Na starym po nowemu. 5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu. 5.

Post »

Wszystkiego dobrego świątecznego! ;:114

Jadziu - spoko, spoko - karmnik plastikowy więc łatwy do umycia, jeśli te ptasie przyozdobienia miałaś na myśli. Kupiłam go w Juli.
No i chyba tak właśnie będzie z tą Twoją Thereską, że z roku na rok będzie coraz bardziej zachwycać. Fajnie, że nawet zimą zdobi ogrody mając tak pięknie wybarwione gałązki.
Dzisiaj patrzyłam co tam w ogrodzie i wychodzi już powoli ta piwonia od Ciebie.
Reszta roslin porządnie uśpiona. ;:196

Lucynko, no ja też się już od dość dawna przymierzałam by zrobić karmnik tego właśnie typu, by ptaki miały stale jedzonko a ja abym nie musiała latać w te i we wte by im dosypywać ziarna. I jak tylko go zobaczyłam w sklepie w bardzo przystępnej cenie - to od razu wpadł mi w wózek. Nawet się o to prosić nie musiał. ;:108
No to miłego majsterkowania Wam życzę, no chyba, że macie w pobliżu ten sklep ;:306

I jak tam karmnik, Natalko? Powieszony jest już na balkonie? Ja troszkę żałuję, że nie mam żadnego drzewa tak posadzonego abym mogła obserwować ptaki przy karmniku z okna. Może jak podrośnie wierzba mandżurska to tam powieszę jakiś karmnik, na razie się nie da, bo za delikatna jest jeszcze.

U mnie wczoraj były na prawdę białe święta, dzisiaj jest wiosennie chić dość pochmurnie. Wszystko przez noc odtajało.
Pozdrawiam ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Beatko! U mnie już po świętach. ;:108 Teraz odpoczywam, jako że dla mnie taki maraton świąteczny jest już dość męczący. ;:7 Wkrótce zacznę liczyć dni do wiosny, za którą coraz bardziej mi tęskno. ;:204
Moje białe Boże Narodzenie trwało też zaledwie kilka godzin, ale było i to się liczy!!! ;:138
Pozdrawiam i dobrych dni mijającego roku życzę. ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko ;:196 witaj poświątecznie. bo jeszcze tylko parę chwil pozostało do świętowania ,ale za parę dni następne świętowanie :) U mnie nie ma takiego sklepu albo ja o nim nie wiem .U mnie w wieczór wigilijny był biały i do południa w pierwszy dzień świat a potem szaro buro i deszczowo tak jak u Ciebie.Piwonia chyba ciutek zaszalała ;:202 gdzie jej się tak spieszy nasyp jej trochę ziemi na głowę może ochłonie :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Beatko Święta przeleciały... został po nich pełny brzuszek i zapasy... ;:112
Za chwileczkę Nowy Rok niech będzie dobry, zdrowy i obfity we wszelkie dobra...

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Fajny karmniczek wypatrzyłaś ptakom, a jak jeszcze się rozniesie po okolicy, że tak im tam fantazyjnie sypiesz ziarenka, to i tak będziesz musiała ciągle tam latać i dosypywać :;230
Strasznie już dawno nie byłam na działce, ale mam nadzieję, że u mnie wszystko śpi i zbyt wcześnie nie ciśnie się do życia. Róże dalej nie okryte, ale zupełnie nie mam czasu się tym zająć. Na szczęście temperatury ciągle są łaskawe, więc nic im raczej nie będzie. Na pewno w końcu zgram się z eMem i razem będziemy mieli czas, to pojedziemy i to zrobimy.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Świetny karmniczek Beatko ;:63 ;:63 Moje ptaszki nie mają takich luksusów i muszą same łuskać sobie słonecznik. Co prawda mam potem mnóstwo łusek, ale żaden słonecznik pod karmnikiem mi nie wyrósł...znaczy zjadają wszystko.
Czekam na projekcje gwiazdek, bo przekonałaś mnie do takiej dekoracji świątecznej :D
Życzę miłego spędzenia ostatniego dnia Roku :tan ;:168
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Super ten karmniczek! ;:138 Ptaszyny będą zadowolone ;:224 Ale uśmiałam się z tego pieprzu dla kota, bo zobaczyłam oczami wyobraźni.... Koty jednak są fajne ;:306
Beatko, ale co z tym domkiem? Stoi już, czy może jednak fachowcy również zapadali w sen zimowy? ;:306
Bo nie mogłam się doczytać finiszu tematy, albo mi coś umknęło... :oops:

Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Beatko na taka kwitnącą Therese Bugnet sobie jeszcze poczekamy ale powzdychać nam wolno. ;:306
To jedna z tych róż, które trzeba mieć w ogrodzie. ;:138
O i widzę, że już karmnik wyciągnęłaś dla ptaków. Pora najwyższa otworzyć stołówkę.
Ja też kupiłam karmnik ale nie taki ładny jak Twój, ale najważniejsze, że jest. :D

DO SIEGO ROKU BEATKO. ;:167
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Beatko,
witaj poświątecznie. A miałaś szczęście z tym śnieżkiem na Wigilię. U nas tylko deszcz i cały czas, z małymi przerwami pada. Już lepszy delikatny mrozik niż taka ponura pogoda. Ciekawe, co z tą zimą. Może w ogóle nie przyjdzie? Oby nie było tak, jak w ubiegłym roku.
pozdrawiam ciepło i wszystkiego naj... na Nowy Rok.
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie, widzę że nie tylko ja dbam o pierzastych kumpli. ;:63
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, odpoczywałam w święta za Ciebie!
Też coś tak czuję, że wiosna o nas pamięta, żeby przyjść na czas. ;:108
U Ciebie ten czas jest jeszcze krótszy bo sporo nasion wysiewasz i bardzo szybko zaczynasz "sezon" ;:215
Ja dopiero od marca sieję, ale o kobei pamiętam, żeby ją w lutym już wcisnąć w ziemię.
Wszystkiego dobrego noworocznego odwzajemniam, i życzę by się realizowały Twoje marzenia! ;:196

Jadzinko - ten sklep jest na pewno w Katowicach.
Poniżej dzisiejsza fotka z tą wyrywną piwonią.
No i oczywiście m.in. fotka Twoich ślicznosci frywolitkowych ;:215
Bardzo udanego kolejnego roku Ci życzę ;:196

Obrazek

Obrazek

Ewuniu - mi też święta przeleciały, zresztą cały ten rok mi przeleciał niesamowicie szybko.
Ale to był dobry dla mnie rok i równie dobrego Tobie życzę, oczywiście jeszcze lepszy może być! ;:196
Wszystkiego najlepszego!

Iwonko - nie miej wyrzutów sumienia, że nie bywasz na działce w takim okresie zimowym. Ja mam ogród pod nosem, ale nie jestem w stanie widzieć w ciągu tygodnia co tam słychać. Już się nie mogę doczekać kiedy dnia przybędzie bym mogła zerknąć na roślinki nie tylko w weekendy.
U nas dopiero za kilka dni ma być mrozik, ale bardzo lekki, więc na razie rzeczywiście o rośliny nie ma się co martwić. Tym bardziej, że ostatnio bardzo deszczowo bywało, więc i wody rośliny mają pod dostatkiem.
Również wszystkiego dobrego w Nowym Roku Ci życzę i troszkę więcej wolnego na odpoczynek (wiadomo, że czynny odpoczynek w ogrodzie jest doskonały ;:172 ).

Marysiu, na razie zdjęcia nie są dobre, bo dopiero testuję nowy telefon i jeszcze nie znalazłam trybu nocnego. Ale oczywiście pobróbuję na innych nocnych ustawieniach pstryknąć jakąś fotkę.
Również wszystkiego dobrego życzę w nafchodzącym Nowym Roku. ;:196

Te gwiazdeczki wolno sobie chodzą po ścianie:

Obrazek

No i cudne, wciąż kwitnące pelargonie od Ciebie

Obrazek

Basiu - no ja też nawet do tej pory się uśmiecham jak sobie przypomnę tę sytuację w kotem i pieprzem. Ale spróbuję na nornice to też wykorzystać, najwyżej będę miała dwie anegdoty jak to sobie nie poradziłam z kotem czy nornicami ... ;:306
Domek nie ruszony, przemilczam sprawę - na pewno by były fotki, więc nic Ci nie umkęło. niestety....
Mam nadzieję, że ten nowy karmnik się szybko zaadoptuje...
Wszystkiego najlepszego! ;:196

Eluś - a może Thereska Bugnet i w kolejną wiosnę zakwitnie tak szybko jak w minioną? :tan
Karmnik w ogrodzie musi być ;:215 Oczywiście systematycznie uzupełniany zimą.
Zobacz jak mi wytrzelił ten Amarylis. Chyba nie ma już teraz szans na kwiaty. Ale może w następnej odslonie - tak, oby.

Obrazek

Paula - prognozuje się w moim rejonie, że do 20 stycznia nadal ma być dość ciepło, tylko kilka stopni mrozu - jak już. Czyli jak na razie zapowiada się bardzo łagodna zima. Śnieg jakiś jest przewidziany, a i owszem.
Wytrzymałam przez święta z tymi chryzantemami, ale po Nowym Roku zaraz je zamówię.
Również serdeczności noworoczne przesyłam ;:196

Obrazek

Ed - to one zaczęły! ;:306 Te pierzaste kumple wyszły do mnei z inicjatywą współpracy. ;:215
Jak tylko skosiłam trawę to się pojawiały w niesamowitych ilościach by wydziobywać co dla nich najlepsze. No nie mogłam być na to zimą obojętna i karmnik od razu się pojawił. Ten nowy jest drugim karmnikiem. No i oczywiście mam lilka krzewów ze smakołykami dla ptaków.
Wszystkiego dobrego na Nowy Rok!

I kilka dzisiejszych fotek z ogrodu:

Skimmia cała w pąkach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jodła koreańska specjalnie zakupiona na te święta ;:167

Obrazek

Wszystkiego dobrego! :wit
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękna ta jodła ;:167 wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:168
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Urocza jodełka! Ona ma korzeń?
Widzę, że wyglądasz nosków roślin? Sporo ich teraz... u mnie krokusy w ub. tygodniu widziałam, ale u nich to normalne... gorzej, ze niektóre róże mają noski na zewnątrz... to mnie strasznie martwi. ;:222
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Witaj :) Możliwe że hippeatrum jeszcze zakwitnie, miałam podobny przypadek wiosną.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Beatko kogo tak opatuliłaś czyżby hortensję .Śliczne widoczki wianuszek też pomysłowo udekorowany zresztą masz talent ;:180 Jodełka super wkomponowała się w otoczenie. Mogę napisać Ci na pociesznie ,ze mój domowy Amarylis też tylko liściasty, a kwiatów zero juz od paru latek ;:174 .Muszę postąpić tak jak pisze Elusia może wtedy zatrybi .Masz Beatko chociaż trochę kolorów w ogródku, a u mnie tylko wszechobecna zieleń i szarość zaschniętych badyli ;:174 .Do Siego Roku ;:196 Ojjj szalona piwonia swoim majówkom jeszcze sie nie przyglądałam
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”