Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

TERENIU to raczej Harkneska, ale też śliczna, bo wtedy były tylko róże Harknesa-- L?Aimant Mam ja chyba ze 5 lat i bardzo słabo kwitła że wreszcie ja wykopałam i podleczyłam .Jestem ciekawa jak będzie teraz rosła

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu L Aimant Harkensa kupiłam wiosną tak to ona bo zakwitła i miała taki kwiat i pięknie pachnie u mnie ma ładny krzaczek ale jeszcze nieduży bardzo mi się podoba.Podobnej nazwie ma A.starą odmianę róży ale ona ma inny środek zabudowany. ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU uwielbiam Harknesowe róże mają w sobie to coś te falbaneczki i nie są zbyt wymyślne jak Austinki
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu a też je bardzo lubię .teraz jesienią przyjadą dwie nowe
.mam ich troszkę ;:168
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Zestawienie dalii i szałwii wyjątkowo cudne ;:63
Pokazujesz takie delikatne i świeże róże, jak by środek lata był.
U nas tylko ze dwie kwitną.
Łysy świeci i mrozi a padało :|
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj zimnica okropna byłam tylko chwilkę w ogródku ,ale uciekłam robiąc tylko parę fotek i zabierając do przechowalni pelargonie angielskie.Wczoraj tak cieplutko a dzisiaj totalna zmiana pogody no cóż to jesień, a liście lecą na potęgę, jakby deszcz którego brakuje.Miałam takie plany na dzisiaj a tu klapa na całej linii. jednak zabrałam aparat do domu i zrzuciłam fotki na kompa czyli jeszcze cieplutki dzisiejsze fotki :)

Obrazek

Obrazek

AGNIESZKO te dalie są w wiadrze i w przyszłym sezonie posadzę obok Ferncliff i Cafe au lait właśnie szałwie bo cudnie wyglądają razem .Zresztą taki kolor pasuje prawie do wszystkich kolorów.

Obrazek

Obrazek

TERENIU ;:196 masz sporo miejsca to możesz sobie pozwolić na nowości, u mnie go niestety brak nad czym bardzo ubolewam ;:174 dzisiaj liście lecą na potęgę, bo wieje bardzo nieprzyjemny wiatr brrrrr.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dzionka życzę wszystkim ;:196
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

'Ferncliff Illusion' piękna! U mnie, pomimo iż rosną dwa krzaczki - nie zakwitła. Podejrzewam że jest podatna na grzyba więc uważaj na nią. U Ciebie łatwiej przyuważyć niepokojące zmiany i zareagować. U mnie wśród setek dalii trudno podejść indywidualnie do każdej :(
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu :wit , piękne róże i w pięknej porannej biżuterii ;:215 ;:215
Twoja Czechowsky taka piękna, a moja nijaka. :roll:
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jadziu i u mnie już miejsca coraz mniej , a ta róża Austina co pomyliłam z Harkensa nazywa się Miranda , widziałam ją pary razy na FB piękna , u Nas też zimno i wieje pozdrawiam ;:167
DzonaK

Post »

Witaj Jadziu
Pogoda nas nie rozpieszcza wieje że mało co głowy nie urwie , u mnie lało wczoraj dziś słonecznie ale i tak nie chciało się wyjść na ogród . Róże masz jeszcze cudne jeszcze w tej perłowej szacie wyglądają zjawiskowo . Akumulatorki polecam w torebkę strunową włożyć .
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Jadziu...
Wszystkie sadzonki się ukorzeniły... :tan ale teraz powiedz mi jak i gdzie je przetrzymać przez zimę, żeby się nie zmarnowały... ?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj znów wiało calutki dzionek jednak temperatura plusowa i nawet słońce zaświeciło .Dobrze ,że niczego mi nie połamało tylko puste doniczki fruwały po ogródku. Sporo wody spadło z nieba i dobrze, jednak ten wiatr juz zdążył przesuszyć ziemię oczywiście tylko po wierzchu .To co zebrało sie w pojemnikach poszło dodatkowo pod Azalie i rh .Słuchałam wczoraj na Youtube ,że podobno tuje są bardzo szkodliwe i roznoszą choroby i że ich lejek eteryczny jest szkodliwy dla pszczół .Muszę jeszcze poszukać w innym miejscu czy to prawda a że wypijają wodę innym roślinom to normalka .Swoje zlikwiduje wiosną teraz trochę szkoda ,bo to zawsze jakaś osłona od wiatru i mrozu

Obrazek

Obrazek

TERENIU no ale ile u Ciebie róż kwitnie , a ile u mnie 3albo nawet 4 razy mniej . Każdemu kiedyś miejsce się kończy ,ale jakoś zawsze wyczarujemy kawałeczek na nasze nowe zachcianki :;230

Obrazek

Obrazek

ANIU w ubiegłym roku ja podziwiałam Twoją Czechowsky, a w tym roku niby ładniejsza jest u mnie .szkoda ,ze ona zbyt późno się otwiera, a może u mnie ma zbyt mało słońca ;:224

Obrazek

Obrazek

FLORIANIE Ferncliff ma listki zdrowe każdego roku i zdrowe bulwy po wykopaniu .W tym roku tylko mszyca je zaatakowała jak nigdy dotąd .Muszę poczytać o tych grzybowych chorobach ,żeby w porę zareagować ;:180

Obrazek

Obrazek

JOASIU u mnie taka sama pogoda jak u Ciebie .Niestety nakrycie głowy obowiązkowe inaczej narzekałabym na nią .Dziennie zabieram aparat do domu ale wtedy jakoś zapomniałam Dzięki za dobrą radę trzeba będzie w razie czego tak zrobić z akumulatorkami żeby nie zawilgły

Obrazek

Obrazek

GABI miło powitać mam nadzieję ,ze lepiej sie czujesz po sanatorium zresztą każdej z nas by sie przydało ;:108 .No cóż sadzonki muszę być w temperaturze plusowej ja swoje na razie trzymam na korytarzu, ale jak przyjdą mrozy wezmę do domu .Ona wytrzymuje tylko do -5 *Możesz już posadzić każdą do osobnej doniczki niech się fajnie korzenią

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu, jaka ładna ta dalia Happy Days Lemon! ;:138 Taka delikatna ale bardzo efektowna. Jasne kwiaty na tle ciemnych liści mocno rzucają się w oczy. A cóż to za dzielna róża kwitnie w towarzystwie marcinków? ;:218 Jaki ogromny bukiet zdążyła rozwinąć przed nadejściem zimy ;:215 .
Że tuje takie niedobre? Mam ich kilkadziesiąt sztuk na długości ok. 40 metrów i szkodzę pszczołom? Pszczół u mnie lata całe mnóstwo, siadają na kwiatach w sąsiedztwie tuj. Pewnie nieszczęśliwe.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Jadziu Kochana i ja zaczynam nadrabiać zaległości w Waszych ogrodach. Z jednej strony to ogrom lektury do przerobienia, jednak z drugiej jakże ta lektura przyjemna ;:108
Jeszcze sporo kwitnień w Twoim misz-maszowym raju, które cieszą oko. Tym bardziej, że zdjęcia super ;:138 Grzech przelecieć po łebkach bo aż się prosi, żeby się tymi pięknymi obrazkami delektować jak pysznym deserem.

Z tymi tujami to masz rację, tworzą osłonę od wiatru to fakt, ale za to robią z gleby pustynię. Też się poważnie zastanawiam nad usunięciem ich części. Muszę poczytać o ich szkodliwości dla pszczół, bo pierwsze słyszę.

Oj te Twoje dalie ;:63 , a widzę, że i moja miłość Silesia ma piękny pąk.

U mnie też wieje okropnie, ale dziś jest nieco cieplej.

Ciepełka i miłego wieczoru/nocki życzę ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj przy ślicznej pogodzie trochę posiedziałam w ogródku .Tylko chwilkę słońce świeciło a już zjawiły sie gromady owadów nawet mój stary znajomy Fruczak też się pokazał .Niestety coraz mniej mam mu do zaoferowania wiec przyleciał sprawdził i już go nie było ;:174

Obrazek

Obrazek

BEATKO kochana ;:196 jakże sie cieszę z Twoich odwiedzin teraz masz sporo do nadrabiania, ale czas na forum szybciej zleci .Nadrobisz szybciuchno najważniejsze ,że nabrałaś sił i odpoczęłaś .Silesia ma ostatni kwiatek i muszę porobić z niej sadzonki ,[żeby się wszystkie ukorzeniły ]Dalie ścięte jeszcze tylko tkwią w donicach Happy days Lemon i Black Jack

Obrazek

Obrazek

KASIU ta róża to Aphrodite a to są chryzantemy, a raczej złocień czerwonawy chrisanthemum rebellum Happy days Lemon jest niepowtarzalna ślicznie kontrastują te żółte kwiaty z ciemnymi liśćmi .Urzekła mnie na fotce dlatego musiałam ja mieć. No cóż jestem zachciewna :wink: O szkodliwości tuji czytałam w necie, bo gdzieś na youtube natknęłam sie na taki filmik wiec musiałam sprawdzić co o niej sądzą inni.Ja swoje muszę usunąć ze względu na brak powietrza i to ,że podbierają wodę RU i ona biedna każdego roku ma mączniaka, a kwitnie beznadziejnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”