Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 10

Post »

Lucynko to z kolei u mnie bardzo cienko z nalewkami ale szykuję się od wiosny przyszłego roku.
Już mam wszystkie potrzebne składniki :lol: a owoce mam nadzieję też dopiszą.
Moja spiżarnia też zapełniona i bardzo jestem z tego rada, bo nie ma jak wyciągać takie swojskie dobroci. ;:138
Wszystkiego dobrego. :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rozleniwiony Twój zwierzyniec bardzo, one tez potrzebują odpocząć przed kolejnym sezonem działkowym. W końcu zawsze swojej pańci ochoczo dopingują na działce.
Pogoda paskudna szaro, buro, deszcz pada, wiatr wieje to i nam oczy na chwilkę się zamkną, a tu tyle pracy przed świętami. Pytałam mamy o ciasteczka amoniaczki, miałam rację takie też piekła, ale było to ponad 40 lat temu, czas odkurzyć ten przepis.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko kochana, nie czas teraz na chorowanie, zbieraj siły aby cieszyć się z nadchodzących Świąt. :tan
A jak tam łowy podarunkowe ;:oj teraz zapewne obmyślasz jadłospis świąteczny, żeby najbliższym, specjałami podniebienia połaskotać. ;:92
Mikrus już stareńki, stawy go bolą, to żaden spacerek nie cieszy.Ale Miśka to by chętnie teren działkowy spenetrowała, bo ileż można spać. :;230
U nas też pogoda do bani a jutro mam wizytę kontrolną u internisty, leki skończone i co dalej .... może zleci kontrolną morfologię, bo nie wiadomo co z tym kwasem moczowym, może już wrócił do normy. ;:oj
Przytulam cieplutko i dobrego zdróweczka życzę Tobie i najbliższym o mamusi nie zapominając. ;:97 ;:97 ;:cm ;:cm ;:4
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, jak będziesz miała wolniejszą chwilkę to podeślij mi, proszę, na prv listę Twoich nasion. Może akurat jest coś bez czego mój ogród nie będzie się mógł obejść w przyszłym sezonie ;:306
Pogoda jest według mnie nadal super w tym roku, grudzień jest ciepły. Mam porównanie z poprzednimi latami i gonieniem z mopem w pracy po wyjściu każdej osoby ze sklepu - a ten rok jest na prawdę łaskawy, a mop potrzebny jest jak na razie tylko po zakończeniu dniówki. ;:215
A podpowiesz mi jakąś łatwą i szybką roślinę jednoroczną pnącą, oprócz nasturcji i wilca trójbarwnego?
Miłego tygodnia ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Jakaś niemoc mnie opanowała ostatnio do tego stopnia, że nic mi się nie chce.
M złapał anginę, synowa ostry przypadek jelitówki, a ja krążę między dwoma domami. Dobrze, że są blisko.

Elżuniu - skoro masz najważniejszy składnik, o owoce nietrudno we własnym ogrodzie, to naleweczki będą wyśmienite. ;:63
Moja spiżarka jakoś wyjątkowo szybko w tym roku ulega opróżnianiu, ;:108 bo rodzina się powiększyła. Nie narzekam jednak, tylko cieszę się, że miast do sklepu idą do mojej spiżarni. :tan
Wzajemnie samego dobra Ci życzę. ;:196

Dorotko [korzo_m] - u mnie amoniaczki królują na każdym świątecznym stole, ponieważ nie tylko mnie one smakują, ale również całej mojej rodzinie, a dzieci pamiętają jeszcze ich smak od czasów odwiedzin u prababci. ;:303
Pogoda ...nie będę się wyrażała. ;:222
Pozdrawiam wzajemnie bardzo cieplutko. ;:196

Stasiu - ja szybko wygrzebałam się z atakującego mnie wirusa, ale i tak nie pożegnałam się z chorobami w rodzinie. ;:223 W sumie to nawet lepiej teraz niż przed samymi świętami.
Na łowach jeszcze nie byłam, mam tylko pomysły i nadzieję, że inni mnie nie ubiegną i nie zostawią pustych półek. ;:306
Liczę na to i wierzę mocno, że Tobie choróbsko już odpuściło, ;:303 czego najszczerzej Ci życzę. ;:167
Bardzo dziękuję za dobre życzenia, ślę gorące buziaki. ;:cm

Beatko [Beaby] - postaram się jeszcze przed świętami wysłać Ci listę moich nasion.
u nas pogoda mniej łaskawa, bo co drugi dzień pada deszcz, więc jest i błotko, i kałuże z wodą. Musiałabyś z mopem biegać. :oops:
Cieszę się, że u Ciebie jest lepiej i niech tak zostanie jak najdłużej. ;:333
Miałam kiedyś wilca pierzastego czerwonego. Też ładna roślinka pnąca. ;:63 Jednak najpiękniej chyba prezentuje się kobea pnąca. ;:215
Buziaki ślę. ;:196 ;:196

Dla koloru pokażę mój suchy bukiecik złożony z samych hortensji.

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Suche bukiety o tej porze są wspomnieniem lata ;:138 ...lubię bardzo takowe! ;:108
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko mój ogródek wstyd pokazywać."Galimatias" nic ciekawego.Ciasnota.Jak chce się mieć wszystko. :oops:
Pogoda dziś była niczego sobie.Rano padało a potem nawet słońce świeciło.
Fajny ten bukiecik.Kolorowy. ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ładnie co się Hortki zasuszyly.
Masz takie wspomnienie lata. :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Sąsiad mieszkający nade mną robi remont w mieszkaniu. Wiertarki wiercą mi w uszach tak, że chyba zaraz ogłuchnę. Nerwa mnie nosi, głowa boli, nawet myśleć mi się nie chce. Że też ludzie nie myślą, przecież takie głośne remonty można przeprowadzać wtedy, gdy sąsiedzi mogą wyjść z domu, by nie narażać się na hałasy. O tej porze roku wcześnie jest ciemno, no i zimno, trzeba więc siedzieć w domu i znosić te niedogodności. Gdyby choć robił to rano, to nie. Po południu codziennie aż do późnej nocy. ;:145

Maryniu - ja również suche bukieciki lubię i zawsze staram się mieć takie rośliny, które można ususzyć. ;:303

Danusiu [danuta z] - u mnie też galimatias w ogródku, ale kto mówi, że mamy pokazywać ciasnotę, pokazujemy to, co jest najładniejsze i już. :tan
Pogodę mamy podobną: mocno kratkowaną. ;:224 Byle do wiosny! ;:306

Aniu [anabuko] - kwiaty hortensji są bardzo łatwe do suszenia, wystarczy wstawić je do wazonu bez wody i gotowe. ;:333

Podobnie łatwo jest ususzyć celozje zarówno grzebieniaste i kłosowe, gomfreny, a nawet chryzantemy.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko współczuję remontu u sąsiadów...oj jak ja to pamiętam kiedy na wsi słyszałam tylko ciszę :D
A wyprowadziłam się w czasie boomu remontowego, bo wszyscy jak nie sprzedawali mieszkań to remontowali swoje na starość.
Mój ogród pod śniegiem, nasypało dużo, ale przy zerowej temperaturze sporo wsiąka w glebę. Mimo że słońca brak to szarość nieba nie przeszkadza.
Zwierzątka rozleniwione, a moje potrafią godzinami wgapiać się w sikorki w karmniku :D
Zdrówka i miłego wieczoru ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Lucynko, doszła dzisiaj do mnie kopertka.
Zmieniłaś mi nią kiepski dzień na wspaniały ;:167
Dziękuję ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ponieważ dzień był szary, postanowiłam powalczyć z marazmem i popełniłam andruty, które osłodziły mi końcówkę tego paskudnego dnia. Trochę zostawiłam dla Was.
Proszę się częstować.
https://images92.fotosik.pl/90/22b72ccb2583a767med.jpg

Marysiu [Maska] - już dość mam tych hałasów, ale niestety nic na to poradzić nie mogę. ;:145
Na szczęście pies jest już głuchy, a kota chowa się w najodleglejszy kąt szafy i słodko śpi, nie zwracając uwagi na warkoty i stukoty dobiegające znad sufitu. ;:303
Za śniegiem tęsknię ogromnie, ale w najbliższym czasie nie mam co o nim marzyć. ;:124 Jedynie ślizgawicą straszą, wobec tego po prostu nie wyjdę z domu i już. ;:224
Moja Misia ostatnio głównie śpi, ale to dobrze, bo nie miauczy przed drzwiami. ;:333
Zdrówka nigdy za wiele, dziękuję ;:180 i odwzajemniam. ;:167 ;:196

Majeczko - bardzo się cieszę, że nasionka znalazły nową właścicielkę, tym bardziej że poprawiły Ci nastrój. :tan :tan
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Jeszcze raz dzięki Lucynko.

Życzę i Tobie poprawy nastroju. Rpzumiem dyskomfort remontowy w pełni, całkiem niedawno w moim bloku był remont taki z rozburzaniem ścian. Był na 3 piętrze a mnie na parterze się zdawało,że mi tynk na łeb leci. Pani starsza kt?ra była ich sasiadką nie mogła tego znieść do tego stopnia,że wychodzila z domu i wieczorami się błąkała bez celu po osiedlu żeby tylko nie siedzieć w domu. Tak mi jej było szkoda,zawsze jak wracalam z pracy po 20.00 to ona była przed blokiem zziębnięta,chodziła do oporu. Tak przyklejała się do mnie i odprowadzała mnie żeby tylko pogadać sobie z kimś. Strasznie mi to utkwiło w pamięci.

Doskonale rozumiem wszelkie remonty,bo my teź remontowaliśmy stare mieszkanie i będziemy jeszcze remontować ale takie wiercenie i łomotanie do ustawowej 22 jest już nieludzkie...

Nie rozumiem takich ludzi,po jakiejś złośliwosci czy jak ( pr?bowaliście się dogadać?). A przecież da się załatwić to po ludzku nawet jak jest niewiele czasu,my z sasiadami obok wymieniliśmy się kom?rkami i jak ma być hałas to jedni drugim puszczają sms i po sprawie.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Bardzo współczuję.U mnie za ścianą walili młotem udarowym,nie szło wytrzymać więc po kilku dniach też zaczęłam walić w ścianę.Trochę
to pomogło,ale przestała mówić dzień dobry pani nauczycielka.
Sąsiad nad nami zostawił robotnika na sobotę i tego walenia też nie wytrzymałam.Poszłam i powiedziałam co myślę.Pomogło.Nie mieli do mnie
pretensji.Spotykamy się,rozmawiamy.

Andruty pycha.
jagusia111

Post »

Lucynko andruty wyglądają smakowicie. Pochwal się jak robisz może coś odgapię.

Niestety życie w bloku często wymaga cierpliwości, ale wbrew pozorom w domku też często jest różnie. W blokach remonty i głośna muzyka. Na wsi cięcie piłą, odgłosy maszyn często przez całą noc itp. Ja w bloku mieszkałam tylko przez okres studiów i przez jeden rok miałam przez ścianę sąsiada, który słuchał całymi dniami rockowej muzyki. Z ulgą opuszczałam ten pokój na koniec roku akademickiego i więcej tam nie wróciłam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”