Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- krzysztofjasik
- 100p
- Od: 22 lut 2007, o 12:41
Dziwaczek
A propo's dziwaczka-najładniej wygląda gdy jest wsianych około 4-5 nasion,wtedy tworzy okazałą kępę,no ale zajmuje sporo miejsca.Z zeszłorocznych doświadczeń mogę powiedzieć,że różowy lepiej i szybciej wschodzi.Ale zaskoczyłyście mnie,że można podjąć próby przechowywania tej rośliny zimą,byłam przekonana,że to roślina jednoroczna.
- krzysztofjasik
- 100p
- alka
- 200p
- Od: 3 paź 2006, o 23:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyczytałam, że kwiaty dziwaczka są w różnych kolorach na jednej roślinie. To prawda, czy coś pokręciłam?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- krzysztofjasik
- 100p
- krzysztofjasik
- 100p
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Czytaliście książkę "Tajemniczy ogród"? Pewnie tak. Tam była taka tajemnicza furtka do tego ogrodu... ja tez mam taką furtkę 
A gdy przez nią wejdziemy- znowu możemy pospacerować wśród krzewów i kwiatów. Zapraszam

Co my tutaj mamy ? CYLIAMEN,FUKSJA_ROZCHODNIK OKAZAŁY/poczciwa, niewybredna a całkiem ładna roślina, CHIASTOFIL NAPRZECIWLISTNY,PIWONIA...

BIELUŃ DATURA/tego roku tak zaszalał,że nawet po przycięciu ledwo zmieścił się do skrytki ,Trochę kolorów jesieni i oczywiście PELARGONIA.
dalej- taki ogólny "rzut oka na zielone", MILIN AMERYKAŃSKI/odm.URSYNÓW/,i rabatka kwiatowa przy tarasie
IRYS SYBERYJSKI, PĘCHERZNICA KALINOLISTNA....

A gdy przez nią wejdziemy- znowu możemy pospacerować wśród krzewów i kwiatów. Zapraszam

Co my tutaj mamy ? CYLIAMEN,FUKSJA_ROZCHODNIK OKAZAŁY/poczciwa, niewybredna a całkiem ładna roślina, CHIASTOFIL NAPRZECIWLISTNY,PIWONIA...

BIELUŃ DATURA/tego roku tak zaszalał,że nawet po przycięciu ledwo zmieścił się do skrytki ,Trochę kolorów jesieni i oczywiście PELARGONIA.
dalej- taki ogólny "rzut oka na zielone", MILIN AMERYKAŃSKI/odm.URSYNÓW/,i rabatka kwiatowa przy tarasie
IRYS SYBERYJSKI, PĘCHERZNICA KALINOLISTNA....

-
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Ewelinko masz takie cudne i zdrowe roślinki .Mam do ciebie pytanko czy masz coś posadzone pod domem np. pod południową ścianą?
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Dziękuję za miłe słowa ,ale gdy mnie tak rozpieszczacie nie mogę sie oprzeć,żeby jeszcze nie wkleić... To zdjęcia z czwartku minionego . Najpierw ostatnie pogróżki zimy...

A z początkiem nowego tygodnia...już pomalutku pojawiły się zwiastuny wiosny/zdj. z wczoraj-poniedziałek/

Jak widać:PRZEBIŚNIEGI,IRYSY,TULIPANY,BAZIE na WIERZBIE/ IWA/,WIELOSIŁ,całkiem spore pąki RODODENDRONA-zapowiada się niezłe kwitnienie! PIERIS JAPOŃSKI
A w domu, w ciepełku zakwitł STORCZYK i rozwinęła się FORSYCJA.

A z początkiem nowego tygodnia...już pomalutku pojawiły się zwiastuny wiosny/zdj. z wczoraj-poniedziałek/

Jak widać:PRZEBIŚNIEGI,IRYSY,TULIPANY,BAZIE na WIERZBIE/ IWA/,WIELOSIŁ,całkiem spore pąki RODODENDRONA-zapowiada się niezłe kwitnienie! PIERIS JAPOŃSKI
A w domu, w ciepełku zakwitł STORCZYK i rozwinęła się FORSYCJA.