Ogród Agnieszki i Zbyszka cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Agnieszki i Zbyszka cz. 2

Post »

Aguś, ja też zeszłe lato walczyłam z psami sąsiada. Ujadały całe noce, on nie słyszał, nie mieszkał jeszcze na stałe, nie reagował na prośby. W domu nerwówka. Ja nie spałam, mam bardzo czujny sen. W pracy niewyspana....no koszmar był. A zaczynały koncert po 22, jak w domu zapadała cisza. Okno sypialni na piętrze, niosło się jak w dobrym amfiteatrze. Poprosiłam dzielnicowego o pomoc. Przyjechał, pogadaliśmy, potem porozmawiał z sąsiadem i jakoś pomogło. Sąsiad do dzisiaj omija mnie wzrokiem jak się mijamy na drodze, ale mi to absolutnie nie przeszkadza. Na co dzień nie widujemy się, zasłania nas ściana roślin i jego betonu :lol:
Piękny masz ten niebieski płotek ;:333 Idealny kolor do sielskich ogrodów. Uwielbiam takie klimaty, ale już chyba wspominałam ;:136
Chryzantemy podziwiam teraz w każdym odwiedzanym ogrodzie na FO i po drodze, jak mijam , ale w moich okolicach widzę, że mało ich w ogrodach, królują te w donicach.
Ja tylko grzecznie kłaniam się z prośbą o częstsze pokazywanie Twoich założeń donicowych, bo widzę, że lubisz ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Agnieszki i Zbyszka cz. 2

Post »

Agnieszko śliczna kompozycja na pierwszym zdjęciu i szukam miotły...szukam! jest! a ja myślałam że to element dekoracji :;230
Ja krócej jestem na FO, bo wcześniej czytałam, ale zalogowałam się dopiero na emeryturze :wink:
O psach musisz powiedzieć osobie urzędowej, bo bywają niebezpieczne...to niedopuszczalne. U nas jeszcze 10 lat (nawet mniej) temu pieski wałęsały się po wsi, nasza jak uciekała zawsze stawała się prowodyrem grupy. Już od kilku lat żaden pies nie chodzi luzem...no chyba, że zwieje właścicielowi ale nie dość że nie ma takich zwyczajów to jeszcze mnóstwo ludzi rano i wieczorem wyprowadza psy na spacer na smyczy...tak po miejsku :D
Wiem, wiem że Twoje jarzynki zimują w gruncie ;:306
Bursztynowa od Pawła ładniusia...tylko jakbym wszystkie ładniusie chciała wprowadzić do ogrodu musiałabym przekopać kawał nieużytku ;:306 a na to nie ma siły ;:185 ;:222
U mnie słonecznie i dość ciepło, ale jednak coraz chłodniej :wink:
Dostałam właśnie zdjęcia śniegowe od mojego kolegi w Illinois...okropne to białe ;:oj
Pochwal będkowickie chryzantemki, a ja im dziękuję że nie przynoszą wstydu :D

Część 3 jest tutaj.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”