Asiu nie trafiłaś po trosze brak czasu i lenistwo.
Lycaste ograniczam podlewanie podlewam minimalna dawka 2 razy w m-cu żeby psb się zupełnie nie zmarszczyły wtedy zaczynają gubić liście. U moich część juz gubi a część jeszcze się zieleni.
C. massangeana zachwyciłam sie jak zobaczyłam u Reni tę kaskadę kwiatów i postanowiłam tez ja mieć i o dziwo zakwitła. Ze strachu nawet jej po zakupie nie przesadziłam do hydro, teraz wiosna przesadzę.
Golf Green wypuszcza kolejną psb , może coś w niej będzie ?
Reniu potwierdzam jesteś Sw. Mikołajem
eM przy mrozie otworzył okno i nie zwrócił uwagi na kwiatki no i po nich
Marto ja już dawno mam urozmaicone upodobania co do storczyków
No to kolej na kilka jeszcze kwitnień
Podobnie jak u Reni i u mnie kwitł ,,żółtek" bardzo lubię tego kudłacza, czy u Was tez kwitnie stosunkowo krótko (ponad tydzień)
Skończyło kwitnąć ukochane
d. atroviolaceum x eximum , kwitło bodajże od marca non stop , teraz wypuszcza w żółwim tempie 2 nowe psb .
Po raz kolejny i nadal kwitnie na drugim pędzie niesamowicie energetyczna
Prosthechea vitellina Majus generalnie nie lubię małych kwiatów ale te są boskie

.
Dtps. pulcherrima alba której to pęd wydawał mi się długi ,dopóki nie zobaczyłam pędu u dtps Asi7084
Phal Amboinensis x tetraspis,
URL=
https://www.fotosik.pl/zdjecie/9024b0ceb0e3f76c]

[/URL]
Bc Yellow Bird , które w ub roku dostałam od Kasi
Pomarańczowa cattleya
Dendrobium Rainbow Dance , kolejny szaleniec z drobnymi przerwami kwitło cały rok a teraz całe obsypane pąkami
Dwie hybrydki
I coś na co czekałam 2 lata w ub roku przez wredne przędziory które go zaatakowały a ja je zabijając zalałam prawdopodobnie klujący się pęd, w tym roku suszyłam popierkami (Asiu pamiętasz

)
I doczekałam się.... co prawda tylko 3 kwiatki (bo chciałam zrobić zdjęcie żeby pokazać Kasi, przewróciłam doniczkę i się dwa pączki złamały.
Cycnodes Wine Delight przepraszam za ilość zdjęć ale tak się cieszę
Dendrobium Little Gem x tangerianum x minie , pewnie pamiętacie z ub roku było to samo co roku zrzuca pąki stało chyba na wszystkich oknach w domu i na zimno i ciepło, przesuszane , podlewane i nic, latem w szklarence nie mam już pomysłu. Moż ktoś miał podobne doświadczenia , to jest antenkowe dendro.
Phal Ossirah kupione w agonalnym stanie
URATOWANY, piękny nowy listek i 2 korzonki
Nowy zakup Cattleya Forbesi
Na koniec 2 dni ciężkiej pracy mojej i córeczki

Nie wiem czy dotrwają do świąt