Wiejskie podwórko - aguskac cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Tak,trochę cieplej mamy ,nie da się ukryć! :lol:
Aguś ,jak widziałaś (słyszałaś) pług odśnieżający ,to masz luksus!Ja u siebie takiego pojazdu jeszcze nie widziałam.....Dobrze,że nie padało dzisiaj tak jak wczoraj,bo droga byłaby ciężka do sforsowania.

A mąż w takim razie wypoczęty jak koń ,masz już plany , do czego Go zagonisz wiosną?
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś a jak autko dzisiaj?
U mnie połowa aut pod blokiem została a od rana tak się holowali że wyjechać było trudno.
A zimy u ciebie nie ma czy baterie w aparacie padły :wink: ?
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

basow@ pisze:Tak,trochę cieplej mamy ,nie da się ukryć! :lol:
Aguś ,jak widziałaś (słyszałaś) pług odśnieżający ,to masz luksus!Ja u siebie takiego pojazdu jeszcze nie widziałam.....Dobrze,że nie padało dzisiaj tak jak wczoraj,bo droga byłaby ciężka do sforsowania.

A mąż w takim razie wypoczęty jak koń ,masz już plany , do czego Go zagonisz wiosną?
Nawet widziałam jak mrugał światełkami :) hihi Normalnie cywilizacja !!!

Ojej ile ja mam co do niego planu !! Małgosiu :)
Żeby połowę zdołał wykonać to bym była w 7 niebie :lol:
Musi w 1 kolejności na ganeczku wykończyć terakotę, znaczy listwy przypodłogowe założyć, bo nie zdążył przed połamaniem. Kopania to ma hohoho.... :)
Może wreszcie płot zrobimy z boku bo ten walący się drewniany to może sielski widok hihi ale wstyd fotki wklejać na forum. Nie wiem czy pamiętasz , że zwiozłam płytki chodnikowe pod dom, część z nich trzeba zatargać na górkę. Poza tym pewnie kolejne cięcia drzew...
Planujemy też postawić zadaszenie nad tarasem. Czyli wokół jakieś pergole i szkielet dachu. Chcemy zrobić tak, żeby można było zwijać dach i rozwijać tylko jak upały będą. Bo ja nie chcę na stałe zakryte, lubię grzać się na słonku a u nas wcale nie jest go tak dużo. Wy to macie pogodę latem piękną. Pamiętam jak syn mi zdawał relacje, że tam cały czas upały.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agnieszka72 pisze:Aguś a jak autko dzisiaj?
U mnie połowa aut pod blokiem została a od rana tak się holowali że wyjechać było trudno.
A zimy u ciebie nie ma czy baterie w aparacie padły :wink: ?
Autko dziś zastanawiało się czy ruszyć :) Kilka razy ledwo dechło a potem nagle odpaliło ku mojej wielkiej radości i zdziwieniu. Raczej wątpiłam czy odpali, bo wczoraj cały dzień było bardzo mroźno, a pod wieczór i całą noc było - 20. Dopiero nad ranem zaczęło odpuszczać i jak wyjeżdżałam było - 16,5. Teraz mamy - 9, mam nadzieję, że już dziś w nocy będzie lepiej.

Zimy to ja się napstrykałam w listopadzie hhii wtedy było bajecznie. Ale i dziś biegałam z aparatem więc może coś zaraz pozgrywam jak Ci jeszcze zimy mało :lol: Wszyscy wklejali zimowe fotki to ja przekornie - lato pełną gębą ;:2
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Najpierw trochę świątecznego akcentu, nie wygląda to dobrze na fotkach, ale w naturze uroczo:)
Śniegu jak widać - niewiele, ale z tego co wiem w okolicy prawie nigdzie śniegu nie było, więc mieliśmy trochę szczęścia.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i kocie akcenty :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Potem trochę śniegu dopadało, ale do listopadowych krajobrazów było daleko. Wcale z tego powodu nie narzekam .
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W domu za to jak w szklarni
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i moje biedne winogronka dziś po koszmarnych mrozach, dziś było jednak ponoć - 21,8, tak wykazał mój termometr . Zobaczymy co przeżyje

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Będę trzymać kciuki żeby wszystkie przeżyły ;:215 ;:333
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale się uśmiałam ,Aguś A czy Twój M wie o Twoich planach????Może Mu nie mów , bo nie daj Boże zaś sobie co złamie... :lol: :lol: :lol: (tfu , tfu ,tfu)

My w ogóle mamy fajnie ,bo jak popatrzysz przez dłuższy czas na prognozy ,to Wrocław ( i Poznań podobnie ) ma na ogół najwyższe temp. i w lecie i w zimie.

Winogronka biedne ,chociaż pod taką puchową kołdrą zimno im nie jest .Na TAAAAAkie mrozy, jakie są u Ciebie nie mamy żadnego wpływu .Wiosną zobaczymy ,co przeżyło....
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze:Ale się uśmiałam ,Aguś A czy Twój M wie o Twoich planach????Może Mu nie mów , bo nie daj Boże zaś sobie co złamie... :lol: :lol: :lol: (tfu , tfu ,tfu)
;:1 ;:1 no nie .. faktycznie tfu tfu... faceci z lenistwa do wszystkiego są zdolni to ja 3 razy przez lewe ramię :)
chyba, że przejrzy moje plany i mi je.... ;:124
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 Aguś ,stopniowo mu swoje plany przedstawiaj , powoli,żeby szoku nie doznał , a i argumentów nie do odparcia używaj.. ;:109 ;:109 ;:109 ,oni na nasze "uroki i wdzięki " wrażliwi.... :oops:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze: Znasz imię tej pod Reagle Album?
Małgosiu , dostałam od znajomego linka do sklepu, który rozprowadza te lilie które mam w ogrodzie, bo on mi je właśnie polecił. Ta firma sprzedaje też do sieci sklepów Intermarche i Bricomarche a u nas jest taki więc w nim kupiłam, może też zaopatrują inne markety oglądaj etykietki jak będziesz buszować do sklepach, bo te lilie są dobrej jakości. Wysyłam Ci linka do ich stronki, może tam znajdziesz tą lilię o którą pytałaś
http://www.kryszkiewiczogrody.pl/index.php
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze::;230 Aguś ,stopniowo mu swoje plany przedstawiaj , powoli,żeby szoku nie doznał , a i argumentów nie do odparcia używaj.. ;:109 ;:109 ;:109 ,oni na nasze "uroki i wdzięki " wrażliwi.... :oops:
:) Na szczęście on zna część tych planów, a nawet jest ich wymyślicielem . Masz zupełna rację, aby zrealizować swoje pomysły będę używała wszelkich argumentów :;230
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po zimie czas zatonąć w marzeniach o lecie :)
Oto kolejne fotki z mojego warzywnika

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”