Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Post »

:wit Witajcie!
Wybaczcie mi, proszę zaniedbania. Ostatnio doszły mi dodatkowe nieprzewidziane wcześniej obowiązki. Jak to dobrze, że wcześniej zaczęłam przygotowania świąteczne, nie wyrobiłabym się.
Dzisiaj postaram się odpowiedzieć na Wasze posty, ale nie obiecuję, że do każdej z Was trafię. Może trochę dzisiaj, trochę jutro.
Jeśli wyrobię się czasowo.

Beatko [Beaby] - trochę śniegu ubyło, ubywa codziennie, a nie dosypuje. Najprawdopodobniej do świąt zniknie całkowicie, pozostanie już tylko wspomnienie.
Siać zawsze zaczynam w połowie stycznia i na pierwszy ogień idzie heliotrop. Jeśli chodzi o kobeę, to aby zdążyła zakwitnąć, by dłużej nacieszyć oczy, trzeba ją wcześniej siać i myślę, że w lutym byłoby dobrze. ;:333

Marysiu [Maska] - kocham biel zimową, ale już jej malutko. Szkoda. ;:174
Moja intuicja - zdaje się - zadziałała i cieszę się, że zaczęłam wcześniej, bo teraz już bym się nie wyrobiła. Doszło mi trochę nieplanowanych obowiązków.
Wieczerzę przygotowuję sama, a przy stole zasiądzie w sumie 9 osób, więc i tak musiałabym pomóc sobie zamrażarką. ;:108
Synowa w wigilię pracuje do szesnastej, ale za to w pierwsze święto luzik, jako że spędzimy je u syna i synowej.
Buziaki odwzajemniam ;:196 i słoneczka, życzę bez mrozu.

Majeczko - a ja lubię gnieść i kroić makarony: od niteczek po łazanki. ;:303
Mój blok jest solidnym budynkiem i nie słychać, co się u sąsiadów dzieje, tylko udarowe wiertarki mrożą krew w żyłach, niezależnie od tego na którym piętrze wiercą. Oczywiście tylko w trzech pionach, tj. po mojej stronie klatki schodowej.
Moja sąsiadka ma yorka, którego my nazywamy 'Jazgotem' ;:306 , bo nasz Mikrus przez całe swoje czternastoletnie życie nie narobił tyle hałasu, co ten maluch w ciągu jednego roku.

Krysiu [leszczyna] - nic to, ważne że my Ciebie widzimy. ;:167
Działka zamknięta i u mnie, tylko M musi do swoich gołąbków codziennie gnać, ale to jego wybór i jego obowiązek.
Troszkę mi się zapętliło w ostatnich dniach, ale już wychodzę na prostą i tylko cieszę się, że wcześniej zaczęłam przygotowania. ;:63
Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Jagusiu - trochę pocieszyłaś Majeczkę, co bardzo Ci się chwali. ;:167 ;:303

Danusiu [danuta z] - nareszcie mam spokój i błogosławioną ciszę. :tan
Nie ma to jak własny makaronik, zwłaszcza do rosołku. Gniotłaś?
Za zdrówko dziękuję i z całego serca odwzajemniam. ;:196

Beatko [Bluebery] - jeszcze trochę bieleje, ale już cieniutko. ;:174

Irenko [adamiec] - ;:215 się wyrobiłaś. Jesteś lux torpeda! Gratuluję. ;:138
Ja chodzę na zwolnionych obrotach, trochę niespodziewanej roboty mi przybyło, ale dam radę. Przynajmniej mam taką nadzieję.
Nasionka wyślę do Ciebie po świętach, gdy wrócisz z wojaży.
Cieszę się, że śledziki smakowały. ;:333
Za życzenia pięknie dziękuję i z całego serca odwzajemniam, życząc cudownych chwil w gronie rodzinnym. ;:167 ;:196

Pozazdrościłam Wam rękodzieła świątecznego i samodzielnie popełniłam sobie dwa stroiki. Jasne, że nie są tak piękne, jak Wasze, ale moje własnoręczne i muszę się nimi pochwalić.

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru, dobrej nocy.
jagusia111

Post »

Lucyno stroiki super, szczególnie ten pierwszy mnie zachwycił. Świetne połączenie elementów, nie krzykliwe, a takie eleganckie, stonowane i jednocześnie radosne.
Danka65
100p
100p
Od: 18 mar 2012, o 11:12

Post »

Lucynko oczywiście że nagniotłam, a jak mąż się zdziwił ;:oj zajadaliśmy za smakiem.
Dawno, dawno temu też robiłam ale jakoś zapomniałam o nim.
Stroiki bardzo ładne, jedyne niepowtarzalne i dlatego najpiękniejsze bo własnoręcznie wykonane.
Atmosfera świąteczna się zagęszcza, choć aura znowu robi się wiosenna.
:wit ;:3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Makaron swojej roboty wykonałam tylko raz.Leń jestem. :oops:
Miałam mieć operację 18.XII.i zachorowałam.Musiałam odwołać bo jak mi powiedziano nikt mnie nie uśpi.I tak choruję do dziś.Zachciało mi
się ciastek to ledwo skończyłam tak było mi słabo.Mieliśmy jechać na święta do syna i nic z tego.Tak więc widzisz nic wesołego.
Myślę,że zaraz po świętach wyznaczą mi nowy termin.Z kwiatami w domu też mam problem.Grudniki nie chcą kwitnąć a nawet rosnąć.
Wszystkie moje plany "spaliły na panewce". :evil:
Cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze.To najważniejsze.Mam nadzieję,że nowy rok będzie dla mnie fajniejszy. :)
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko u mnie za oknami aż tak biało nie było ale i tak widok rozweseliło i szarości przykryło. ;:108
Cieszy mnie że tryskasz energią i Święta radośnie Cię nastrajają. ;:215 ;:23
Nie ma to jak przedświąteczna krzątanina, żeby bliskich smakowitościami ugościć. ;:oj
A u mnie ... jedne wyniki się poprawiły, żeby kolejne zepsuły, jakiś stan zapalny OB już 84, dostałam antybiotyk i po świętach zobaczymy jakie będą wyniki, jeśli złe to w szpitalu będą szukać co mi jest. ;:202
Piękne i pomysłowe stroiki,będą świetną dekoracją Świątecznego stołu. ;:333
Kochana, zdrówka Wam życzę i wiele radości z rodzinnych spotkań, oraz wszelkiej pomyślności w kolejnym sezonie. ;:167 ;:79
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I bardzo dobrze, że się chwalisz, bo Twoje stroiki są bardzo ładne ;:63
Śnieg był i sie zmył.
Mam nadzieję tylko, że jutro nie będzie ślizgawki
Raniutko wyruszam na zakupy, żeby uniknąć korków.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Stroiki są śliczne; super pomysły ;:333
Jednocześnie składam życzenia pięknych, radosnych świąt Bożegonarodzenia!! Dobrego odpoczynku!
Obrazek
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Mocno mi dokucza niedobór wolnego czasu, ale już wkrótce sytuacja wróci do normy, a po świętach zapewne zacznę narzekać na jego nadmiar.
Pogoda paskudna, wcale nie świąteczna. Szaroburo, chmurzasto i deszczowo. ;:222
Jednak niezależnie od tego, jaka aura będzie od jutra na dworze, w domku cieplutko, rodzinnie i bardzo klimatycznie się zapowiada. Mam nadzieję, że u Was podobnie, jeśli nie na zewnątrz, to na pewno w domku, czego z całego serca Wam życzę.
Niech te świąteczne dni napełnią Wasze serca radością, miłością , a zdrowie niech Wam towarzyszy nieustannie, nigdy Was nie opuszcza. Wesołych Świąt! ;:33

Jagusiu - kochana jesteś i bardzo łaskawa dla moich wypocin, bardzo dziękuję za dobre serduszko. ;:196

Danusiu [Danka65] - od czasu do czasu warto wracać do zapomnianych potraw własnoręcznie zrobionych, mimo że można je kupić gotowe.
Dziękuję za dobre słowa pod adresem moich wypocin (syroiki) ;:196 , a pogoda pod zdechłym Azorkiem, przynajmniej u mnie.

Danusiu [danuta z] - tak mi przykro z powodu Twojej choroby. ;:168 Mam nadzieję, mało - wierzę, że szybciutko wrócisz do zdrowia i po zabiegu zdążysz wrócić do pełni sił przed rozpoczęciem sezonu działkowego, czego z serca Ci życzę. ;:167

Stasiu - no i już po bieli, wróciła królująca szarzyzna. Mogę (możemy?) pomarzyć tylko o białych świętach, ewentualnie pooglądać takie na obrazkach. ;:223
Smutno jest czytać o tym, że zdrowie nie chce się ustabilizować. ;:174 Idzie Nowy Roczek, niech on przyniesie dobrą nowinę i nigdy już nie powtórzy się sytuacja, która Was w tym roku dotyka. Z całego serca życzę Ci szybkiego powrotu do pełni zdrowia i sił. ;:167 ;:196
Bardzo jesteś łaskawa dla moich stroików, dziękuję. Dziękuję również za dobre życzenia, które odwzajemniam. ;:196

Gosiu [Margo2] - stroiki takie sobie, ale ładniejszych nie umiem zrobić, tym bardziej dziękuję za dobre słowa. ;:196
Ślizgawki nie było i nie ma, ale w zamian deszcz i wiatr i ogólnie paskudnie. Jednak najważniejsze to świąteczny nastrój w sercach i w domu, którego najgorsza nawet aura nam nie może zepsuć. ;:138

Iguniu - dziękuję za dobre słowa i dziękuję za piękne życzenia, które z całą serdecznością odwzajemnia. ;:196

Do miłego po świętach. :wit :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Lucynko, i my Wam życzymy Wesołych Świąt. A przede wszystkim zdrowia,bo ono jest najważniejsze. Cała reszta jakoś przyjdzie ;)
Spokojnego i rodzinnego czasu!
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Lucynko kochana wybacz, że ostatnio mało bywam, ale pamiętam o Was. I dlatego przybiegam dziś złożyć Tobie i Twoim Bliskim życzenia spokojnych, zdrowych i radosnych świąt Bożego Narodzenia. Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witam świątecznie!
Tak sobie siedzę w oczekiwaniu na wyjście do dzieci na świąteczny obiadek, postanowiłam więc pochwalić się tym, co widać za moimi oknami.

Obrazek

Białe Boże Narodzenie!!! ;:138 ;:138 ;:138
Szału wprawdzie nie ma, ale śnieg sypie gęsto. :tan :tan

Niech i Wam śnieg pobieli świat. ;:63

Majeczko, Beatko - bardzo pięknie dziękuję Wam za życzenia. ;:196 ;:196
Niech i Wasz świąteczny czas przyniesie Wam samą radość i szczęście na długie, długie lata. ;:167 ;:167 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko witaj Kochana Świątecznie ;:196
Ja też mam białe Boże Narodzenia z lekkim mrozem tylko niestety bez słoneczka, ale dobre i to :D
Dzieci jedne pojechały inne nie przyjechały więc teraz odpoczywamy po miłych dwóch dniach świętowania.
Wam życzę zdrówka i radości ze spotkań rodzinnych ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Lucynko życzę zdrowych radosnych świąt w rodzinnej atmosferze ze śniegiem za oknami u mnie tez biało drogi białe ślisko ale wspaniale. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko,

Wesołych Świąt w szczęściu zdrowiu i miłości !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ciekawy pomysł na takie świąteczne stroiki w szkle. Wszelkie kompozycje w takich zestawach mi sie podobają, nawet mini ogródki. Ale te świąteczne kompozycje są zawsze magiczne.
Ok, spróbujemy z kobeą w lutym ;:172
Wszystkiego dobrego, Lucynko! ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”