinie. To prawda, czy coś pokręciłam?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p

Post »

alka pisze:Wyczytałam, że kwiaty dziwaczka są w różnych kolorach na jednej roślinie. To prawda, czy coś pokręciłam?
Bywa,że tak jest (dlatego nazywa się dziwaczek), ale u mnie z zasady występowały kwiaty jednego koloru, nie wiem dlaczego?
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

krzysztofjasik pisze: ale u mnie z zasady występowały kwiaty jednego koloru, nie wiem dlaczego?
Krzysztofie dlatego, że masz takie nasiona.
Jesienią mogę Ci podesłać nasionka dwukolorowego dziwaczka.
Teraz mało zebrałam :oops: Obrazek
Awatar użytkownika
krzysztofjasik
100p
100p

Post »

Mariola54 pisze:
krzysztofjasik pisze: ale u mnie z zasady występowały kwiaty jednego koloru, nie wiem dlaczego?
Krzysztofie dlatego, że masz takie nasiona.
Jesienią mogę Ci podesłać nasionka dwukolorowego dziwaczka.
Teraz mało zebrałam :oops: Obrazek
Dziękuję Mariolko,bardzo chętnie przyjmę,a zdjęcie faktycznie ukazuje wielobarwność rośliny.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Ojej, ile się zebrało "dziwaczkowych " informacji ! Ale to bardzo dobrze, bo teraz już wiem, i nie tylko ja :wink: , co i jak. Wiosną posadzę i zobaczymy , co wyrośnie.Wg. obrazka powinny być różnokolorowe kwiatki- jak będzie to się okaże. E
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Czytaliście książkę "Tajemniczy ogród"? Pewnie tak. Tam była taka tajemnicza furtka do tego ogrodu... ja tez mam taką furtkę Obrazek

A gdy przez nią wejdziemy- znowu możemy pospacerować wśród krzewów i kwiatów. Zapraszam Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Co my tutaj mamy ? CYLIAMEN,FUKSJA_ROZCHODNIK OKAZAŁY/poczciwa, niewybredna a całkiem ładna roślina, CHIASTOFIL NAPRZECIWLISTNY,PIWONIA... Obrazek Obrazek Obrazek

BIELUŃ DATURA/tego roku tak zaszalał,że nawet po przycięciu ledwo zmieścił się do skrytki ,Trochę kolorów jesieni i oczywiście PELARGONIA.

dalej- taki ogólny "rzut oka na zielone", MILIN AMERYKAŃSKI/odm.URSYNÓW/,i rabatka kwiatowa przy tarasie

IRYS SYBERYJSKI, PĘCHERZNICA KALINOLISTNA.... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
konto-nieaktywne2
---
Od: 18 sty 2007, o 08:26

Post »

Masz piękny ogród. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Ewelinko masz takie cudne i zdrowe roślinki .Mam do ciebie pytanko czy masz coś posadzone pod domem np. pod południową ścianą?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelino mogłabym spacerować po Twoim ogrodzie bez końca.
przepiękny - brawo.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Dziękuję za miłe słowa ,ale gdy mnie tak rozpieszczacie nie mogę sie oprzeć,żeby jeszcze nie wkleić... To zdjęcia z czwartku minionego . Najpierw ostatnie pogróżki zimy... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A z początkiem nowego tygodnia...już pomalutku pojawiły się zwiastuny wiosny/zdj. z wczoraj-poniedziałek/ Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jak widać:PRZEBIŚNIEGI,IRYSY,TULIPANY,BAZIE na WIERZBIE/ IWA/,WIELOSIŁ,całkiem spore pąki RODODENDRONA-zapowiada się niezłe kwitnienie! PIERIS JAPOŃSKI

A w domu, w ciepełku zakwitł STORCZYK i rozwinęła się FORSYCJA. :D Obrazek Obrazek Obrazek
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelino pieścisz nasz wzrok swoimi pięknymi roślinkami.
Ja mogłabym podziwiać bez końca. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”